dinsdag 25 november 2014

Mijn Internet A-B-C

Benieuwd wat ik allemaal online doe en wat mijn favoriete sites, blogs en YoTube kanalen zijn? Nou, ga er lekker voor zitten... Vandaag deel ik alles. Ik twijfelde even of ik deze tag zou plaatsen, omdat ik niet wil dat iemand zich gepasseerd voelt (ja, bloggers, ik bedoel jullie, hoe lief ik je misschien ook vind!), maar ik moest een aantal voorbeeld kiezen. En ik heb al mijn Russische favorieten eruit gehaald. ;) Hebben jullie nog aanraders, sites waar jullie vaak kijken - deel ze hieronder! En oh ja, onder de letter P vind je niet PinkFairyTale.net, want het spreekt denk ik wel voor zich dat mijn eigen blog ook mijn favoriet is. ;) Oké, let's start...


A. Asos (leuke Engelse webshop met hippe -soms iets te- kleding en een aantal mooie beauty merken)
B. Beautybay (geen verzendkosten, maar wel merken zoals Urban Decay, Too Faced en Joico), BeautyNetKorea (yaaaay voor Koreaanse make-up en verzorging! En geen verzendkosten!), BuyInCoins (Chinese webshop waar ik vooral veel make-up penselen koop. En ook weer - geen verzendkosten), Bloglovin (de makkelijkste site/app om blogs mee te volgen)
C. Community Channel (ik kijk de video's van Nathalie als ik even wil (glim)lachen, altijd super luchtige en herkenbare dingen), Chrisspy (een van mijn favo Amerikaanse YouTube'rs, ik heb een paar kleine handige dingen dankzij haar tutorials geleerd)
D. Desi Perkins (vriendin van Chrisspy en een prachtige creatieve vrouw, altijd tot in de puntjes verzorgde tutorials; en haar Create-tattoo vin ik ook helemaal te gek!)


E. EnzoKnol (knolpowerrrrr! De vlogs van Enzo zijn beroemd en vrij lang, daarom kijk ik hem maar heel af en toe. Maar zijn meet-up op de Jaarbeursplein in Utrecht blijft indrukwekkend... zo-veel-tieners-OMG!), byEsmeralda (onder B had ik al veel staan, dus ik plaats Es even onder E... klinkt logisch, toch? ;) Esmeralda heeft net pas haar blog, maar ik ken haar nog van daarvoor. Helaas weten wij beide hoe het is om een burn-out mee te maken en -in tegenstelling tot mij- schrijft Es er wel uitgebreid over)
F. Facebook (ja, ik heb FB, maar niet voor mijn blog; ik wilde er sowieso niks mee te maken hebben, maar heb toch een profiel genomen zodat ik vrienden/collega's een beetje in de gaten kon houden hahaha :P), Feeling Corp. (hét YT kanaal van mijn half-zusje! Man, wat kan die goed zingen, alleen nu nog vaker video's uploaden!)
G. Google, Gmail (beide spreken, denk ik voor zich; zonder die eerste kan niemand tegenwoordig, en op die tweede heb ik (een van mijn) mail(s).)
H. Hotmail (en hier zitten die andere 2... lekker ouderwets... en lekker veel mailadressen!)
I. Instagram (verslavend... een paar keer per dag check ik de app, en zo nu en dag post ik natuurlijk ook mijn foto's)
J. Jaclyn Hill (ook al een mooie en inspirerende beauty guru op YouTube, haar enthousiasme is aanstekelijk en haar voorkeur voor rodere oogschaduws - love it!)


K. Kellista (liefde voor mooie merken en NYC (ook al moet ik er nog heen) deel ik volledige met Kelly, leuke blog! Ik "volgde" Kelly nog voor Kellista-blog zelfs)
L. LotteLovesBeauty (Lotte komt zo lief over, en het is een van de weinige grotere Nederlandse blogs die ik echt bijna dagelijks bezoek), Lisa Eldridge (een van de weinige écht celebrity make-up artists op YouTube, je leert enorm veel van haar)
M. MacShadowCombos (oftewel Xabrina laat allerlei oogschaduw combinaties (niet alleen MAC) zien, vooral haar video's over maand-combo's vind ik heel inspirerend), Makeup Geek (sowieso staan de MUG oogschaduws nog op mijn wishlist, maar ook de Idea Gallery artikelen vind ik altijd erg inspirerend)
N. Nicole Guirero (zij is zo mooi en stoer, en ze maakt leuke energieke beauty video's - wat wil je nog meer?)


O./P. PeggyTimmermans (Peggy blijft een lieverd en haar vernieuwde blog is booming!), Paypal (dit is zoooo'n makkelijke manier om mee online te betalen, hoe konden wij nou vroeger zonder?!)
Q./R./S. Spotify (ook weer eentje uit de categorie - hoe kon ik zonder; op een andere manier muziek luisteren doe ik eigenlijk niet meer)
T. Twitter (net zo verslavend als Instagram, ik scroll een paar keer per dag door mijn timeline), Temptalia (hét blog voor de mooie, overzichtelijke swatches, vooral veel MAC collecties; hoewel ik mening van Christine niet altijd deel, geeft het wel een bepaalde richtlijn), TatcherJoe (Joe maakt mij altijd aan het lachen... zo flauw, maar zo leuk)
U./V. VeraCamilla (een van de grootste NL'se blogs die ik goed volg, Vera heeft echt een hele fijne schrijfstijl en zij maakt steeds prachtige foto's)
W. Whatsapp (moet ik deze uitleggen?), the Wedding Blog (laat die T maar zitten, een wedding blog hoort onder W! Een prachtige blog is het nieuwste project van mijn favoriete Belgische MUA en mijn favoriete fotograaf. Aanrader!), WeHeartIt (de site waar ik altijd random plaatjes vandaan haal, zo ook voor dit artikel)
X./Y./Z. YouTube (dat is een mooie afsluiter... ik hou van een avondje YT filmpjes kijken en ik volg natuurlijk veel meer kanalen dan hierboven genoemd. Én zelf video's maken blijft natuurlijk ook leuk!)

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk overzicht! Veel sites/blogs die je noemt ken ik inmiddels. Maar er staan ook een paar onbekenden bij, ben gelijk ff bij Nicole Guirero gaan kijken! Die ga ik zeker ook volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, zo'n lijst! Kan weer even vooruit met nieuwe blogs/kanalen :-) En ben ook groot fan van ThatcherJoe, je kunt me bij zijn filmpjes altijd opvegen van het lachen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke lijst, een aantal kanalen en blogs kende ik nog niet. Bedankt voor het delen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhhhhh wat leuk dat ik ertussen sta!!! Je bent een schat! COOL! Dit vind ik best een leuke tag, heel informatief ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit vind ik echt een hele leuke tag :-) Eens lekker neuzen in de browser history van een ander, haha.

  BeantwoordenVerwijderen