woensdag 24 september 2014

Easy fixes voor een te warme haarkleur en verpeste nagellak-laag

Wow, oké, lange titel, maar het is wel de essentie. Het leek mij leuk om zo'n artikel te maken, omdat je nooit weet wanneer het van pas zou komen. Ik hoop dat jullie hier in ieder geval iets aan gaan hebben. Ik begin met een te warme haarkleur... dat heb ik namelijk. De ondertoon van mijn haar is heel warm, waardoor het met veel haarkleuren, vooral blonde tinten, al snel te oranje lijkt. Mijn kapster doet er veel moeite voor om de kleur zo natuurlijk mogelijk bij mij te houden. Iets warmte mag namelijk wel, dat staat ook heel natuurlijk, maar niet te warm. De laatste keer werd mijn uitgroei veel te warm, dat viel mij vooral thuis op. Ik heb er (sterke) zilver-shampoo in gedaan... 2 of 3 keer... het leek maar niet te helpen. Sommige plukjes werden assiger, maar het resultaat was niet mooi. Ik had geen zin om weer helemaal een afspraak bij de kapper te maken, dus besloot ik om het zelf op te lossen. En ik moet zeggen, het is mij aardig gelukt!Bij Kruidvat heb ik deze haarverf van Garnier gevonden... slechts €5! Er zit een handig borsteltje bij en de verf zit in een hersluitbare verpakking waardoor je het meerdere keren kunt gebruiken. Ik moet zeggen, ik ben geen fan van zelf mijn haar verven. Het wordt nooit zo mooi en egaal als bij de kapper... geloof mij, been there, done that. Maar om even die oranje uitgroei lichter en assiger te maken - dit kitje is ideaal! Ik heb bewust niet mijn hele uitgroei meegenomen, maar vooral de zichtbare stukken aan de bovenkant en de zijkanten. Aan de achterkant kwam ik er moeilijk bij en ik laat het voor nu even zitten, tot de volgende bezoek aan de kapper. Ik begon aan de bovenkant en ging baan voor baan scheiden met de achterkant van het borsteltje. Goede hoeveelheid van de verg verdeeld, ik had ongeveer de helft van de verf en dat ontwikkel-spul nodig. Ik liet het er 20min in zitten, spoelde het af en ja, het resultaat was top! Dit is meer een oplichtende verf, dan echt keiharde kleur-verf (ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel). Het zorgt ervoor dat de onderkleur lichter wordt, waardoor je ook niet zoveel kleurverschil met de rest van je haar krijgt (in de lengte is mijn haar ook lichter, en ik heb de lengte van mijn haar niet mee geverfd). De kleur is mooi egaal geworden en het oogt nu allemaal wat frisser en natuurlijker. Weg de oranje gloed! En nog een klein voordeeltje: mijn echte uitgroei die al een beetje te zien was, heb ik natuurlijk meteen mooi meegenomen. Mijn kleur lijkt dus echt een stuk frisser! Het nadeel is wel dat de uitgroei opeens extra ging glanzen, wat een beetje gek was in vergelijking met de rest van mijn haar. Na 1x wassen was dat gelukkig wel weg, en anders kun je er nog altijd een droogschampoo overheen aanbrengen zodat het wat matter wordt. Dus als je zilver-shampoo niet helpt en je wilt echt van die gele/oranje gloed af, dan is dit zeker een tip om niet te vergeten!Ken je dat ook: je hebt net je nagels gelakt, denkt dat de nagellak al een beetje droog is geworden en gaat voorzichtig ermee slapen. De volgende ochtend zie je de afdrukken van je kussen in de opervlakte van je pas gelakte nagels... What to do? Simpel. Je pakt de kleur waarmee je het gelakt hebt, brengt een heel dun laagje daarvan aan. Daarna heb je een laagje van een goede sneldrogende topcoat nodig (stom dat ik die niet de eerste keer had gebruikt... maar ja, je wilt de kleur ook wel eens zonder een topcoat dragen... toch? Of ben ik de enige? :P). Ik gebruikte hier de Seche Vite, waarvan ik zeker weet dat hij de kleur sneller laat drogen. Even een paar minuutjes extra voorzichtig met je nagels zijn en tadaaa, ze zijn weer als nieuw!Dit was mijn "gerepareerde" kleur. Dit lakje van Mavala heeft een geweldige kwaliteit. Hij dekte de eerste keer al perfect en ik wilde kijken of hij een beetje snel droogde. Maar misschien ben ik iets te snel gaan slapen. ;) De volgende dag heb ik hem gefixt en het lijkt alsof er niks gebeurd is! De naam van het lakje vind ik trouwens geweldig... heeft ook iets met mijn vakantie te maken. ;)

1 opmerking:

  1. Ik vind Mavala ook een erg fijn merk, bedankt voor de tips.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen