zondag 5 oktober 2014

Schoonheidsslaapje

Vandaag wil ik het hebben niet over make-up, huid- of haarverzorging. Nee, heel even iets anders. Een schoonheidsslaapje! Ik ben iemand die tot voor kort altijd met twee kussens sliep. Lekker hoog en zacht. Achteraf gezien was het natuurlijk ook logisch dat dit niet goed is voor je nek/rug, maar ach, het sliep wel lekker. Dat is wel anders sinds ik mijn nieuwe kussen heb. Lekker slapen én een betere slaaphouding voor je nek/rug? Check! Misschien een apart onderwerp, maar ik wilde jullie graag wat meer over mijn traagschuim kussen vertellen.Energy+ Nasa traagschuim kussen is geschikt voor elke slaper. Door het ritsje aan de zijkant te openen kun je de hoeveelheid traagschuim vlokken die in de kussen zitten verminderen. Ik heb dat zelf niet gedaan, omdat ik dus van hogere kussens houd. Dit kussen is niet heel hoog, sowieso een stuk lager dan mijn oude op elkaar gestapelde kussens. Maar op een of andere manier slaapt het even lekker. De hoes die erom heen zit heeft een anti-allergische werking. Daarnaast biedt dit kussen genoeg ondersteuning aan je hoofd, nek en schouders. Dat vind ik echt heel belangrijk en dat merkte ik al vrij snel. Ik ben iemand die (hoe erg dat ook klinkt, maar probeer er vooral niet lang bij stil te staan) met haar nek kan "kraken". Dat is natuurlijk helemaal niet goed, maar dat heb ik altijd al gehad. Sinds ik op dit kussen slaap, voelt mijn nek een stuk meer ontspannen aan en valt dat "kraken" vooral 's ochtends enorm mee. Happy sleper! Je schijnt pas na twee weken het effect van dit kussen te merken, maar dat had ik eigenlijk al sneller. De verandering was best subtiel, maar mijn nek en schouders voelen na het slapen zich toch net iets beter. En ik heb niet de neiging om nog een kussen eronder te leggen. ;)En om nog even terug te komen op die verschillende soorten slapers... Wist je dat:

De rugslaper heeft het meeste baat bij een plat kussen. De zijslaper zal het beste uit de voeten kunnen met een stevig kussen. De buikslaper heeft behoefte aan een heel dun en soms helemaal geen kussen.

Kijk, dat is nog eens handig als je een kussen hebt dat je kunt "verstellen". Deze maand kun je dit traagschuim kussen nog extra voordelig kopen voor €69. Zeker een aanrader voor als je nog op zoek bent naar een lekker liggend kussen of als je ook een beetje nek/schouders problemen hebt.

4 opmerkingen:

  1. Ik vind dit nog best interessant! Een goed kussen (en ook een matras) is toch wel belangrijk voor je nachtrust.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb altijd ontzettend veel last van mijn rug en nek als ik ga slapen. Misschien toch ook eens een ander kussen proberen..

    BeantwoordenVerwijderen