dinsdag 16 september 2014

Tarte Pure Maracuja Oil - worth the hype?

Check the Englisch version beneath

Vooral een tijdje geleden was Pure Maracuja Oil van Tarte heel populair onder de Amerikaanse beautybloggers/ YouTube'rs. Iedereen was er lovend over en dat zou de nieuwe super huidsolie moeten zijn. Al een hele tijd geleden bestelde ik op Sephora.com een klein Tarte setje waar onder andere een klein exemplaar van deze olie in zat. Ik heb hem uitgebreid kunnen testen en vandaag deel ik graag mijn mening over dit product.Wat belooft dit goedje? De maracuja (passievrucht) olie is rijk aan vitamine C, wat ervoor zorgt dat je huid er frisser en stralender uit gaat zien. Het bevat ook een aantal vette zuren die het uitdrogen van de huid helpen te voorkomen. Deze olie bevat daarnaast geen parabenen, sulfaten en andere troep. Het laat geen vettig laagje achter en dat merk je eigenlij ook meteen. Het voelt meer als een serum aan die super snel intrekt. Best fijn, maar daardoor voelt het toch iets minder hydraterend aan. De olie/serum hoeft van mij niet vettig te zijn, juist niet (vooral omdat ik al een vette huid heb). Maar ik voel niet dat deze olie mijn huid enorm voedt. Daardoor gebruik ik hem ook eerlijk gezegd niet heel graag. Het schijnt dat als je deze olie langer gebruikt, dat je echt alle voordelen ervan echt gaat merken. Dat geloof ik ook graag. Maar ik vind hem niet bijzonder fijn om elke dag / nacht te gebruiken. Dan zou ik nog liever terug willen gaan naar mijn Biotherm booster-serum waar ik meteen én op langer termijn profijt van had. Ik weet het niet... misschien is het gewoon niet iets voor mij. Ik geloof in alle fijne eigenschappen die deze olie heeft, maar het moet ook fijn zijn gelijk bij het gebruiken. Mijn exemplaar zit trouwens in een buisje met een rolletje aan het eind. Daardoor kun je niet veel olie eruit krijgen. Want die neiging heb ik wel: meer en meer aanbrengen, omdat ik de voeding niet echt voel. Nee, voor mij toch geen fullsize. Alhoewel ik nog steeds benieuwd ben naar andere maracuja producten van Tarte! Verkrijgbaar bij de Amerikaanse Sephora.

Englisch version:
Tarte Maracuja Oil was really populair, especially a couple months ago on YouTube. This oil is rich in vitamin C, so skin appears instantly brighter and more radiant. The oil is also a source of essential fatty acids (EFAs), which will protect the skin against drying and ageing. It contains no parabes and sulfates. Sounds good, right? I really believe that this oil have a lot of benefits, but it doesn't work for me. I find it not really moisturising and I want to put more and more of it on my skin. It don't feel greasy and I love that for my oily skin, but it also doesn't do anything for me. I was hoping it would be my new favourite, but I guess it's not my cup of tea. Unfortunately... but I'm still curious about the other Maracuja Oil products by Tarte. You can find it at Sephora.com.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat deze niet voor jou werkt. Gelukkig is er keuze genoeg en zijn er producten die het wel voor je doen!

    BeantwoordenVerwijderen