zondag 21 september 2014

Mee op vakantie: make-up en verzorging

Als jullie dit lezen ben ik heerlijk op vakantie. Geen zon, zee, strand. Het is meer een soort stedentrip. De hele dag rondlopen, dingen kijken, 's avonds uiteten of naar een theater... tja, ik moet op alles voorbereid zijn, ook wat mijn make-up en verzorging betreft. Vandaag laat ik zien wat ik allemaal meeheb. En wie weet, heb ik ook nog een beetje tijd om te shoppen, dus neem ik nog wat extra spulletjes mee naar huis. ;)In mijn witte tas zitten allemaal verzorgingsproducten. In mijn gestippeld Forever 21 tasje zit make-up. Ik heb allemaal makkelijke producten meegenomen, en in het witte tasje zitten ook nog een heleboel monstertjes. Voor wat betreft de verzorging laat ik daarom niet alle kleinigheden zien, maar wel de belangrijkste goodies.Om de make-up te verwijderen heb ik mijn favoriete oogmake-up remover mee van Bebe. Het is al het zoveelste flesje, ik blijf steeds een voorraadje uit Duitsland meenemen. Het is een zachte reiniger die ook waterproof make-up verwijdert, ideaal! Ook heb ik doekjes van Balea mee die salicylzuur bevatten. Ik vind ze wel erg fijn en ik geloof graag dat ze door salicylzuur extra goed voor de onzuivere huid zijn. Om mijn huid daarna te reinigen heb ik mijn AHA/BHA cleanser van Murad meegenomen. Er zit nog wel een beetje in, dus ik vraag mij af of dit genoeg zal zijn om de hele vakantie 2x per dag mee te reinigen. Daarom heb ik voor de zekerheid ook een olie-cleanser van Shu Uemura meegenomen. Dit is weer een balancerende versie, ik ben benieuwd. Tot nu toe was ik er niet super enthousiast over, maar ik geef deze toch wel weer een kans. Voor daarna heb ik mijn miscellaire lotion van Bioderma mee en een monstertje van Chanel dagcrème (deze heb ik al eerder gehad, werkt erg fijn).Voor onder de douche heb ik mijn douchegel van Yves Rocher mee. Dit is volgens mij een limited edition van deze zomer en hij ruikt heerlijk fris. Er zit nog ongeveer de helft in, dus waarschijnlijk zal ik het opmaken tijdens mijn vakantie. Voor na het douchen heb ik de olijven body butter van The Body Shop mee. Dit is een vrij neutrale geur, maar hij hydrateert wel goed. Ik heb mijn Dove deo mee met een frisse citroen-geur. Deze heb ik nog in Londen gekocht, echt een handig formaat! Handcrème en lippenbalsem duo van Anatomicals mag natuurlijk ook mee. Het zat in mijn VIP Box, dus dat kwam goed van pas! En als laatste - de verfrissingsdoekjes van het Kruidvat. Dit soort doekjes vind ik altijd fijn om mee te hebben.Mijn haarverzorging is aangevuld met een spray van Bumble & Bumble. Ik kan echt niet meer zonder dit spul! Het maakt mijn haar zo geweldig! Een review volgt snel. Ook heb ik mijn Rehab shampoo van Lush mee. Een heerlijke shampoo, het maakt mijn haar echt zacht en het ruikt fris naar zoetige munt. In plaats van een conditioner heb ik een masker van Joico mee. Geen geweldig masker, maar het werkt wel oké. Over meerdere producten van Joico komt trouwens binnenkort ook een review.Dan tijd voor make-up! Voor mijn kwasten heb ik dit keer geen apart tasje mee. Ze zitten gewoon bovenin mijn F21 tasje. Wat heb ik allemaal mee? Van onder naar boven: twee platte kwasten waar ik mijn oogschaduw op mijn bewegende ooglid mee aanbreng, kleine Yves Rocher blending kwast (ideaal voor de arcadeboog), pencil brush van Sigma (voor de highlighter in de binnenste ooghoek), twee fluffy blending kwasten voor boven de arcadeboog en een fluffy kwast die ik voor de highlighter onder de wenkbrauw gebruik. Voor mijn gezicht heb ik maar twee kwasten mee: mijn Hema bronzer/blush kwast en mijn MAC kwast waar ik mijn poeder mee aanbreng. Jep, geen foundation kwast... omdat ik deze gewoon met mijn vingers ga aanbrengen.En dat is dus de foundation die ik meeneem... nou ja, eigenlijk een BB cream. Deze hebben jullie al vaker in video's voorbij zien komen. Perfect Cover BB cream van Missha is zo makkelijk voor op vakantie. Ideaal om met je handen aan te brengen en het geeft een mooie matte finish voor de hele dag. Nou ja, dat laatste is ook te danken aan een goede primer (ik neem nu die van Smashbox mee, omdat er ook salicylzuur in zit), anti-shine product (van Seventeen, love it!) en matterend poeder (van Maybelline, ik vind deze erg fijn). En natuurlijk moest mijn Holika Holika stick concealer ook mee. Ook al zo'n makkelijk product die werkelijk alles verbergt. Qua blush heb ik dat klein cupcake-blikje mee dat ik laatst bij BeautyNetKorea heb gekocht. Het heeft een zachte roze kleur en het is ook weer zo'n makkelijk product, te gebruiken ook als een lipkleur. Daaroverheen (of in plaats van) kan ik mijn mooie Tarte blush gebruiken in de kleur Natural Beauty. Het is de meest neutrale kleur die ik heb, dus het leek mij handig om deze mee te nemen. En er zit een handig spiegeltje in, altijd fijn om mee te hebben. Natuurlijk heb ik ook een bronzer mee. Ik koos voor die van Too Faced omdat deze mini lekker compact is en een prachtige kleur heeft.Op de vorige foto was ik nog mijn mini highlighter van Benefit vergeten, dus dan maar op deze foto. Het is een kleintje in een stick vorm, heel handig voor als ik wat meer glow wil hebben. Natuurlijk heb ik ook een paar essentials mee zoals mijn bareMinerals oogschaduw primer en mijn schaartjes waar ik mijn wimpers mee scheid. Ik heb twee oogpotloden mee: een nude kleur van NARS en een donker-bruine tint van Holika Holika. Beide blijven heel goed zitten op de waterlijn. Voor mijn wenkbrauwen heb ik mijn Tarte potloodje mee, omdat deze net iets minder plaats inneemt dan mijn favoriete dip brow van Anastasia. Mijn matte Essence liquid eyeliner mocht natuurlijk ook mee. Hij blijft de hele dag netjes op zijn plek zitten en tot nu toe ben ik echt super tevreden over deze budget topper. Voor mijn wimpers heb ik mijn Eyeko mascara mee. Lisa Eldridge zei dat het een aanrader was, dus ik moest hem natuurlijk hebben... en ze had gelijk, wat een fijne mascara is dit! Meer hierover volgt ook binnenkort.Als parfum heb ik zo'n pers sample mee; altijd een handig formaatje voor op vakantie. Het is Ever Green van Jil Sander, een lekkere frisse geur. Ik heb twee lipsticks mee: een nude kleur van Essence en een fellere berry-kleur van de Hema. Beide zijn enorm fijn en hebben een goede houdbaarheid, dus ideaal voor op vakantie.En tot slot... de oogschaduws. Normaal neem ik nog een heleboel mono's mee, omdat ik stiekem voor elke gelegenheid een kleur wil hebben. Maar nu heb ik het netjes gehouden. Ik heb twee kleine paletjes mee: een prachtig poeder-roze exemplaar van Etude House en Unexpected Rosy Taupe palette van Kiko. Die laatste heb ik meegenomen omdat ik vond dat ik deze palette veel te weinig liefde gaf de laatste tijd; het zijn zulke mooie kleuren! Beide palettes bevatten neutrale kleuren waar ik makkelijk een simpele maar mooie look mee kan creëren.Als extraatje heb ik mijn mooie Make-up Factory champagne-kleurige oogschaduw meegenomen. Ik vind het zo'n prachtige feestelijke kleur, vooral voor in de binnenste ooghoek. En ik wilde voor de zekerheid nog een zwarte (of is het meer donker-grijs?) oogschaduw meenemen, voor als ik wat meer diepte aan de look wil toevoegen. Ik heb er eentje van The Balm meegenomen, een hele mooie intense kleur.Zo alles bij elkaar is het nog best veel! Maar zo heb ik spulletjes voor elke gelegenheid. Tijdens een strand-vakantie draag ik eigenlijk nauwelijks make-up en neem ik daarom veel minder mee. Maar nu is het anders. Ik zal lang niet altijd full-on in make-up de straat op gaan, maar ik heb wel alles wat ik nodig heb mocht ik het wel willen.

4 opmerkingen:

 1. Wow, jij neemt veel mee hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik zoiets zie dan voel ik me altijd beter en minder schuldig over de hoeveelheid producten die ik altijd meezeul op vakantie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk om te zien wat een ander meeneemt. Ik heb zelf ook het liefst wat keuze, dus ik begrijp je wat dat betreft helemaal. Alleen ehm,een schaartje om je wimpers mee te scheiden? Brr, ik zou maar oppassen ermee bij je ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik al jaren ;) En ik liet het al in mijn video's zien, is echt niet zo eng als het klinkt!

   Verwijderen