woensdag 17 september 2014

Lorac Pro palette (+ 2 looks)

Als er een palette is die enorm populair is onder de Amerikaanse beauty lovers, dan is het zeker Lorac Pro palette. Je ziet hem in veel YouTube video's voorbij komen en veel beauty addicts lijken er een in hun stash te hebben. En natuurlijk had ik hem allang op mijn wishlist gezet. Het enige wat ik nog nodig had was een reis naar Amerika. Ik heb geen webshop kunnen vinden die naar Nederland bezorgt en op eBay worden deze palettes voor belachelijk hoge prijzen verkocht. Toen Peggy vertelde dat een vriend uit Amerika voor haar daar een paar dingen ging kopen, pakte ik de kans... Een paar weken later kreeg ik eindelijk deze beauty binnen! Mijn drang om naar Amerika te gaan was opeens ietsje minder geworden. ;)Ah, deze palette is zo mooi! Het komt in een veel grotere/dikkere verpakking, waardoor het lijkt alsof de palette ook vrij fors is. Maar in de werkelijkheid is deze palette heel dun. Super handig om mee te nemen. In de doos zit ook een kleine oogschaduwbasis. Een prima manier om nog een Lorac product uit te proberen!Behind The Scenes primer is eigenlijk wel een fijn product. Als jullie mij al een tijdje volgen, dan weten jullie vast dat ik heel kritisch ben met oogschaduw primers. Mijn oogleden zijn heel vettig, het is dus heel lastig om een goed exemplaar te vinden. Deze primer van Lorac doet eigenlijk heel goed zijn werk. Hij houdt netjes de oogschaduw, voorkomt dat de kleuren zich in de plooitjes gaan verzamelen en zorgt ervoor dat de kleuren langer mooi blijven. Persoonlijk vind ik mijn bareMinerals primer nog steeds ietsje beter, maar dat deze primer het prima op mijn vette oogleden deed bewijst al dat het een hele fijne oogschaduwbasis is. Check trouwens de binnenkant van het doosjes waar de palette in zat... Krijgen jullie ook zo'n Louboutin vibe mee? ;)Ja, zelfs het doosje vind ik prachtig. Een soort filmster-gevoel. Je krijgt wel waar voor je geld. En over het geld gesproken, volgens mij heeft deze palette rond de €30 gekost en dat vind ik echt een prima prijs voor wat je krijgt. Tijd om naar de binnenkant te kijken...8 matte kleuren in de bovenste rij, 8 shimmery kleuren in de onderste rij. Super handig en je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vind het wel fijn dat de shimmery kleuren niet een glinsterend kopie zijn van de matte kleuren. Alle kleuren zijn heel verschillend en toch hebben ze een thema. Er zitten veel mooie beige/bruine tinten in, een paar donkere smokey kleuren en een paar opvallendere warmere accenten. Deze palette bevat zowel warme als koele kleuren, dus perfect voor de afwisseling. Alle kleuren vind ik super mooi en ik vind dat ze perfect bij elkaar gezocht zijn.Maar natuurlijk heb ik een aantal favorieten die ik toch net iets vaker gebruik in verschillende looks. Cream gebruik ik vaak onder de wenkbrauw, Mauve gebruik ik net iets vaker dan Taupe als een soort blend-kleur om de mooie overgang boven de arcadeboog te creëren. Vaak voeg ik er Sable nog aan toe. Espresso is een prachtige donker-bruine kleur waarmee je heel mooi meer diepte kunt creëren. Champagne is een gave tint voor in de binnenste ooghoek, of ik gebruik Lt. Pink daarvoor als ik voor een matte look ga. Pewter en Lt. Bronze zijn de perfecte kleuren voor een neutrale ooglook, all-over aan te brengen over de bewegende ooglid. Garnet is de ideale rodere kleur, te gebruken als een accent-kleur of om de arcadeboog nog warmer te maken. Eeehm, eigenlijk heb ik zo bijna alle kleuren genoemd... dus dan wil ik er alleen aan toevoegen dat ik ook alle andere kleuren prachtig en bruikbaar vind. Dus ja, zoals ik al eerder zei, de palette bevat geen een kleur waar ik ontevreden over ben.En de swatches! Zoals jullie kunnen zien is de pigmentatie echt geweldig. De oogschaduws zijn boterzacht en heel fijn om mee te werken. Ze blenden heel makkelijk en zijn prima met elkaar te combineren. Het is heel lastig om de gepgimenteerde matte kleuren te vinden, maar Lorac is hier prima in geslaagd. Alle shimmery kleuren bevatten maar een subtiel shimmertje. Alleen de champagne-kleur heeft wat grovere shimmers, maar voor de rest hebben de oogschaduws meer een satijnen-finish. Heel subtiel en perfect voor elke gelegenheid. Alle kleuren zijn vrij neutraal en toch zijn ze alles behalve saai. Het is een feestje om deze kleuren te mogen dragen!Ik heb al meerdere looks met deze palette gemaakt, en vandaag wil ik twee van deze looks laten zien. Om te beginnen met een smokey eye. Ik heb hier vooral de rechter kant van de palette gebruikt, met Slate in de hoofdrol. Bij dit soort looks vind ik een rodere/warmere kleur in de arcadeboog het mooist staan en daarom heb ik hier een beetje Sable aan toegevoegd. Smokey en chique, een goede combinatie.De tweede look is wat natuurlijker, met veel bruine en beige tinten. Pewter in de buitenste ooghoek en een beetje Gold langs de onderste wimperrand. Heel subtiel en daarom ideaal voor overdag. Het is een rustige look geworden, lekker draagbaar en toch heeft het wel iets bijzonders.Inmiddels weten jullie dus wel dat ik enorm blij ben met mijn Lorac Pro palette. Je kunt hier makkelijk oneindeloos veel looks mee creëren, maar ik gebruik het vaker nog als een soort hulp-palette. Ik heb nog zoveel oogschaduws in mijn stash dat ik die wel "moet" gebruiken. ;) En als ik dan een blend-, highlighter- of dieptekleur nodig heb, dan pak ik graag mijn Lorac palette erbij. Ik wissel het vaak af met mijn Viseart palette, beide vind ik erg fijn om in mijn stash te hebben. Maar eigenlijk zou je aan deze palette ook zeker genoeg hebben. Makkelijk om mee te nemen op vakantie, of voor een weekendje weg. De perfecte palette! Je moet wel van matte kleuren houden, anders heb je er weinig aan. Maar als je een beetje van afwisseling houdt, en zowel matte als shimmery kleuren gebruikt, dan is dit echt ideaal. Er is tegenwoordig ook al de Lorac Pro palette 2 uitgebracht, maar persoonlijk vind ik deze kleuren nog steeds het mooist. Love it!

10 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een prachtig palette.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh mijn god wat een gaaf palette zeg, ook echt iets voor mij. En dan vind ik €30 eigenlijk nog wel meevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OH wat gaaf! Ik wil deze ook nog zo ontzettend graag, zo jammer dat het gewoon niet te krijgen is in Nederland :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil hem zo graag, echt een palette voor elke dag.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie palette, ik ken dit merk helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil dit palette ZO graag! Vind beide looks heel geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze staat nog heel erg hoog op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kende hem nog niet maar hij ziet er echt mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die ziet er echt heel mooi uit! Ik vind je tweede look ook erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen