vrijdag 21 november 2014

Een goede oogcrème?

Ik ben in de eeuwige zoektocht naar een goede oogcrème! Ik heb al zoveel verschillende merken geprobeerd en toch vind ik maar geen musthave. Je zou denken dat het nooit zo moeilijk kan zijn, maar dat is toch echt zo. Vooral als je een aantal eisen (of zijn het meer wensen?) hebt. Het is eigenlijk vrij simpel: het moet een lichte maar voedende textuur hebben en het moet effect op mijn kraaienpootjes en rimpeltjes onder de ogen hebben. En oh ja, mijn gevoelige oogleden moeten er tegen kunnen. Hebben jullie hier tips voor?De crèmes die nu op mijn plankje staan zijn fijn, maar ik ben er niet laaiend enthousiast over. Kruidvat is op zich wel een budget-topper. Het kost heel weinig, maar het is best effectief. Hij voldoet aan al mijn eisen, maar op een of andere manier werkt hij bij mij niet altijd, en na een tijdje lijk ik helemaal geen effect meer te zien. Een ander potje, van Fresh Line, heeft een beetje hetzelfde: ik was er super blij mee totdat het effect begon te verdwijnen. En nu mijn oogleden extra droog zijn, blijkt het niet voedend genoeg te zijn. De crème van Ziaja, die in mijn VIP Box zat, is ook lekker budget en effectief. Wel een prima basis crème, maar geen schokkende eigenschappen. De groene tube van Yves Rocher is vooral leuk om te gebruiken. De crème is groenig van kleur en in de applicator zitten van die balletjes die verfrissend aanvoelen onder de ogen. Heerlijk verkoelend, ergens ook wel verzorgend, maar het effect is helaas minimaal.

Dus... als jullie mij kunnen helpen, dan ben ik al heel blij. Ik hoor bijvoorbeeld goede dingen over een oogcrème van Bobbi Brown, dus misschien gaat dit hem worden. En alle andere tips zijn natuurlijk ook welkom!

5 opmerkingen:

 1. Dr Hauschka heeft er ook een (of meer) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zoek ook nog een goede oogcreme !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die van Clinique (All About Eyes) vind ik heel erg fijn, wel prijzig maar je krijgt een potje waar je heel lang mee doet en hij is echt de moeite waard. Ook de oogcrème van Yves Rocher vind ik erg fijn, al is dat misschien meer een gel. Die komt ook met zo'n rollerballetjes die je ogen extra zouden moeten verkoelen, ook zeker een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoelde Dr Van Der Hoog ipv Yves Rocher, haha! Was even in de war met jouw foto hierboven :P maar ik bedoelde dus Dr Van Der Hoog. Die komt in een witte tube en werkt erg goed voor mijn ogen!

   Verwijderen
 4. De zoektocht naar een goede oogcrème blijft lastig vind ik! Ik heb crèmes gebruikt van dure merken zoals Estee Lauder, Clinique en Clarins maar ook van goedkopere merken waarbij ik soms weinig verschil in werking merkte. Gebruik nu al een tijd de oogcontourcreme van Etos en die vind ik heel fijn werken, dus blijf voorlopig bij deze.

  BeantwoordenVerwijderen