dinsdag 2 september 2014

Hourglass foundation en poeder/highlighter

Read the English version beneath

Hehe, eindelijk! Ik wilde al zo lang over deze twee producten schrijven! De productfoto's liggen al vanaf maart (!!!) te wachten. En eindelijk heb ik de foto's van mijn gezicht mét deze twee producten erop kunnen maken. ;) Ik kon niet wachten om de uiteindelijk review met jullie te delen, ook al hebben jullie ze al in verschillende video's voorbij zien komen.Hourglass is echt een prachtig merk. Heel prijzig, maar je moet er ook wat voor over hebben. Helaas niet te koop in Nederland, wel bij de (Amerikaanse) Sephora of in Londen. Deze twee beauty's heb ik aan het begin van dit jaar uit Londen meegenomen. In het mooie pand van Liberty's was een klein Houglass-hoekje en oh my, wat was ik toen enorm blij dat ik even alle spulletjes kon swatchen en uitproberen. De foundation stond al sowieso op mijn wishlist, omdat ik op YouTube hoorde dat dit de aanrader was voor de vette huid. Maar ook zo'n prachtige ambient lighting powder moest ik natuurlijk meenemen!De poeders zijn heel bekend en geliefd in beautyland. Ik had zelf het idee dat Liberty's maar een bepekte keuze daarvan had. Ik koos uiteindelijk voor de kleur Mood Light (en dus niet Moon Light, zoals ik eerst steeds dacht :P). Deze ambient lighting powders kun je all-over gebruiken, maar ook als highlighter. Ze zorgen voor een gefotoshopt effect en een mooie egale huid. Misschien ligt het aan de kleur, maar ik ben er eerlijk gezegd geen fan van. Mood Light is naar mijn smaak te donker voor een highlighter. Je ziet hem wel, maar wel heel subtiel. Als all-over poeder gebruik ik hem ook niet graag. Qua structuur is hij namelijk niet super zacht, ik vind hem zelfs iets te poederig. Op mijn huid zie je dat al vrij snel, vooral gecombineerd met een matte foundation. Ik weet dat ambient lighting powders echt een prachtig effect kunnen geven, check het maar op Google. Maar dit is niks voor mij, sowieso deze kleur niet. Heel jammer, ik had er zoveel meer van verwacht.De Immaculate foundation is weer een heel ander verhaal. Wat een heerlijk product is dit! De beschrijving spreekt voor zich: liquid powder foundation, mattifying, oil-free. Deze foundation is dus vloeibaar, maar droogt op als poeder. Ja, het is echt zo! En dat is natuurlijk ideaal voor een vette/gecombineerde huid. Bij mij accentueert hij geen droge plekjes, alhoewel ik moet zeggen dat ik ze ook nauwelijks heb. De dekking is niet volledig, het is meer medium en dat is prima. Een beetje concealer erbij en je hebt een flawless effect. De matte finish vind ik prachtig. Hij is niet plat mat, omdat je je huid nog een beetje blijft zien. Maar dan zonder dat vet glansje. ;) Je kunt het zowel met je handen als met een kwast/spons aanbrengen, op alle manier werkt deze foundation prima. Het blend heel mooi en egaal uit, terwijl je daar niet eens veel moeite voor hoeft te doen. Je moet wel een beetje snel zijn met het blenden, voordat de foundation een poederige finish krijgt. Hoe snel dat gaat, merk je pas goed als je de foundation gaat gebruiken. Een fijne foundation dus! Maar er is meer. Bekijk hier de video van Wayne Goss, waar hij alle voordelen van deze foundation beschrijft waardoor het meteen op mijn wishlist was beland. Deze foundation heeft namelijk een positieve invloed op de onzuiverheden. Hij reinigt als het ware je huid en helpt de nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Hij droogt ze dus niet per se uit, waardoor je opeens na 1x gebruiken onzuiverheden-vrij bent. Dat niet, maar ik merk echt dat mijn huid door deze foundation steeds iets zuiverder wordt. Een verzorging in een foundation, echt top! De kleur die ik heb is Pearl en die is vrij licht. Niet de lichtste kleur, dus de Sneeuwitjes onder ons zullen hier zeker een passende kleur van vinden. Deze kleur kan ik helaas alleen in de winter dragen, wanneer ik deze foundation ook gekocht had. Ik zou willen dat ik hier nog een donkerdere kleur van had... Nu kan ik hem namelijk niet dragen, omdat ik op dit moment iets te bruin voor deze foundation ben. Maar ach, dat zal niet lang meer duren. ;) De foundation blijft mat de hele dag lang. Zelf zonder primer, alhoewel ik het resultaat met een primer nog iets beter vind. Je hoeft hem in principe niet eens af te poeder, omdat hij zo mat is. Maar poeder verlengt natuurlijk nog meer de duur van het matte effect. Op de onderstaande foto's heb ik het resultaat van de foundation, met ambient lighting powder daar overheen laten zien.Dit is hoe mijn huid gelijk na het aanbrengen uitziet. Je ziet dat de foundation op dit moment een beetje te licht is, maar oké. Ambient lighting powder zorgt ervoor dat de finish niet meer helemaal mat wordt. Deze glow vind ik persoonlijk wel mooi. Deze foto's heb ik trouwens met flits gemaakt. Zonder flits is het effect nog matter. Flits laat altijd toch wel wat meer glans zien. Het effect is mooi, maar ik draag het liever met een gewoon matterend poeder. Voor deze foto's heb ik geen extra concealer gebruikt, dus je ziet goed de dekking van de foundation. Normaal zou ik op mijn kin en onder de ogen nog iets meer dekking willen gebruiken. Je kunt dit met concealer bereiken, of je kunt de dekking van deze foundation opbouwen. Na 1 laag over mijn gezicht dep ik vaak nog extra foundation op de onzuiverheden. Geen concealer meer nodig!En dit is mijn huid na een hele werkdag (meer dan 10 uur dus). Dat is echt heel netjes voor zo'n vette huid! Met een matte poeder zou het dus een stuk matter blijven, maar ook dit vind ik oké. Nou ja, eigenlijk heb ik hierna nooit meer de ambient lighting powder als all-over poeder gedragen, maar goed, het kan op zich wel werken. Het belangrijkste is dat de foundation niet verdwenen en verplaatst is. Netjes op zijn plek, precies zoals ik hem die ochtend aangebracht heb. Ja, ik hou er wel van! Echt de ideale foundation voor een vette huid, of als je gewoon van het mooie matte effect houdt. Love it!

English version:
I've heard a lot about the Houglass Immaculate foundation and the Ambient Lighting Powders. I couldn't wait to buy some of the Hourglass products when I was in London in march. Yes, in march, it was time to write a review! The Ambient Lighting Powder was a bit disappointing. Maybe it's the colour (Mood Light), but I don't love it. It's a bit to dark to be a good highlighter for my skin, I don't see the real highlighter-glow on my cheekbones. You can use it all-over, but it's a bit too powdery in my opinion. And I know, you could create some photoshoped skin with these powders, but it's not my favourite product. Maybe I expected too much? The foundation is a whole different story. Do I love it? No, I'm obsessed with it! I knew it was the best foundation for the oily skin because of Wayne Goss on YouTube. He told that this foundation will also help to heal your skin if you have problems with breakouts. And he had it right. The foundation have a beautiful matte finish. Not to plain, but it's still amazing. It's stay all day on my skin and it stays matte, even without a primer (but I like it with a primer a bit more). I also feel the benefits of this foundation. It's not a magic serum, you will not be complete breakouts-free after using this foundation once. But I think my skin stays clear when I use this one. I've got the colour Pearl and it's really light (not the lightest one though). Unfortunately I can't wear it now, because my skin is a bit sunkissed at the moment. ;) I wish I've had a darker shade in my stash. I love this foundation so much! On the photo's you can see the foundation with the ambient powder all-over, I didn't used a concealer or what so ever. You could build the foundation up to create more coverage. But now you can see how it looks on my skin. The last photo's are made after at least 10 hours of being at work. You can see soms shine, but it's mostly because of the ambient lighting powder; that's why I prefer to use a matte powder. But the foundation staid on, it didn't moved anywhere. All the face-photo's are made with a flash. With a natural lighting the skin is always looking a bit more matte. I'm pleased with the results, this is a really good matte foundation. The longevity and the natural matte effect make this foundation my favourite one!

3 opmerkingen:

  1. Ik ben wel supercontent met mijn Hourglass poeders. De foundation zal ik al maar op de wishlist zetten voor een volgend bezoekje aan Londen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De foundation is echt jouw holy grail geworden he? TOP! Ik ga hem van 't weekend nog eens swatchen.Bij jou geeft deze een heel mooi resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen