zaterdag 25 oktober 2014

Joico haarverzorging

Van Joico haarverzorging heb ik al een tijdje geleden gehoord. Ik zag het vooral in Engelse bladen staan en ik hoorde er goede dingen over. "Joico" klonk een beetje Japans, maar uiteindelijk blijkt het "gewoon" Amerikaans te zijn. Na de zoveelste positieve review te hebben gelezen, bestelde ik al een hele tijd geleden enkele Joico producten op Beautybay, omdat je daar geen verzendkosten betaalt en omdat de prijzen daar enorm meevallen. Vandaag lezen jullie mijn ervaring met deze producten.Ik begin met het rode flesje shampoo. Deze komt uit de Color Endure lijn en is dus bedoeld voor gekleurd haar. Het is een shampoo zonder sulfaten en dat is natuurlijk enorm fijn. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat je de kleur net iets sneller uitwast. En ik moet zeggen - dit is de meest fijne sulfaat-vrije shampoo die ik tot nu toe heb geprobeerd. Het is een hele milde en zachte shampoo die nog steeds genoeg schuim geeft, wat weer helpt om de shampoo goed te verdelen. De meeste sulfaat-vrije shampoo's maken mijn haar stug, maar deze Joico shampoo doet dit absoluut niet. Mijn haar is zacht en schoon na het wassen. Daarna gebruik ik wel altijd een conditioner of een masker. Zoals een van deze twee Joico maskers. Veel beautyliefhebbers zijn tevreden over het K-pak masker, maar ik wist dus niet dat er twee soorten waren. De meest bekende is die helemaal rechts - Deep Penetrating Reconstructor. En ja, hij is enorm fijn! Het is een heel rijk masker, je hebt er niet veel van nodig. Wat je ervoor terug krijgt is een zacht en pluis-vrij bos haar. Dit is absoluut een van de fijnste en meest effectieve haarmaskers ever. Je moet er geen wonderen van verwachten, maar het zal een hele positieve invloed op droog haar uitoefenen. Een absolute aanrader. Waar ik minder enthousiast over ben is zijn zwart/gouden broertje, oftewel de K-pak Revitaluxe. Volgens mij is deze meer gericht op het hydrateren, terwijl de Reconstructor meer herstelt. Nou, dat hydrateren vond ik niet heel bijzonder. Ik heb hier niet veel meer effect mee gemerkt dan met een simpele conditioner. Mijn haar werd wel wat zachter, maar heel bijzonder was het niet. Nee, absoluut geen masker voor mij. Deze tube heb ik gelukkig al opgemaakt, maar het wordt geen re-buy. Nee, geef mij maar de Reconstructor, die werkt tenminste wel fijn.De ingrediënten, voor de liefhebbers. De Reconstructor bevat net iets meer oliën en zelfs keratine die ervoor zorgt dat je haar pluis-vrij wordt. Ook de shampoo bevat een aantal verzorgende ingrediënten en niet zoveel siliconen. Dit zijn dus echt kwalitatief goede producten. Veel haarverzorging bevat namelijk vooral siliconen die je haar er gezonder uit laten zien, maar er verder weinig voor doen. De haarverzorging van Joico is zacht voor je haar en verzorgt het ook wat dieper. Fijn om te weten! De producten van Joico zijn ook verkrijgbaar via een aantal Nederlandse webshops (Google ze eens), maar ik blijf toch wel stiekem van Beautybay houden. ;)

3 opmerkingen:

  1. Ik ben fan van Joico! Ik heb het jaren gebruikt, mijn kapster werkte ermee en zo heb ik het leren kennen. Op een gegeven moment gebruikte ik alles van de K-Pak lijn :-) Op dit moment zit enkel de Reconstructor nog in mijn badkamerlade, maar ik zou alles zeker opnieuw kopen. Top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroeger heb ik er ook wel iets van geprobeerd maar da's al zo lang geleden, ik weet niet meer wat ik ervan vond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken het merk van naam maar heb er nog nooit iets van geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen