donderdag 20 november 2014

De zachtheid van Dermolin

Zelfs aan je huid kun je merken dat het kouder wordt. Extra milde verzorging wordt steeds meer noodzakelijk, vooral wat betreft de reinigingsproducten. De meeste reinigingsproducten bevatten agressieve stoffen, ook al beloven ze hydraterend te zijn. Natuurlijk kun je op de ingrediënten letten. Maar nog makkelijker is om een merk te gebruiken waarvan je weet dat het alleen maar milde producten maakt. Maak kennis met Dermolin. Misschien heb je deze baby-blauwe verpakkingen al wel eens zien staan bij een drogisterij. Vandaag wil ik er meer over vertellen.Ik begin met mijn eerste Dermolin aankoop - shampoo. Mijn hoofdhuid is heel gevoelig, en al helemaal in de koude maanden. Ik heb een hele tijd gedacht dat een SLS-vrije shampoo een positieve invloed op mijn hoofdhuid zou hebben, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Een SLS-vrije shampoo is sowieso beter voor het behoud van je haarkleur, maar extra mild voor de hoofdhuid - lang niet altijd. De shampoo van Dermolin bevat helaas wel SLS, maar ik snap ook wel een beetje waarom. SLS helpt altijd om een product schuimend te maken. Dermolin shampoo ziet eruit als gel, waar meerdere milde reinigende ingrediënten in zitten. Ik heb al eerder ervaring gehad met gel-shampoo's en die waren een hel om door je haar te verdelen. Omdat Dermolin shampoo wel goed schuimt, is het zeker geen probleem. Ik merk dat deze shampoo extra mild is voor mijn hoofdhuid. Het voelt veel minder droog aan dan met andere shampoos. Nog een tip: gebruik eens in de zoveel tijd een speciale scrub voor de hoofdhuid (google het eens). Dat is trouwens ook fijn voor andere types hoofdhuid (scrub zorgt voor bloedcirculatie en dat kan weer goed zijn voor haargroei).Voor de droge/gevoelige lichaamshuid is er de douchefoam van Dermolin. Sowieso vind ik schuim-douchegels altijd extra fijn. Makkelijk in gebruik en het voelt op een of andere manier wat luxer aan. Het schuim van Dermolin douchefoam is rijk en dik. Het verdeelt zich makkelijk, zelfs zonder hulp van een puf. Net als alle producten van Dermolin, bevat het geen parfum. Een geurloze schuim dus. Ook al houd ik normaal wel van lekker ruikende douchegels, is dit absoluut niet erg. Daarna kun je toch nog een lekker ruikende bodylotion gebruiken. En je weet in ieder geval dat je huid niet geïrriteerd zal raken door parfum-ingrediënten.

De Dermolin producten zijn niet alleen mild en verzorgend, ze zijn ook nog eens prettig geprijsd. Check de website van Dermolin voor meer informatie en een overzicht van alle ingrediënten.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb weleens van het merk gehoord, klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook echt van de schuim douchegels. Jammer dat die geurloos is al maakt die hem wel perfect voor de gevoelige huidjes.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt prima, ik had nog niet van dit merk gehoord voor deze blog post.

  BeantwoordenVerwijderen