donderdag 7 augustus 2014

2 looks met La Femme palette (via Big Bazar)

Normaal schrijf ik een review van een oogschaduw palette en plak ik er ook nog een look achter, zodat jullie een beetje kunnen zien hoe ik de kleuren combineer. Maar dit keer doe ik het andersom. Eigenlijk vind ik deze twee looks leuker geworden dan de palette zelf... Het is net even wat anders, iets wat ik niet zo snel normaal zou doen. Voor beide looks heb ik niet alleen maar de kleuren uit deze palette gebruikt, want ja... dat is bijna onmogelijk (dat gaan jullie zien). Ik zal ook uitgebreid hierna vertellen waarom ik toch geen fan ben van de gebruikte La Femme palette.


Allereerst een soort pastelkleurige ombre-eyeliner. Oftewel: een hele subtiele versie van een rainbow-achtige eyeliner. Deze look droeg ik trouwens ook in mijn foundation routine video. Het is net dat ietsje extra wat je look een "pop of color" geeft. Van wit, naar aqua blauw, naar lila/paars tot donker-blauw. Een dubbel lijntje heb ik met een zwarte eyeliner getrokken, omdat mijn oog altijd een donkere wing nodig heeft (of het is een kwestie van wennen).


Van heel zacht naar wat meer opvallend. Dit is een soort dagelijkse smokey eye geworden, maar dan net even iets anders door de kleurgebruik. Ik heb paars en roze gemengd met grijs en zwart, en hiermee creƫer je dit effect. Eigenlijk wel leuker dan verwacht, dit moet ik vaker doen (maar dan met oogschaduws van andere merken). Langs de onderste wimperrand heb ik de rodere bruine tint aangebracht voor iets meer contrast. Deze look was zo geslaagd dat ik zelfs begon te twijfelen of ik echt zo ontevreden ben over deze palette... Maar toch, nee, niet echt mijn ding.


En dat is de palette zelf. La Femme... Het kostte een paar centen (nou ja, 2-3 euro), dus goedkoper kan het bijna niet. Eigenlijk koop ik dit soort make-upjes nooit. Ik weet niet wat ik had. Maar opeens kreeg ik bij Big Bazar de drang om een goedkope palette mee te nemen. "Ach ja, ook weer leuk voor mijn blog, en anders niet zonde om weg te gooien." Dat soort excuses, je kent het wel. De verpakking en de oogschaduwpans zien er heel cheap uit, dat is duidelijk. Maar de kleuren hebben iets. Nou ja, dat iets kan ook die mooie shimmer zijn. Ze glanzen zo mooi! En het zijn ook nog eens goed bij elkaar gekozen kleuren. Deze palette was er in twee verschillende uitvoeringen, maar dit zijn dus helemaal mijn kleuren.


En ik moet zeggen, de pigmentatie is echt niet verkeerd. De bovenste foto is gemaakt met indirect licht, de onderste - met de flits. Alle kleuren bevatten shimmer, maar het is niet overdreven veel. De oogschaduws zijn niet echt romig van textuur te noemen, maar ze zijn ook zeker niet hard. Het is best makkelijk om ermee te werken en ze blenden ook wel mooi. De kleurkeuze is ook prima, je kunt hier zowel neutrale als felle looks mee maken.


En toch ben ik geen fan van de kwaliteit van deze oogschaduws... Ik vind dat de kleur al vrij snel vervaagt, ook met een goede basis eronder. Ook de houdbaarheid vind ik ietsje minder... ja, zelfs met een basis eronder. De kwaliteit van de oogschaduw zelf kan zo bepalend zijn. Maar het ergste vind ik nog die sterke geparfumeerde geur. Moest dit nou? Ik werd er af en toe een beetje misselijk van. Waarom moeten oogschaduws nou zo sterk ruiken? Misschien is het alleen voor mij te veel, maar ik kan er in ieder geval niet tegen. Aan het begin nog wel, maar na een paar keer dit paletje te hebben gebruikt, heb ik hem maar weer weggestopt. Of ik gooi het gewoon weg, dat weet ik nog niet. Op zich is dit een prima product voor beginners. Er zit zelfs een dun spiegeltje onder het applicatoortje, en er is genoeg kleurkeuze. Maar dit is gewoon niet mijn ding... had ik ook kunnen weten. Het ligt absoluut niet aan de prijs, het is gewoon het product. Jammer! Ik dacht dat wij beste vriendjes zouden kunnen worden.

4 opmerkingen:

  1. Ik vind hem mooi, voor dat geld ja kan je ook weer niet heel veel verwachten misschien maar de kleuren zijn erg mooi, je looks ook, wel raar van die geur trouwens haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo wat een pigment voor dat geld!! Ik heb ook een palette van La Femma, maar die vind ik niet zo mooi. Alleen wel heel raar van de geur! Je hebt er mooie looks mee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vooral je tweede look vind ik erg mooi! Die zou ik zelf ook meteen dragen.

    BeantwoordenVerwijderen