dinsdag 19 augustus 2014

Look met 3 nieuwe Catrice oogschaduws

Nou ja, "nieuwe"... 2 van de 3 komen wel uit het vernieuwde assortiment van Catrice en eentje zat er al in, maar voor mij was deze kleur nieuw. Ik was verrast door deze kleur, dus moest die natuurlijk mee. De afgelopen week heb ik er meerdere looks mee gemaakt, ik heb dus ook een goed beeld van alle drie kleuren gekregen. Vandaag zien jullie een van mijn looks en lezen jullie de review over deze mono oogschaduws.Ik besloot om een neutrale look te creëren. Eentje die niet te saai of te standaard is, maar eentje die wel een zacht smokey effect heeft. Hiervoor heb ik de volgende drie Catrice oogschaduws gebruikt...

De "oude" kleur van Catrice zien jullie rechts, dat is Starlight Expresso. Een taupe-achtige tint, die mij liet denken aan Color Tattoo van Maybelline in de kleur Permanent Taupe. Een matte kleur en dat is bij de budget-merken ook niet makkelijk te vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat deze kleur mij een beetje teleurgesteld heeft. Hij is vrij poederig en op de huid / op de oogleden is hij niet zo intensief als ik had gehoopt. Hij is echt een stuk lichter dan Permanent Taupe, terwijl ze in de verpakking er bijna hetzelfde uitzien. Deze kleur is nog steeds goed gepigmenteerd, maar qua structuur vind ik hem niet fijn. Wat dat betreft heeft Catrice het goed gedaan door echte matte kleuren aan de collectie toe te voegen. Deze bordeaux rode kleur genaamd Al Burgundy stond dan ook meteen op mijn wishlist toen ik al de persberichten zag. En wat blijkt het een geweldige kleur te zijn! Super gepigmenteerd, een stuk zachter van structuur en je hoeft hem nauwelijks op te bouwen - zo intens is hij al. Alleen de finish is niet echt mat, maar meer satijn-achtig te noemen (dat zie je ook al hierboven). Maar dat maakt niet uit, op de oogleden valt dat glansje nauwelijks op. Heel goed gedaan, Catrice! De andere nieuwe kleur is New In Brown. Een zachte bruine kleur die mij een beetje liet denken aan Expensive Pink van MAC. Maar hij is toch net iets anders. Hij is volgens mij veel meer beige/goud. Net iets te donker als highlighter voor mij, maar wel een mooie veelzijdige kleur voor op de bewegende ooglid.De swatches! New In Brown is echt prachtig, alhoewel ik hem net iets intenser verwacht hij. Nu is hij vrij subtiel, maar ook dat kan heel mooi staan. Starlight Expresso ziet er prima uit op de swatches, maar op mijn oogleden vind ik hem tegenvallen. Als je op zoek bent naar zo'n soort kleur die mat en fijn van textuur is, dan zou ik deze niet aanraden. Kies dan liever bijvoorbeeld voor Inglot. Alhoewel er vast ook mensen zijn die de kwaliteit van deze oogschaduw prima vinden. Iedereen zijn voorkeuren. ;) De kleur van Al Burgundy komt niet helemaal tot zijn recht. Alhoewel... je ziet dat je hem misschien een beetje zou moeten opbouwen. Met dit soort diepe tinten kun je beter een beetje voorzichtig zijn, anders pak je te veel kleur. Maar hij is sowieso een stuk romiger dan de vorige tint.Voor deze look heb ik New In Brown over de hele bewegende ooglid aangebracht. Al Burgundy heb ik voorzichtig in de buitenste ooghoek, arcadeboog en langs de onderste wimperrand toegevoegd. Deze kleur maakt de look iets intenser. Op de oogleden lijkt hij iets meer bruin dan bordeaux rood, dus eigenlijk is dit een "veilige" tint om te proberen. ;) Starlight Expresso heb ik vooral gebruikt om te blenden. Ik heb het een beetje tussen de donkere en de lichte tint aangebracht, en ook aan de arcadeboog toegevoegd (gemengd met New In Brown).En dat is de volledige look! Met een duidelijke eyeliner wing, natuurlijk. ;) Vrij simpel allemaal, maar toch wel leuk om te dragen. Natuurlijk kun je met Al Burgundy ook een prachtige smokey eye maken, maar dat is misschien voor een andere keer. Van alle drie is dit toch wel mijn favoriete kleur. Goed gedaan weer, Catrice!

7 opmerkingen:

 1. Inderdaad simpel maar toch erg leuk.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch wel een mooie look hoor ook al is ie dan in jouw ogen simpel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie look heb je ermee weten te Creëren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige look, ik vind simpel toch vaak het mooiste en de kleuren zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen