donderdag 25 september 2014

MAC Electric Cool Eye Shadow in Coil

A Novel Romance collectie van MAC ligt al vanaf begin september in de winkels en wat een leuke limited edition is het ook. Een paar prachtige producten, waaronder ook de Electric Cool Eye Shadows. Hier was ik het meest benieuwd naar alleen al om die interessante naam. Ik swatchte, ik werd verliefd, ik naam een kleurtje mee. Vandaag laat ik uitgebreid het product en de swatches zien; en zoals altijd heb ik er een look mee gemaakt. Kijk jullie mee?Ik heb bewust voor de kleur Coil gekozen, omdat dit een kleur is die ik vaak zou kunnen dragen. Ik twijfelde nog over een champagne-tint, maar voor dit soort roestige bruine kleuren heb ik nou eenmaal een zwak. De kleur is echt prachtig, hij glanst enorm mooi! Maar het is vooral de textuur die deze oogschaduw zo bijzonder maakt...Dit is een swatch van een veeg... wow, deze oogschaduws zijn enorm gepigmenteerd! Zien jullie ook een klein kuiltje in de oogschaduw zelf? Dat komt omdat ze een soort mousse-textuur hebben. Heel zacht en romig, terwijl het op de huid/oogleden gewoon poeder-achtig lijkt. Het doet mij een beetje denken aan Chanel Illusion d'Ombre, alleen dan een stuk intenser qua kleur. Je kunt het zowel met je vingers als met een kwast aanbrengen, het maakt niet uit. De kleur blijft even mooi op je oogleden achter.Nog meer swatches! Dat verdient deze kleur nou eenmaal. Foto links is gemaakt in direct zonlicht, ik hoop dat jullie zo wat meer kunnen zien hoe mooi shimmery deze kleur is. Het is echt zo mijn kleur! Je kunt hem bijvoorbeeld ook mooi met goud, champagne of (donker)bruin combineren. Ook zal hij super mooi staan als je hem als eyeliner draagt. Je kunt hier echt eindeloze combinaties mee maken. Ik besloot om voor deze look vooral dit soort roestige bruine tinten te gebruiken, zodat de aandacht vooral naar het mooie effect van Coil gaat...Vooral van afstand zie je hoe mooi deze oogschaduw is. Ik heb een iets donkerdere kleur in de buitenste ooghoek aangebracht, en een beetje highlighter aan de binnenste ooghoek toegevoegd (voor beide heb ik mijn Lorac Pro palette gebruikt). Het resultaat is heel draagbaar geworden en toch vind ik dit erg mooi. Coil zorgt voor zo'n mooi effect! Zoals bij elke oogschaduw draag ik het wel met een primer eronder; dan is de houdbaarheid echt prima. Je hebt eigenlijk geen last van die mousse-textuur, het blenden gaat namelijk ook al heel makkelijk. En omdat het een mousse-achtige vorm heeft, zorgt het een beetje voor dat verkoelend effect. Het is niet heel opvallend, maar toch wel aangenaam. Ik ben fan!

8 opmerkingen:

 1. Prachtige oogschaduw, en wat een intense kleur, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt me zojuist heel erg hebberig gemaakt, jeetje wat is deze gaaf zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige koperkleurige oogschaduw is dit! Ik houd ook heel erg van dit soort tinten. Ook echt een mooie kleur voor dit seizoen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een super kleur voor jouw prachtige blauwe ogen!

  BeantwoordenVerwijderen