dinsdag 30 september 2014

Autumn blues

Dat mijn liefde voor blauwe nagellak dit jaar is gegroeid is jullie, denk ik, niet ontgaan. Zwembad-blauw voor de zomer en diepe blauwe tinten voor het najaar. Opeens had ik een kleine verzameling van nieuwe blauwe kleuren staan en ik vond het een mooi moment om ze met jullie te delen. Nou ja, dat "opeens" is ook niet helemaal waar... 4 van de 5 komen uit Duitsland toen ik er 2 maanden geleden voor het laatst was. Ik weet niet hoe ik het doe, maar ik had de drang om verschillende tinten (donker)blauw te kopen. 5 shades of blue, anyone?Ik begin gelijk met de lichtste van de 5. Deze Catrice kleur komt uit een limited edition die er niet eens meer ligt... en waarvan ik mij afvraag of deze ooit Nederland heeft bereikt (het was een LE met allemaal blauwe en zilveren kleuren, een beetje futuristisch, maar wel mooi).Bella Aquarella had ik stiekem toch net iets leuker verwacht. Het is net niet donker of fel of zwembad-blauw... Net niet allemaal. Wel een leuk kleurtje op zich, maar het was toch een kleine teleurstelling. Ach ja, ik met mijn hebberigheid. Er zitten wel mooie shimmertjes in en ze glanzen mooi in de zon. En toch is het niet helemaal mijn ding.Het lakje van Kure Bazaar kocht ik een keer bij de Bijenkorf in de sale. Het zijn wat duurdere lakjes, dus een korting was heel erg welkom. En zo'n mooie diepe kleur kon ik nou eenmaal moeilijk weerstaan, vooral toen ik die prachtige shimmers zag. En ik moet zeggen - wauw. De kwaliteit is top, deze nagellak lakt heel fijn en soepel, het heeft een handig breed kwastje en dekt al in 1 laag. Maar de kleur is ook geweldig. Precies zoals in het flesje. Diep, duister en eindeloos. De mooie fijne shimmer maakt hem extra bijzonder. De naam van deze kleur spreekt voor zich - Rock Star.De Color Show nagellak van Maybelline, dat werd eens tijd. Ik hoor er zoveel goede dingen over, maar toch heb ik er maar 1 van in mijn stash zitten. Ik ben gevallen voor deze blauwe kleur genaamd Ocean Blue. In Duitsland kosten ze trouwens heel weinig, Maybelline is daar sowieso veel goedkoper dan hier. De kwaliteit, de dekking - alles is fijn aan Color Show lakjes. Het is geen super donkere kleur, ik vind hem meer jeans-blauw. Maar het is ook weer die mooie shimmer die hem in mijn ogen extra speciaal maakt.Tot slot nog 2 lakjes gecombineerd in 1 "nail of the day". Lost in Glitter collectie van de Duitse P2 trok al een tijdje mijn aandacht. Ik had gehoopt dat ze een beetje zouden dekken, maar het zijn dus echt topcoats. Misschien is combinatie van blauw met blauw niet helemaal handig, maar ik vind deze kleur -Think Big!- nog lastig om met iets anders te combineren. Alhoewel dit ook niet verkeerd staat. Het geeft een mooi effect aan de donkere Astor kleur (#368). Ik heb volgens mij tot nu toe nooit eerder een nagellak van dit Duits merk geprobeerd, maar wow... ik ben onder de indruk. Het kwastje is echt lekker breed en de dekking is super goed. Eigenlijk was 1 laag genoeg, maar ik heb toch nog voor de zekerheid nog 1 aangebracht. Dit belooft een sneldrogende nagellak te zijn. Binnen 1 minuut heeft ie het niet gered, maar dat was vast wel gelukt als ik het bij 1 laag had gelaten. En toch ben ik onder de indruk. Ik heb er ook geen topcoat over aangebracht, en moet je zien hoe mooi hij glanst! Na een dag kreeg ik wel kleine luchtbubbels op de oppervlakte, maar dat maakt verder eigenlijk niet uit. Hij blijft volgens mij net zo goed zitten als met een topcoat... alhoewel dat met donkere kleuren vaak slechts 2 dagen betekent.

5 opmerkingen:

 1. Die van Maybelline is erg mooi.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie lakken! Vooral die van Maybelline Color Show vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blauw is niet meteen een kleur waar ik vaak naar grijp, maar vind dit soort diepe rijke blauwtinten nochtans wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die glitters van P2 echt gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, die eerste van Catrice vind ik gaaf. De andere kleurtjes zijn ook heel mooi. Goede inspiratie. Ik weet naar welke kleur nagellak ik moet zoeken:-)

  BeantwoordenVerwijderen