donderdag 9 oktober 2014

Essence matte eyeliner

Sinds kort heeft Essence een tweetal nieuwe eyeliners aan het assortiment toegevoegd. Een matte en een glanzende variant. Vooral naar de matte versie waren veel mensen benieuwd en ik had er inmiddels ook genoeg goede dingen over gehoord. Het werd tijd om het zelf uit te proberen!En ik moet zeggen: dit is inderdaad een hele fijne eyeliner! Het kwastje is lekker dun en handig in gebruik. Volgens mij zijn het geen haartjes, maar is het gewoon een dun stiftje. Je hebt in ieder geval geen last van loshangende haartjes en dat is alleen maar fijn. Als het kwastje te dik lijkt, dan betekent het dat er net iets te veel product op zit. Even afvegen en je hebt de perfecte hoeveelheid op het kwastje zitten. Ideaal om een dun lijntje mee te tekenen. Veeg je het kwastje niet af, dan kun je je eyeliner wat dikker maken. De kleur is echt pikzwart. Donker, diep en heel intens. En vooral - mat. Echt heel mat. Essence heeft precies gedaan wat ze beloofd hebben. Liquid Ink is een intense zwarte matte liquid eyeliner! De houdbaarheid is echt top. De hele dag lang blijft hij prima op zijn plek zitten. Het is geen waterproof eyeliner, maar het warme weer en een paar druppeltjes overleeft het lijntje met gemak. Als ik dan toch een minpuntje mag noemen, dan kom ik ook weer terug op de houdbaarheid. Deze eyeliner is best lastig om te verwijderen. Sowieso zou ik een bi-phase remover adviseren, omdat je anders je ogen blijft wrijven. Gelukkig blijf ik mijn double-cleansing routine aanhouden, olie helpt vooral deze eyeliner wat makkelijker te verwijderen. Maar ook daarna moet ik nog goed het watje met bi-phase remover tegen mijn oog aanleggen om echt alle restjes eyeliner te kunnen verwijderen. Het is een beetje gedoe, maar de eyeliner is het echt waard!Deze eyeliner heb ik al vaker in looks hier op de blog laten zien. Ook in mijn budget tutorial konden jullie zien hoe ik hiermee een wing heb getekend. In de look hierboven besloot ik om een dikkere wing te tekenen zodat jullie de intensiteit van de eyeliner nog beter konden zien. En dat is volgens mij aardig gelukt. Zo zie je trouwens ook hoe mooi een matte eyeliner bij een licht glanzende ooglook staat. Kortom, een topper. Volgens mij betaal je hier rond €2 voor, dus dat is zeker een budget aanrader.

6 opmerkingen:

 1. Ik ga hem vandaag even halen, hele mooie en matte eyeliner inderdaad. Bedankt voor de tip.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem zelf ook en vind hem super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij lijkt me heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van matte liquid liner! Staat veel mooier dan glossy vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen