zondag 26 oktober 2014

De week van... leuke (en soms verbazingwekkende) dingen in het leven

Dat is weer even geleden, maar vandaag weer "De week van" artikel. Even weer een kijkje in mijn leven, voor diegene die het interesseert natuurlijk. ;)
Deze week was weer lekker druk en vooral met privé-dingen. Soms gaan dat soort dingen nou eenmaal voor, en deze week had ik een paar redenen. Genoeg gezelligheid en afleiding zorgt er weer voor dat ik wat meer opgeladen ben op het werk, dus win-win, toch? ;)
Woensdag was ik met een vriendin naar Rotterdam. Even shoppen doordeweeks, why not? Wisten jullie trouwens dat in Rotterdam een winkeltje zit die een aantal Bath & Bodyworks en Victoria's Secret producten verkoopt? Het is een klein winkeltje in het passage tussen het Centraal Station en het centrum; geen idee meer hoe het precies heet, maar ik denk dat het zo makkelijk te vinden is. Daar hebben wij niks gekocht, omdat het assortiment niet heel uitgebreid was. En omdat ik hoop om volgend jaar toch echt eindelijk naar New York te gaan. Want ja, dat blijft mijn droom... En nu heb ik een doel - ik wil mijn 30ste verjaardag in New York vieren! En ja, dat is dus volgend jaar december al... zucht...


Maar goed, Rotterdam dus. Een bezoekje aan Ici Paris in V&D heeft toch best wat indruk achtergelaten. Als beautyblogger/addict heb je vaak al meer verstand dan een gemiddelde beauty consulent, maar dit sloeg alles. Ik had een paar nagellakjes (uiteraard) in mijn hand, dus ik was een betalende klant. Ik besloot om een proefje van nieuwe Sisley foundation te vragen, want ja... ik wil eerst weten hoe een foundation van €100 het op mijn vette huid zou uithouden. Het is een beetje een lang verhaal geworden, maar dit MOEST ik gewoon met jullie delen.
Ik: "Ik wil graag een proefje van een foundation hebben."
Verkoopster A: "Waarom wil je die hebben en van welk merk?"
Oké, allereerst... who cares waarom ik die wil hebben? Uitgelegd, Sisley...
Verkoopster A: "Sisley make-up hebben wij niet..."
Ik: "Ik heb het net nog gezien."
Verkoopster A: "Oh Sisley, ik dacht dat je Clarins bedoelde!"
Ja, en ik ben een idioot... Ze riep verkoopster B erbij, zij moest mij helpen met het kiezen van de kleur en dan daar een proefje van maken. Nou, dat de verkoopster B nog nooit een foundation kleur verkocht heeft, was al meteen duidelijk. Ik zag mijn kleur gelijk al, maar besloot haar te helpen.
Ik: "Ik wil graag een foundation met een neutrale ondertoon hebben"
Verkoopster B: "Oh ja, zodat je bijna niet ziet dat je een foundation draagt."
Ik: "Eeeeeh, nee, ik heb gewoon een neutrale ondertoon. Deze is te geel en die andere is te roze. Een neutrale ondertoon graag."
En toch probeerde zij steeds dezelfde roze foundation aan mij te geven. Uiteindelijk toch samen die kleur uitgekozen die ik allang had gezien. Ja, ik wilde hem wel graag op mijn gezicht uitproberen. En nee, niet over mijn hele gezicht, omdat ik al foundation op had (moest ik dit echt uitleggen? En nee, ze was niet van plan om een laagje van mijn foundation te verwijderen.) De kleur die ik had gezien was een mooie kleur, maar net iets te donker. Ik was vergeten dat ik nu echt te bleek ben. Deze foundation oxideert ook een beetje, dus dat krijg je dan vanzelf.
Ik: "Tja, hij is toch echt te donker."
Verkoopster B: "Maar het is wel een mooie kleur!"
Ik: "Ja, maar hij is echt te donker. Zullen wij een lichtere kleur proberen?"
Lang verhaal kort, de lichtere tint bleek ideaal te zijn. Verkoopster B verdween even en opeens stond ze aan de kassa... met een fullsize flesje van die €100 foundation... "Oh je gaat hem niet kopen?" Echt, serieus? Welk deel van "proefje" begreep zij nou niet? Maar goed, ik had uiteindelijk een mini proefje gekregen, wat volgens mij ook niet echt van harte ging. Een ding zeker, mijn foundation-kleur ga ik bij deze ICI Paris nooit meer uitzoeken. En trouwens, die foundation... Nee, ik begrijp die hele hype niet. Geef mij maar nog steeds een Lancòme foundation, die vind ik zo fijn. Alleen nu nog een Dior Star foundation testen. Maar dit keer ga ik wel naar de Douglas voor een proefje... :P


Genoeg parfumerie-frustraties... Vrijdag was ik ook al vrij, een halve dag maar liefst. Ik mocht weer eens naar een event en dit keer kon ik vrij nemen op mijn werk. Ik werd uitgenodigd door fs agency voor een "open huis" - de ideale gelegenheid om kennis te maken met merken die zij vertegenwoordigen. En natuurlijk om over beauty te kletsen... ik kan wat dat betreft doorslaan (tja, je hebt passie of niet :P), maar dat maakt niet uit. Het was heel gezellig, ik heb een paar leuke foto's kunnen schieten. Een uitgebreider verslag volgt! Gisteren begon mijn dag met een pilates-les op een mooie locatie in Amsterdam. Ook dat mocht ik voor mijn blog doen , dus het artikel volgt ook snel. Daarna ging ik met een vriendin even Amsterdam in, dat hadden wij toch wel verdiend! Ik heb vooral veel bij Yankee Candles (@ Magna Plaza) gekocht, altijd leuk om daar te zijn. Een paar cadeautjes voor mezelf en voor de anderen. Ik kom de winter nu wel door met heerlijke, vooral naar honing ruikende geurkaarsen! Die paar calorieën die wij 's ochtends verbrandde heb ik weer gecompenseerd met een truffeltaartje als lunch... tja. :P 's Avonds ging ik nog een drankje doen met het meisje dat altijd mijn haar doet. Ook dat was enorm gezellig, wij bleven maar kletsen! Zij weet pas sinds kort dat ik een blog heb en wow, wat een positieve reacties heb ik allemaal ontvangen! Kijk, dit soort dingen motiveren mij om verder te gaan en nieuwe dingen voor mijn blog te doen. Ik ging dus moe maar happy (laat) naar bed. En nu... nu voel ik al mijn spieren in mijn buik.... damn you, pilates!


Alle foto's van weheartit.com


Soms gaan dus privé dingen voor en daar moet je dan ook volop van genieten. Natuurlijk loopt het leven niet altijd zoals je het wilt. Als dingen anders/beter kunnen, dan moet je daar wat aan doen. En daar probeer ik ook aan te werken. Ik wil tot slot daarom mijn favoriet liedje van dit moment met jullie delen, eentje die ik bijna non-stop draai en waar ik enorm veel energie van krijg. Feeling Good omdat het heus allemaal goed komt. Maar voor nu is het leven simpelweg mooi dankzij al die kleine dingetjes, geniet ervan!

2 opmerkingen:

  1. Wat een verkoopster zeg... misschien was ze helemaal nieuw in 't vak of ze begreep er echt de ballen niet van. Of ze is net zwanger :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk artikel! En oh my, die verkoper...vreselijk haha. Ik vind het zo stom dat je nooit normaal om proefjes kan vragen - ze verwachten bijna dat je hem gelijk koopt. Ik durf daarom ook nooit om een proefje te vragen, terwijl ik dure foundation graag eerst even thuis in daglicht wil proberen om te kijken of ik hem het geld echt waard vind. En damn, ik was deze zomer een dagje in Rotterdam maar die winkel met VS en Bath and Bodyworks heb ik niet gezien! Binnenkort maar even terug dan haha.

    BeantwoordenVerwijderen