dinsdag 18 november 2014

Easy burgundy look (stap voor stap)

Bordeaux-rood is mijn meest favoriete kleur, vooral als het ook nog iets paarsig in zich heeft. Ik kies het in kleding en make-up, jep, I'm an addict... Vooral met de komst van het najaar worden dit soort kleuren steeds meer actueel. Ik dacht dat het dus leuk zou zijn om er weer eens een look mee te laten zien. Dit keer besloot ik om alles stap voor stap vast te leggen, ben dus benieuwd of jullie dit soort tutorials handig vinden!Ik wil vooral vertellen over mijn ooglook en aan het eind zoom ik ook nog heel even in op mijn lip- en nagellak-kleur. De ooglook vind ik best geslaagd geworden. Ik weet dat veel mensen bordeaux-rode oogschaduws proberen te vermijden omdat het voor een huilogen-effect kan zorgen. Daarom besloot ik om een subtiele look met deze kleur te maken en dat is volgens mij aardig gelukt. Het geheel ziet er fris en een beetje zwoel uit. Benieuwd naar de look en producten die ik ervoor gebruikt heb? Lees maar snel verder.Dit zijn de enige twee producten die ik voor mijn ooglook heb gebruikt (behalve de eyeliner, oogpotlood en mascara dan). De matte witte/beige oogschaduw van L'Oréal en het trio van Kat von D die jullie in mijn Sephora shoplog hebben kunnen zien. Uit het trio gebruik ik trouwens alleen de lichtste kleur niet.Allereerst breng ik de lichte L'Oréal kleur op mijn bewegende ooglid aan om de basis zo egaal mogelijk te maken. Natuurlijk kan een oogschaduwbasis dat ook doen, maar die van mij bevat niet zoveel pigment. Dat is ook niet erg, ik gebruik er toch altijd een oogschaduwkleur overheen. Deze L'Oréal kleur zorgt ook gelijk voor een frissere uitstraling. Ik breng hem ook een beetje onder mijn wenkbrauw aan, zodat ik gelijk een highlighter daaronder heb. Met een dun puntig kwastje breng ik de donker bruine Kat von D kleur als een eyeliner aan. Vanaf ongeveer 2/3 van mijn bewegende ooglid tot aan de buitenste ooghoek, met een flinke wing-staartje aan het eind. Deze wing teken ik wat dikker, omdat het nog zichtbaar moet zijn als ik mijn liquid eyeliner daarna heb aangebracht. Mijn wing gaat helemaal langs de buitenste ooghoek tot ongeveer de helft van de onderste wimperrand. De basis is klaar! Dan pak ik met een ander puntig kwastje de matte burgundy kleur uit het Kat von D trio. Deze breng ik in de buitenste ooghoek aan om meer dimensie aan mijn look te geven. Ik breng het dus net boven de wing aan en ook een beetje in de arcadeboog. Ik probeer het vooral niet te donker te maken, maar alleen een schaduw te creëeren.Dan blend ik de randjes boven de arcadeboog met een schone blending kwast. Zo krijg je de mooiste overgang. Met liquid eyeliner teken ik een dun lijntje langs mijn bovenste wimperrand, met een korter wing-staartje aan het eind. De bordeaux-rode wing moet nog steeds iets meer opvallen dan de zwarte. Natuurlijk kun je ook een bruine eyeliner gebruiken, maar zwart vind ik persoonlijk net iets mooier bij rodere oogschaduws staan. Voor een frissere look gebruik ik een beige oogpotlood van NARS op de waterlijn. Een paar goede lagen mascara en de look is compleet!Het resultaat zorgt er ook voor dat je ogen groter lijken - fijne bijkomstigheid. Door een beetje met licht en schaduw te spelen krijg je zo'n fris, natuurlijk en toch ook wel bijzonder resultaat. Persoonlijk denk ik dat juist bordeaux rode kleuren bij dit soort looks het mooist staan, omdat ze dan nog natuurlijker lijken.Op mijn lippen wilde ik ook een paarsig rode kleur dragen. Daarom heb ik twee lippenstiften gecombineerd: een donker-rode van Rimmel met een toevoeging van paarse Bourjois lipkleur. De kleur op mijn lippen werd precies zoals ik hem wilde. En hij bleef ook nog eens lekker lang zitten.En dit is het uiteindelijke resultaat. Het heeft ook wel iets feestelijks... of komt het vooral door die lampjes op de achtergrond? :P Nee, feestelijk is de look zeker. Maar doordat de ogen vrij neutraal zijn, kun je het ook makkelijk overdag dragen. Je hoeft natuurlijk niet per se bordeaux op je ogen én lippen tegelijk te dragen. ;) Doordat de lippen zo heftig zijn en de ogen niet, heb ik wel extra veel blush aangebracht (ik heb wat kleuren gemengd). Dit creëert volgens mij wel wat meer evenwicht in deze look. Wat vinden jullie ervan?Tot slot nog mijn nagels. Ik droeg de bordeaux rode kleur van Pupa. Een heerlijk lakje, die ik een beetje verpest heb bij het aanbrengen. Je hebt twee lagen nodig voor een volledige dekking. Ik droeg hem met een topcoat en dat heeft ervoor gezorgd dat ik van deze kleur iets langer kon genieten. Prachtige kleur, waar stiekem wel iets meer paars dan rood in zit, maar daardoor vind ik hem niet minder mooi natuurlijk! ;)

5 opmerkingen:

 1. Mooie look heb je gemaakt! Die donkere lipstick staat je geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Deze kleuren staan je ook erg goed. Ik ben de laatste tijd ook helemaal into burgundy maar dan met name in kleding.. qua make-up is het iets te ver (nog) uit mijn comfortzone ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sexy, die lipkleur! Staat je goed. En de ooglook past er mooi bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind de lipstick super mooi, en de compleet look is prachtig !!!

  girlblussh.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen