donderdag 4 september 2014

Kérastase voor meer volume in je haar

Dankzij Peggy heb ik een tweetal nieuwe producten van Kérastase mogen testen, en vandaag wil ik graag mijn mening hierover delen. Sinds mijn haar een stuk korter is, vind ik het leuk om de nieuwe volume-gevende haarproducten uit te proberen. Ik dacht namelijk dat mijn haar al vrij veel volume had, maar dat bleken dus grotendeels dode haarpunten te zijn geweest. :P Hierdoor pluisde mijn haar wat meer en leek het dus ook meer volume te hebben. Totdat dus de dode "punten" weggeknipt waren... Toen moest ik toch wel moeite doen om er meer volume in te krijgen.De verpakking van de nieuwe Kérastase producten oogt in ieder geval al prachtig. Het ziet er chique uit en het staat extra leuk in de badkamer. De producten die ik heb mogen testen zijn een volume-gel en een haarbalsem. Niet de producten die ik snel zou durven uitproberen, maar daarom was het ook extra leuk om ermee te experimenteren.Lift Vertige root uplifting gel heeft wel een specifieke gebruiksaanwijzing. Aanbrengen op vochtig haar, haaraanzet liften met behulp van een haarborstel en een föhn. In de ene hand een borstel, in de andere een föhn - dit heb ik altijd al lastig gevonden. Mijn kapster kan het allemaal zo mooi en snel, maar persoonlijk heb ik het altijd een gedoetje gevonden. Ik heb wel een roterend borstel en daar zou het effect hetzelfde mee moeten zijn... toch? Nou, misschien een klein beetje volume, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik dit ook zonder dit product en alleen met de borstel kan krijgen. Het zakte ook al vrij snel in, dus die gel heeft niet echt geholpen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn haar vrij dik en zwaar is. Voor een medium hold product is het dus altijd een uitdaging. Maar toch is het jammer dat dit niet heeft gewerkt.Baume Double Je multi-talented styling balm is ook al zo'n spannend product. Het is een balsem die eruit ziet als een rijke crème. Een crème die je in je haar moet smeren? Juist... Ik pak een beetje van deze crème en warm het tussen mijn handpalmen op door erin te wrijven. Op dat moment wordt hij plakkerig, enorm plakkerig, zelfs lijm-plakkerig. Ik breng het aan op vochtig haar, vooral bij de haarpunten om er meer definitie aan te geven. En ja hoor, dat werkt wel. Op deze manier kan ik er een beachy effect mee creëren. Lekker warrig, maar niet zo mega pluizig. Het ziet er dan verzorgd uit, maar dan op een nonchalante manier. Ik moet zeggen, het werkt prima en het effect vind ik mooi. Misschien niet iets voor elke dag, maar absoluut geen verkeerd product.

2 opmerkingen: