zondag 10 augustus 2014

De week van... huizen zoeken en blog-ideeën

De afgelopen week is het een beetje stil op de blog geweest. Geen bijzondere redenen voor, of misschien toch wel... niet goed vooruit gepland. Maar ach, dat kan wel eens gebeuren. :) Mijn camera zit weer vol met foto's en ik heb de afgelopen week een klein beetje geshopt... En dan bedoel ik ook echt klein beetje. De nieuwe producten van Catrice lagen namelijk eindelijk in de shappen van het Kruidvat hier in de buurt. Ik heb vooral oogschaduws meegenomen, dus ik denk dat ik er een look mee ga maken. Het artikel volgt dus!


plaatje van weheartit.com

Afgelopen maandag besloot ik dat het weer lekker zou zijn om een lang weekend vrij te hebben. Het laatste weekend was druk genoeg, dus ik dacht - why not. Heerlijk zo'n extra dagje vrij, en dan op donderdag avond kunnen zeggen dat je al weekend hebt. ;) De hele dag series liggen kijken, eten... oké, een tripje naar het Kruidvat... en mezelf verwend met sushi van de appie voor avondeten bij afwezigheid van manlief (die sushi's zijn trouwens heerlijk!). Het kan allemaal slechter. ;) Nou ja, als je bedenkt dat ik nu enorm verkouden ben... ik weet niet waar het vandaan komt, maar het schijnt weer te heersen. Nog iemand die hier last van heeft? "Heerlijk" zo'n loopneus en steeds moeten hoesten. Dat hoesten is trouwens echt iets nieuws wat mijn lichaam bedacht heeft! Vroeger had ik hier nooit last van, maar eind vorig jaar kreeg ik het opeens voor een hele lange tijd. Ik heb, denk ik, een paar maanden lopen hoesten. Was ik er eindelijk vanaf en nu weer... Why?! Laten wij hopen dat dit sneller weggaat. En af en toe verlies ik mijn stem... Lekker rustig voor anderen dus. ;)

Verder heb ik nog een "hobby" erbij... het zoeken naar een nieuw huisje. Wij wonen in een huurhuis en -ook al heb ik altijd geroepen dat ik geen koophuis wilde- zijn wij nu wel op zoek naar een huis om te kopen. Waarom ik geen koophuis wilde? Ik wil niet zo'n mens zijn die steeds roept: "Oh, als dit en dat gebeurt, dan kan ik mijn hypotheek niet meer betalen!" Brrr, sorry, no offence, maar ik krijg er kippenvel van... Dan leef je er gewoon voor om je huis te kunnen betalen... Nee, dat is niks voor mij. Te eng gewoon. Stel als ik op een blauwe maandag besluit om opeens veel minder te gaan werken, dan wil ik dat gewoon kunnen doen zonder te bedenken dat ik een enorm hoog hypotheek heb. En ja, het scheelt sowieso als je met z'n tweeën bent. Het is stabieler. Dus wij zoeken een huis, eentje die niet al te duur is, en -drie keer raden- dat wilt iedereen tegenwoordig. ;) Wij hebben al een paar bezichtigingen gehad en elke keer ontdek je steeds meer waar je nou precies naar op zoek bent. Zo hadden wij eerst een aantal eisen, maar die hebben wij een beetje bijgesteld en zelfs iets uitgebreid. Wat wij willen: regio Utrecht, grote woonkamer, een tuin en een badkamer het liefst met gescheiden douche en bad (ik wil niet in een bad hoeven douchen). Oh ja, en het leukste is: ik wil geen "vierkant" huis. Zo noem ik ze ja, van die standaard Hollandse huisjes, die bijna iedereen heeft. Het moet echt iets bijzonders hebben... alhoewel ik ook wel weet dat je er ook altijd iets bijzonders van kunt maken. Maar een huis moet een fijne uitstraling hebben, het moet potentie hebben en het moet "van ons" voelen. Oh ja, en er zou niet te veel aan verbouwd moeten worden. En allemaal betaalbaar... ;) Wij hebben ook al ons eerste bod uitgebracht, maar helaas heeft iemand anders meer geboden en dat was natuurlijk geaccepteerd. Jammer, maar goed, zo gaat dat. Voorlopig blijven wij verder zoeken.

En voor wat betreft de planning op de blog... ik blijf meer video's maken dan vroeger. Ik merk hoe leuk jullie reageren op mijn filmpjes van de laatste tijd en dat motiveert mij om ermee door te gaan. Vorig weekend heb ik ook nog eens een aantal filmpjes met Peggy opgenomen (een echte film-dag hadden wij, super leuk!). De planning was om een nieuw filmpje met Peggy eens in de zoveel weken online te gooien en tussendoor mijn eigen filmpjes te posten. Maar toen ik ze in iMovie had geüpload en later het programma opnieuw had opgestart waren ze weg... helemaal verdwenen. En ook op mijn camera had ik geen back-up meer bewaard... Daar gaat de hele film-dag en drie gezellige video's. :( Ik baal echt enorm, maar er is niets aan te doen. Binnenkort maar een andere gezellige video samen opnemen.

P.S. Ik ga nog iets nieuw doen op mijn blog. Van een aantal artikelen ga ik de Engelse samenvatting onderaan plaatsen. Het is eigenlijk een hele logische stap. Zoals jullie wel gemerkt hebben, schrijf ik vaak genoeg over de producten die niet zo makkelijk in Nederland/België verkrijgbaar zijn. En misschien zullen juist de niet-Nederlandstalige lezers dat ook interessant vinden. Geen idee hoe het uitpak, en misschien zal het helemaal niks uitmaken, maar ik ga het in ieder geval proberen. Is ook nog eens goed voor mijn Engels. ;) Ik beloof dat het voor het lezen van de Nederlandstalige reviews nog steeds niet storend zal zijn!

7 opmerkingen:

 1. Veel succes met het vinden van een huis! Wij hebben eind vorig jaar ook gekocht en nog geen moment spijt van gehad. Huren is iemand ander's huis afbetalen. En in België kunnen mensen die net een huis kopen beroep doen op een gratis woonverzekering waarbij je lening toch voor bepaalde tijd wordt afbetaalt mocht je zonder werk vallen. Heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Druk druk druk dus, got it! Succes met de huizenjacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend dat jullie op huizenjacht zijn! Denk dat het voor starters nu wel een goeie tijd is om te gaan shoppen. Ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt! Succes ermee!! En wens je beterschap met je verkoudheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je op zoek bent naar een huis :) Het verbouwen is eigenlijk helemaal zo erg niet hoor, je leert daar enorm veel van en eigenlijk kan iedereen het. Ik ben benieuwd naar je toekomstige woning :-) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed allemaal! Succes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt jammer van de filmpjes maar dat doen we dan gewoon een keer over! Weer een reden om opnieuw af te spreken! Ik hoop dat het met het huis snel lukt en ook met al het andere! Heel veel succes alvast!

  BeantwoordenVerwijderen