woensdag 27 augustus 2014

Just like Cara... recreated YSL fall 2014 look

Dit soort "recreated" looks wilde ik al een tijdje doen. Elk seizoen worden wij door allerlei merken verrast door nieuwe looks en producten. De campanefoto's zijn prachtig en je krijgt zin om de look na te maken. En ja, natuurlijk is het altijd makkelijker om het bijbehorende product te kopen waar je de look mee kunt creëren. Maar als je net zo'n uitgebreide stash hebt als ik, dan zitten er vast een paar geschikte producten tussen waar je dezelfde look mee kunt maken. Ik begin met prachtige Cara Delevigne, die de zwoele najaarslook van YSL vertegenwoordigt.Prachtige campagne-foto rechts, maar toen ik de behind the scenes foto links zag begonnen mijn handen te jeuken. Wow, wat een gave look om na te maken! Ik besloot om het niet zo heftig te doen als bij Cara, het moest nog steeds draagbaar blijven. Dus ja, ik heb er een eigen twist aan gegeven, vandaar dat mijn look slechts geïnspireerd op YSL is. Ook vertel ik welke producten ik voor deze look gebruikt heb.Dit is hem! Een bruin-zwarte smokey, opvallende rode lippen, subtiele bronzer en blush en natuurlijk duidelijk gedefinieerde wenkbrauwen. Ik hou al zelf veel van de combinatie van blauwe en bruine oogschaduws, dus deze look was best wel op mijn lijf geschreven. De rode lipstick daarbij kan al snel too much zijn, maar ik vind het bij zo'n smokey look ook wel weer passen.Voor mijn lippen gebruikte ik de lippenstift Venetian Red van Senna Cosmetics, mijn ideale rode kleur. Daarna heb ik de randen bijgewerkt met een rode MaxFactor lippotlood. Om de boel nog iets opvallender te maken heb ik de BoldMatte lippenstift van Maybelline toegevoegd. Het is natuurlijk niet zo fluweel donker-rood als wat Cara draagt, maar dit soort kleuren heb ik ook niet echt... omdat het mij niet staat.Ik besloot om een foundation met een natuurlijke finish te gebruiken, omdat ik Cara's huid niet enorm mat eruit vind zien. Deze Cover FX foundation zorgt voor goede dekking, mooie natuurlijk kleur en niet al te matte finish. Het heeft een natuurlijke zachte glans, terwijl mijn vette huid het prima kan hebben. Mijn mega Clarins bronzer heb ik all over met een grote kwast aangebracht voor een beetje een sunkissed effect. Cara's blush zag er heel natuurlijk uit, dus pakte ik de meest neutrale kleur uit mijn collectie - Natural van Tarte.De ogen begon ik met een matte zwarte kleur uit het Revlon paletje. Hiermee tekende ik een soort hoekje en ik veegte het uit richting het midden van mijn ooglid. De matte bruin/grijzige kleuren uit The Balm Meet Matte palette heb ik gebruikt om de zwarte kleur in de arcadeboog uit te vagen. Over de bewegende ooglid heb ik de warm-bruine baked oogschaduw van Make-up Studio aangebracht. Het kwastje heb ik vochtig gemaakt zodat de kleur nog intenser zou worden, en ik moet zeggen - dat is aardig gelukt. In de binnenste ooghoek had Cara niet echt een hele duidelijke highlighter, maar zelf kan ik niet zonder. Daarom heb ik er twee MAC oogschaduws voor gebruikt: een perzik-kleur en een shimmery licht-beige tint. Zo valt de highlighter niet zo op, maar toch helpt het om de blik wat meer te openen. Langs de onderste wimperrand heb ik dezelfde bruine kleur gebruikt, met een beetje blauwe Make-up Studio tint en natuurlijk de blauwe oogpotlood op mijn waterlijn.En dit is de ooglook van dichtbij. Op de foto's valt dat zwarte een beetje weg, maar in het echt was hij nog iets intenser. Ik vind het echt cool hoe dat bruine uitgepakt is. Normaal hou ik al enorm veel van deze baked oogschaduws van Make-up Studio, maar ik moet ze dus wat vaker ook vochtig aanbrengen. Omdat ik minder zwart had gebruikt dan in de campagnefoto's, is de look wat meer draagbaar geworden. Ook ben ik niet helemaal tot aan de wenkbrauwen gegaan en dat scheelt ook qua draagbaarheid. Wat vinden jullie ervan? Vinden jullie het leuk als ik dit soort recreated-looks vaker ga maken?

4 opmerkingen:

  1. Mooie draagbare versie heb je ervan gemaakt :-) Heel leuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit moet je vaker doen, erg leuk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt de look tenminste draagbaar gemaakt! Staat je goed...maar alles staat jou goed!

    BeantwoordenVerwijderen