zondag 3 augustus 2014

Essie neons 2014

Essie brengt weer een vrolijke neon-collectie uit voor deze zomer. Ik heb ze al in Duitsland gespot, maar deze lakjes zullen ook vast binnenkort naar Nederland komen. Ik koos voor twee kleuren die mij meteen aanspraken (uiteraard... helemaal "mijn" kleuren). Ook laat ik een leuke dupe zien. Benieuwd naar mijn mening over deze lakjes? Lees snel verder.


Die namen ook echt... I'm addicted is een heldere blauwe kleur. Serial shopper is een oranje tint met koraal-kleur er doorheen. Die namen hadden ook mij prima kunnen omschrijven. :P Ik vind het leuk dat het geen typische standaard neon-kleuren zijn. Ze zijn zeker fel, maar ook weer niet zo "in your face". Een prima idee van Essie!


Hoe kon ik nou zo'n prachtige blauwe kleur weerstaan? Het is de kleur van de hemel, maar dan net iets opvallender. Lekker vrolijk en creamy. Alleen een beetje jammer van de dekking... Dat ben ik van Essie eigenlijk niet gewend, maar misschien ligt het ook aan de neon-structuur (ze zijn van zichzelf ook wat matter, ik heb het met een topcoat gedragen). Vooral op mijn ringvinger en pink is goed te zien dat de dekking niet optimaal is. Misschien de volgende keer iets dunnere laagjes (een stuk of 3) aanbrengen. De droogtijd en het gemakt van het aanbrengen zijn trouwens weer top, dat is nou Essie. En de kleur liet mij denken aan een andere kleur uit mijn stash...


Sunday Funday van China Glaze lijkt er wel enorm veel op! Misschien dat het verschil duidelijker zou zijn als je de kleuren op de nagels zou vergelijken, maar zo in het flesje zie ik praktisch geen verschil. Alleen het voordeel van China Glaze is, is dat het iets goedkoper is en betere dekking heeft. Sorry, Essie, ik hou van je nagellakjes, maar in deze wint China Glaze toch net iets duidelijker.


De oranje-achtige kleur Serial shopper zou, denk ik, bij meer mensen in de smaak vallen. Misschien is het niet duidelijk genoeg op de foto's, maar er zit echt genoeg koraal-kleur doorheen. Vooral bij bepaald licht ziet het er meer rozig dan oranje uit. En het wordt nog duidelijker als ik deze kleur naast een oranje tint (uit de OPI Holland collectie natuurlijk) laat zien...


Zie je: roze/oranje! Qua dekking kan ik ze niet vergelijken, volgens mij heb ik deze OPI kleur nog nooit gedragen (is toch net iets te oranje voor mijn smaak). Maar ik kan wel zeggen dat je helaas een klein nagel-randje blijft zien met 2-3 goede lagen van Essie nagellak. Het lijkt soms bijna zo'n jelly-finish... behalve dat het dan wat matter is (hier ook weer met een topcoat gedragen). Tja, ik weet het niet... Aan de ene kant super leuke kleurtjes en echt alles is fijn aan deze lakjes, behalve dus 1 minpuntje... Naja, gelukkig kosten ze maar rond 7-9 euro per stuk (de drogisterij-Essie dan; de originele Essie lakjes zijn nog duurder).

6 opmerkingen:

 1. Oh wat een mooie kleuren! Jammer van de dekking, ben ik ook niet gewend van Essie. Maar het peachy kleurtje springt er voor mij toch uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb Serial shopper ook. Kocht er maar eentje omdat ik hoorde dat de dekking niet zo super is. Jammer, maar helaas. Misschien eens proberen met wit eronder?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf ben ik niet zo'n fan van neon kleuren op de nagels, maar dat is natuurlijk smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mwa, ik weet het niet, ben van geen van beiden overtuigd :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit zijn prachtige kleuren, Essie is en blijft ook een van mijn favoriete merken.

  BeantwoordenVerwijderen