maandag 24 november 2014

Tarte Pin-up Girl Blush Palette

De amazonian clay blushes van Tarte zijn heel populair in de beautywereld. Het enige minpunt is - het merk Tarte vind je niet zo makkelijk als je in Nederland of België woont. Maar gelukkig is er nog zoiets als online shopping. ;) Ondertussen behoort deze blush palette tot mijn favorieten. Ook al ben ik er nog lang niet mee uitgespeeld, kan ik jullie nu al verklappen dat het tussen mijn maand-favorieten gaat belanden. Ja, ik heb het vrij intensief gebruikt de afgelopen tijd. Benieuwd naar de inhoud en alle swatches? Lees snel verder.Allereerst die verpakking... hoe schattig is die! Het is toch een feestje om zo'n product op je kaptafel te hebben liggen? Er zitten ook twee speldjes aan vast die je eventueel in je haar kunt doen. Feestelijker kan niet! De palette zit in een soort clutch die je ook op dezelfde manier openmaakt. En dan zie je pas de echte schoonheid van deze palette...Deze palette bevat 5 Tarte 12-hours Amazonian Clay blushes. De blushes staan bekend om hun houdbaarheid (what's in the name) en fijne textuur. Ik heb zelf al een andere Tarte blush (kleur "Natural Beauty") en ben er ontzettend blij mee. Ik kon dus niet wachten om deze palette te bemachtigen zodat ik mijn Tarte blush verzameling flink zou kunnen uitbreiden. Eigenlijk is zo'n blush-palette sowieso enorm handig. Je hebt de meest bruikbare kleuren bij de hand en je kunt -door deze kleuren met elkaar te mengen- nog meer blush-kleuren creëren. Ideaal!De swatches! Zoals je ziet zijn de kleuren vrij zacht en daar staan de Tarte blushes eigenlijk ook om bekend. Een goede blush moet niet zo sterk gepigmenteerd zijn als een oogschaduw, maar je moet er ook niet veel moeite voor doen om de kleur op te bouwen. En dat is precies hoe deze blushes zijn! Ik begin van links naar rechts, alle swatches zijn in dezelfde volgorde als in de palette. Breathless lijkt een bronzer-kleur, maar -zoals je ook een beetje op de swatches kunt zien- is het meer een (hele) lichte beige/roze tint. Staat heel natuurlijk en je kunt er ook wel mee contouren, vooral als je een hele lichte huid hebt. Embraced is een van mijn favorieten. Het is een paarsige kleur die ook weer iets bruin/roze in zich heeft. Je zou het niet verwachten, maar ook deze kleur staat mooi natuurlijk. Whimsy hebben jullie ook in de video van gisteren kunnen zien. ;) Hij kan vrij fel zijn, maar je creëert er ook een frisse roze blos mee. Het is een vrij koele roze kleur, maar niet te. Bashful is gelukkig niet zo oranje als in de pan, het is meer een zachte peachy kleur. Ook weer heel mooi en fris. Tot slot is er Irreplaceable, helemaal mijn kleur. Ik ben altijd gek op dit soort rodere/roze tinten. Je kunt er gezonde wangetjes mee creëren, maar met deze kleur zet je net zo makkelijk je blush of contour-kleur mee aan.In deze look heb ik twee linke kleuren gecombineerd: Breathless en Embraced. Het resultaat viel op de foto's een beetje weg, maar het effect is volgens mij toch nog best te zien. Dit soort kleuren vind ik bij elke look passen en het staat altijd wel extra leuk, omdat het anders is dan "gewoon" roze of peach. Nog even een klein zijstapje: mijn haar is van het weekend weer gekleurd. Valt het op? ;) Het is een soort ombré met highlights geworden.Persoonlijk vind ik deze palette absoluut zijn geld waard. Er zitten prachtige diverse kleuren in die niet te warm of te koel zijn. Je hebt voor elke gelegenheid een geschikte kleur en de kwaliteit is geweldig. De minst favoriete kleur is toch wel Breathless, maar ik denk dat hij wel mooi zou staan bij echte Sneeuwitjes onder ons. Mijn Tarte blush palette heb ik op Sephora.com gekocht. Ik had even gekeken, maar volgens mij hebben ze hem niet meer (misschien komt hij weer terug?). Mocht je de palette toch nog willen bemachtigen, check even Google (of eBay natuurlijk).

7 opmerkingen:

 1. Jaaaa, hier had ik al naar uitgekeken.
  Jammer dat die al uitverkocht is. De blush kleuren zijn stuk voor stuk echt prachtig.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, zo mooi, dit is echt een van mijn favoriete merken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw, super chique, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtpalet! Man, man, man :-) Het staat dan ook met goeie reden op mijn wish list.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi palette en wat een goede pigmentatie! Mazzel dat je ém hebt kunnen bemachtigen!

  BeantwoordenVerwijderen