woensdag 13 augustus 2014

Viseart Sultry Muse palette

Read the English version beneath.

De Viseart palettes ken ik pas sinds kort. Dankzij de beautygloss-blog heb ik ontdekt dat zij eigenlijk het geheime wapen van veel visagisten zijn. Veel make-up artists hebben zo'n palette in de kit zitten en gebruiken het vooral voor neutrale looks. Je kunt ze niet echt in Nederland vinden, wel zijn ze online te koop. En toen ik ze op IMATS zag liggen, kon ik het niet weerstaan...


Er zijn verschillende soorten Viseart palettes. De meest bekende is die met matte kleuren. Nou heb ik al genoeg matte palettes en om eerlijk te zijn, gebruik ik vaak liever de shimmery kleuren. Een subtiele shimmer vind ik altijd net iets meer bijzonder staan. Daarom heb ik gekozen voor de Sultry Muse palette. Hallo, prachtige satijnen glans!


Het zijn allemaal neutrale kleuren die je prima voor elke dag kunt gebruiken. Deze kleuren vormen ook een mooie aanvulling op andere oogschaduws. Ik voeg ze eigenlijk bijna aan elke look toe... Of het nou een opvallende feestelijke look is of een neutrale dagelijkse, deze kleuren kunnen altijd prima worden gecombineerd. Ze zorgen voor een zacht effect bij het blenden of juist voor een iets intenser effect. Het fijne vind ik nog wel dat deze palette zowel koelere als warmere kleuren bevat. Of eigenlijk zijn het vooral warme kleuren, en een aantal tinten hebben een neutralere (dus ook wat koelere) ondertoon. Perfect voor iedereen dus.


Deze foto is gemaakt met flits en zo kunnen jullie de finish van alle oogschaduws zien. De meeste hebben meer een satijnglans, alhoewel ze ook bijna mat lijken. Het zijn maar een paar kleuren die wat meer opvallende shimmer bevatten. En toch is het allemaal nog steeds heel subtiel. Ze zorgen allemaal voor een prachtig effect. De swatches hieronder heb ik per rij oogschaduws gemaakt. De linker foto bij indirect licht, rechts - met flits.


De eerste rij bevat een mooie witte highlighter, perfect voor in de binnenste ooghoek. Als je van witte highlighter onder de wenkbrauw houdt, dan kun je het er natuurlijk ook voor gebruiken. Maar ik vind dat persoonlijk niet bij mij passen. Daarnaast heb je een aantal mooie kleuren die je "all over" kunt aanbrengen voor een soort "no make-up" look. Of je gebruikt deze kleuren om andere fellere kleuren mee te verzachten.


De tweede rij gebruik ik nog, denk ik, het meest. Dit zijn mijn perfecte blend-kleuren. Of je nou een beetje roze of oranje boven je arcadeboog wilt, deze kleuren maken alles echt zo veel mooier. De rodere rechte kleur heb ik trouwens laatst ook in mijn festival-look gebruikt.


De laatste rij bevat een mooie zilveren kleur en nog een aantal blend-kleuren, die je natuurlijk nog altijd kunt gebruiken voor een neutralere look. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen fan ben van de twee donkerste kleuren uit deze palette: de zwarte in deze rij en de bruine in de vorige rij. Ik vind ze persoonlijk niet intens genoeg, alhoewel dat misschien ook zo bedoeld was. Als ik zo'n kleur nodig heb, dan pak ik nog liever mijn Stila palette, omdat daar de donkerste kleuren heel romig en intens zijn. Maar deze donkere Viseart kleuren kun je ook wel opbouwen, alleen heb ik daar niet altijd zin in. ;) Mijn minst favoriete kleuren dus, terwijl de rest echt helemaal top is. De kwaliteit van alle oogschaduws is helemaal top. Ze zijn niet super romig, maar nog steeds enorm goed gepigmenteerd en brengen makkelijk aan. Ze blenden heel mooi, hebben geen fallout en blijven prima zitten.


En dat is de look die ik met deze palette gemaakt heb. Een van de looks.... want sinds ik hem heb, heb ik al zoveel looks met deze palette gecreƫerd. En nogmaals: je hoeft niet alleen maar deze kleuren te gebruiken, persoonlijk combineer ik ze liever met andere oogschaduws van andere merken. Maar je kunt ook zeker meerdere looks met alleen maar deze palette maken. Het is zo veelzijdig en zo praktisch. En de kleuren zijn perfect bij elkaar gezocht. Er zit alleen niet echt een voor mij geschikte highlighter in, maar ik heb gelukkig genoeg andere alternatieven. ;)


Deze foto heb ik op IMATS gemaakt. Mijn palette zie je links boven, de populairste matte palette is eentje daaronder. Er zijn dus ook lipstick-palettes en concealer-palettes. Echt super handig. Maar zoals jullie zien, niet echt goedkoop. Op IMATS was er een aanbieding, 45 pond per palette. Dat is ongeveer 60 euro. Jep, best prijzig. Maar ik ben er echt heel blij mee. Ondanks een paar kritiek-puntjes, vind ik het een geweldige aanvulling op mijn paletten-stash. Ik zou het zeker niet voor een beginner aanraden, of als je je wilt beperken tot 1-2 palettes. Maar als je wat meer variatie wilt, net zo gek op beauty/oogschaduws bent als ik en zo'n bedrag voor goede kwaliteit over hebt - een absolute aanrader.

English:
I know about the Viseart palettes since a couple of months. It seems to be a secret of the professionals and MUA's keep one of these palettes in their kit, especial to create some nude looks. You can't find it easily, but I saw it at IMATS last june. The most known Viseart palette contains all matte colours. I tend to love slightly shimmery colours, so I decided to choose the Sultry Muse palette. This one contains the shadows with satin finish and some colours have a bit of shimmer. All colours are neutral, so you can create a lot of looks using only these colours. I love all the colours, especially all the blending colours. The second and the last row contains some pretty blending colours which I use almost every day since I bought this palette. There are also pretty highlighter in this palette, but no highlighter matches my ideal browbone highlighter. But it's okay, I have a lot of others. I also think the darkest shades (dark brown and black) are not my favourite dark shades. I think that Stila In The Light palette contains more buttery darkest shades, that's why I use them more often to complete my looks. Overall this is a good palette and I'm happy to add it to my stash. It's not cheap (IMATS had a special price, so I could buy it for 45 pound, it's 60 euro). And I don't think the beginner would need it. But if you're a beauty addict, like me, or an eyeshadow is "your thing", than it's certainly worth checking this out.

6 opmerkingen:

 1. Mooi palet, hier beleef je ongetwijfeld veel plezier aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ZIet er erg mooi uit. Je kan deze kleuren makkelijk elke dag dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, hij ziet er echt heel erg mooi uit, mooie kleurtjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was op jouw aanraden online gaan kijken maar ik vind ze te prijzig. Mooi maar te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw, wat een prachtig palet, die warme kleuren zijn echt magnifiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, pigmentatie ziet er goed uit! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen