zaterdag 15 november 2014

Tip: pilates @ art’otel Amsterdam

Laatst heb ik weer zoiets leuks meegemaakt, maar op een of andere manier ben ik het vergeten om te delen. Beter laat dan nooit! Voor mijn blog mocht ik namelijk een proefles pilates volgen op een super mooie locatie in Amsterdam. Over belevingen gesproken... Vandaag wil ik dus meer over die locatie vertellen, plus mijn ervaringen na de eerste keer pilates. Zijn jullie benieuwd? Lees dan snel verder.Art'otel ligt in het hartje Amsterdam. Schuin tegenover het Centraal Station en vlakbij alle winkels (tja, je mag jezelf na afloop belonen, toch? :P). Net om de hoek zit restaurant 5&33 waar regelmatig leuke dingen worden georganiseerd. Check hier hun agenda, misschien handig voor als je toch binnenkort in Amsterdam bent. Maar wat ze dus ook organiseren is Pilates Saturday. Het is een pilates-les, elke zaterdag ochtend. De locatie - kelder van het art'otel. En die is indrukwekkend...Ook echt die foto met op de achtergrond een mega waterijsje... Maar goed, de zaal dus. Die is lekker groot, maar niet te. Op het eerste gezicht ziet het er al bijzonder uit omdat je omringd bent door allerlei foto's en schilderijen van beroemdheden (vooral uit muziek-industrie). Net een mini-galerij. Het is al leuk om daar tussen rond te lopen. En ja, dus ook om te trainen. Je hoeft geen eigen handdoek of matje mee te nemen, alles kun je van de instructeur krijgen. Ook je sportschoenen zou ik thuislaten. Ik had ze wel mee, maar ben er al snel achter gekomen dat je pilates beter op je sokjes kon doen. Eerste indruk van pilates? Het is geen conditietraining, maar je traint echt je spieren. En ja, dat kan zwaar zijn, vooral omdat je tegelijker tijd op je ademhaling moet letten. Maar als je dit eenmaal onder de knie hebt, dan kun je dit makkelijk aan. Het niveau van zo'n les? Eerlijk gezegd vond ik het best pittig, al ben ik totaal niet sportief. De laatste keer in de sportschool was voor mij toen al een paar maanden terug, dus moet je nagaan wat voor dramatische conditie ik had. Maar toch voelde het extra goed na afloop! Een klein beetje spierpijn de volgende dag, maar dat neem ik dan voor lief. Ik was samen met een vriendin en die had al eerder pilates en Instanity gedaan (dus zwaar, mega zwaar) en die vond het allemaal vrij makkelijk. Ik zou het dus zeker aanraden voor als je weinig ervaring hebt met sport / conditie opbouwen of als je niet al te ervaren sporter bent. Maar het is ook vooral leuk om te doen omdat je behoorlijk moe wordt (ik in ieder geval zeker wel), terwijl je daar niet voor hoeft te rennen of te fietsen. En dat doe je allemaal bij mega mooie sfeerverlichting...De lampen die steeds van kleur veranderen... hoe gaaf is dit! Het helpt wel om te ontspannen. Vooral als je op je rug ligt en je benen op en neer moet bewegen, dan kun je staren naar het prachtig verlichte plafond. De instructeur deed het trouwens wel heel goed. Hij legde alles duidelijk uit, deed afwisselende oefeningen en gooide er af en toe wat humor in (altijd leuk).En onze after-workout-selfies. :P Tja, dat moest even. De wc waar wij ons mochten omkleden waren trouwens ook al heel cool (lees: chique). Toch ook wel leuk om te weten. ;) Natuurlijk is het leuk om dit met een vriendin te doen (extra gezellig en extra motivatie), maar je kunt zo'n pilates-les ook makkelijk in je eentje volgen. Niemand let op elkaar, iedereen is bezig met eigen spieren, dus waarom niet? En zeker qua locatie is het een aanrader voor als je Amsterdam centrum makkelijk kunt bereiken. Check verder de website voor tijden en prijzen.

2 opmerkingen:

  1. Pilates lijkt me wel leuk, ik denk dat het wel wat voor mij zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen