zondag 12 oktober 2014

Pink Pictures #22 (Russia special)

Eindelijk, daar zijn ze dan, de foto's van Rusland! Ik weet ook even niet waar ik mee moet beginnen. Het was zo gaaf! Manlief zei al dat hij een beetje heimwee heeft. ;) Moet je nagaan, terwijl hij "gewoon" een Hollander is. Moskou is mijn stad, mijn trots. Wij hebben daar zoveel mazzel met het weer gehad. Sint Petersburg is ook mooi, maar ik vind hem minder indrukwekkend dan Moskou. Tja, je bent fan van de ene of de andere. ;) Het weer was daar ook iets minder, dus dat was jammer. Maar goed, ik wil aan jullie een paar foto's van onze vakantie laten zien. Ik heb geprobeerd om het beste te selecteren, zodat jullie de sfeer (hopelijk) een beetje kunnen proeven.Dit soort uitzichten... liefde, geen woorden voor! Dit was op de "mussen heuvels", het is prachtig om daar te zijn. Ik heb super veel foto's van het uitzicht gemaakt, kon er geen genoeg van krijgen.Moskou is de stad van contrasten. Ook wat betreft de architectuur. Het is een metropool, dus je hebt er alles. Van prachtige historische gebouwen, zoals hier op het Rode Plein. Maar er zijn ook mooie hoge skyscrapers, zo gaaf om te zien! De stad is echt veranderd sinds wij er 3-4 jaar geleden voor het laatst zijn geweest. Het ontwikkelt zich enorm snel. Van gratis wifi in de metro tot overal betalen met de pas. Misschien lijken het geen enorme veranderingen, maar voor zo'n stad is het heel wat. En het is zo groot allemaal! Heerlijk.Zo groot dat er ook genoeg stadsparken zijn. En ook die zijn ruim. En mooi. En apart zo met een 90's vibe. :P Haha dit heeft wel iets!En nog een stuk van het Kremlin. Wij zijn ook weer binnen geweest en dat blijft indrukwekkend, hoevaak je daar ook komt. Wij hebben zelfs een ballet-voorstelling bijgewoond op het terrein van het Kremlin. De uitvoering was niet zo, maar het was wel weer een belevenis.Overal heb je leuke cafeetjes. Dit was bij een soort chocolade-bar. Een heerlijke honing-taart die manlief en ik hadden gedeeld. En een ijs-koffie met Oreo voor mij. Heaven! Zo goed!De metro-stations in Moskou is een bezienswaardigheid op zich. Ze zien er allemaal anders uit en de ene is mooier dan de andere. Met prachtige kroonluchters aan plafonds en hier en daar wat mozaik op de muren.Ook weer naar het museum geweest, de bekende (in Moskou) Tretjakov galerij. Ik ben er vroeger zo vaak al geweest, maar het blijft leuk! En dit is een hele bekende schilderij, ook nog een favoriet van mij en manlief. Don't worry, wij hadden zo'n mooie sticker dat wij mochten fotograferen. ;) En mijn haar... sorry, maar dat valt gelijk op. Ik wil van die lengte af. Het is allemaal net niet. Dit wordt binnenkort kort laten knippen dus...Moscow never sleeps. En dat klopt ook zo een beetje. Dat vind ik geweldig aan zulke grote steden. Veel supermarkten zijn 24 uur per dag open. Bijna alle winkels gaan dagelijks pas om 22:00-23:00 dicht. En er is wel altijd iemand op straat, de stad lijkt nooit uitgestorven. Heerlijk al die energie! Alhoewel ik het ook echt niet erg vind om dan weer terug in het boerendorpje in Nederland te zijn. ;) Ach, alles heeft z'n charmes.Foto's maken tegen het licht... niet altijd even handig, maar dit gaf een leuk effect. Links - op het Rode Plein. Rechts - samen met manlief met op de achtergrond een klooster. Jep, echt veel mazzel met het weer in Moskou gehad!Vlakbij het Rode Plein zit een leuk winkelcentrum. De vorige keer hebben we daar bij hetzelfde cafeetje gezeten. Het was voor herhaling vatbaar, want... de beste cheesecakes ever! En een heerlijke marshmallow-karamel koffie. Check ook de weerspiegeling van het plafond... mooi! Ik had daar bij een winkel van die stoere oorbellen gekocht die ik natuurlijk gelijk in wilde. Zoiets wilde ik altijd al, het is een beetje rebels maar wel gaaf. En op de achtergrond is mijn favoriete winkel ever te zien - Stradivarius. Ik heb hem wel een beetje leeg gekocht. Het is een soort Pull & Bear, maar dan veel leuker! Helaas alleen niet in Nederland te vinden... maar ik heb net dus ontdekt dat ze wel een Nederlandse webshop hebben.... *gaat zichzelf even proberen te bedwingen* Stradivarius schijnt ook in Frankrijk, Spanje en andere landen te zitten; ik kon alleen niet zo snel een overzicht van locaties vinden. Maar ik kan nu online shoppen, jaaaaaah! Oh nee, wacht, ik was eerst hiermee bezig... ;)Van Sint Petersburg heb ik eigenlijk niet zo veel foto's. Ik heb eindelijk, op het laatst de fijne panorama-functie van iPhone camera ontdekt... nou ja, vooral hoe je hem echt moet gebruiken. Ik heb echt veel van zulke foto's gemaakt, het is zo mooi! Kan hem alleen niet op volle grote laten zien. Dit was trouwens op onze laatste dag daar. Een soort "vakantie-huisje" van enkele tsaren. Heel erg mooi terrein en ook een prachtig paleis.Dit was ook daar. Adembenemend.In het centrum vind je een prachtige ouderwetse winkel waar ze allerlei luxe food stuff en souvenirs verkopen, en waar je dus ook even kunt eten. Check de vitrine van die banketbakker.... *slijm*Op de laatste avond besloten manlief en ik, heel spontaan, om daar samen een toetje te nemen. Tja, een luxe afsluiting van de vakantie mag ook wel. ;) Het werd een heerlijke eclair.... mmmmm.... Rechts - een beeld bij een brug van Sint Petersburg. Heel bekend en herkenbaar. En hiermee wil ik het eigenlijk afsluiten. Ik zou zo nog 20 foto's kunnen laten zien, maar laten wij het hierop houden. Het was gaaf! Leuk om weer terug te zijn en om alles weer mee te maken. Wij zijn uiteindelijk met mijn ouders en schoonouders geweest, dus gezellig met z'n zessen. Een enorm leuke groep en dat scheelt natuurlijk ook. Loved it!

5 opmerkingen:

 1. Schitterende foto's, wat leuk dat je die deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's, gaaf dat je er geweest bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marshmallow-karamel koffie!!! Dat ziet er zalig uit! Heerlijk zo'n stad die leeft en waar de winkels zo laat open blijven! En wat een mooie metro stations daar...amai!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Можно мне в ФБ скопировать линк?))

  BeantwoordenVerwijderen