zaterdag 4 oktober 2014

2 looks met MAC Cranberry oogschaduw

Cranberry is een van de populairste kleuren van MAC en ik heb hem gemist op mijn oogleden! Hij zit tussen alle andere kleurtjes en ik heb hem al veel te lang niet gebruikt. Ik besloot er een tweetal looks mee te creëren, zodat jullie een beetje het idee krijgen hoe ik hem draag. Dit soort rodere/roze tinten zijn niet makkelijk om te dragen... op het eerste gezicht. Maar probeer ze eens gewoon uit! Cranberry is een prachtige kleur en hopelijk helpt dit artikel je om Cranberry op een makkelijke manier te combineren.Ik begin met een smokey eye. Ik heb eerst Cranberry all-over aangebracht, ook iets boven mijn arcadeboog. Op de bewegende ooglid heb ik daarna voorzichtig een donker-bruine (matte) kleur aangebracht. Langs de wimperrand een beetje zwarte gelliner, vervaagd met een matte zwarte oogschaduw. Eigenlijk heb ik deze techniek gebruikt, die ik al eerder in een video heb laten zien (echt de makkelijkste manier om smokey eye te creëren). Rood en donker bruin/zwart zijn in een smokey look de perfecte combinatie. Rood zorgt voor dat rokerige en een beetje warme. Gewoon "rood" zou overigens lastiger zijn om te blenden. Met Cranberry creëer je al snel een zachtere look met mooie overgangen. Cranberry bevat wel een beetje shimmer, maar dat ziet er meer uit als een soort gloed en daarom staat het ook zo mooi boven de arcadeboog.De tweede look is wat rustiger. Hier staat Cranberry weer juist centraal. Letterlijk, omdat ik het op mijn beweegende ooglid heb aangebracht. De kleur boven de arcadeboog is wat matter, maar heeft nog steeds van dat roest-bruine in zich. Niet al te veel donkere accenten in deze look, om het zacht en luchtig te houden. Zelfs mijn eyeliner heb ik bewust heel zacht aangebracht, zodat het niet zo'n typische zwarte lijn is. In de binnenste ooghoek - een opvallende koele highlighter om dat huil-ogen-effect te voorkomen. En je ziet het - vrij veel rode/roze tinten en toch ziet het er fris en draagbaar uit! En ja, de veelzijdigheid van Cranberry heeft hieraan bijgedragen. De subtiele glans op mijn bewegende ooglid vind ik extra mooi!

Heb jij Cranberry of een soort gelijke kleur in je stash?

5 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige warme herfstkleur! Staat je enorm goed. Ik vind vooral de eerste look mooi, wat heftiger dan de 2e look maar het staat je super! Lekker gekleurd tintje heb je trouwens (vooral te zien op de 1e foto).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb Cranberry ook, mooie looks! Leuk als inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen