vrijdag 5 december 2014

Clear Skin lijn van Dr. Van der Hoog

Ik ben best kritisch wat skincare betreft. Het moet niet alleen fijn zijn voor mijn onzuivere huid, het moet ook nog eens goede ingrediënten bevatten. Nooit gedacht dat ik dit soort dingen in skincare-lijn van een budget-merk zoals Dr. Van der Hoog kon vinden. Clear Skin is een lijn speciaal voor de onzuivere huid. De lijn is nog veel uitgebreider, maar dit zijn de meest zachte producten uit deze lijn. Super mild en vooral heel erg effectief. En ze bevatten een goede dosis van salicylzuur - wat ideaal is voor de vernieuwing van de huid (en dat is precies waar vooral de onzuivere huid behoefte aan heeft).Clear Skin lijn bevat nog veel meer producten, waaronder ook wat sterkere producten om puistjes te bestrijden. Check voor het volledige assortiment de website van Dr. Van der Hoog (of de dichtstbijzijnde drogist). Het fijne is - alle producten kosten niet meer dan €10 per stuk. Super betaalbaar en kwalitatief heel erg goed. Vandaag wil ik meer vertellen over de scrubgel, facewash en een dag/nacht-crème.Clear Skin scrub gel bevat kleintje stukjes abrikozenpit. Ze zijn heel fijn gemalen, maar je voelt ze toch nog een beetje. Het is een veel zachtere scrub dan wat ik normaal voor mijn gezicht gebruik en toch vind ik hem niet te "slap". De pitjes helpen om de dode huidcellen te verwijderen en ze voelen heel fijn aan. De gel-substantie schuimt een beetje en helpt om de boel over je huid te verdelen. Hij droogt mijn huid niet uit, maar maakt het wel lekker schoon en extra zacht. Normaal gebruik ik maar 1x per week een scrub, maar met deze ben ik niet bang om het 2-3x per week te gebruiken.Clear Skin face wash gebruik ik elke avond, nadat ik mijn make-up met olie heb verwijderd. Het is een zeepvrije reiniger die ervoor zorgt dat je geen trekkerig gevoel na afloop hebt. En toch is de reiniging heel effectief. Mijn huid voelt heel schoon aan na het reinigen. De restjes van make-up en andere vuiligheid zijn verwijderd en mijn poriën lijken weer meer te ademen. Mild, effectief en het heeft een zachte frisse geur. De gel schuimt best goed en daarom heb je steeds maar een kleine hoeveelheid nodig.Tot slot is er nog de Clear Skin day & night control - een crème die hydrateert en helpt om je huid mat te houden. Ik vond het eerst gek dat je deze crème ook 's nachts kon gebruiken. 's Nachts hoef je toch niet per se een matte huid te hebben? Aan de ingrediënten te zien bevat deze crème een soort rijsten poeder dat dus zorgt voor een licht matterend effect. Natuurlijk mat? Waarom niet! De crème heeft een hele lichte structuur. Het trekt super snel in en hydrateert prima mijn huid. Nu mijn huid wat droger en gevoeliger is gebruik ik er af en toe nog een beetje olie/serum onder. Maar op zich is de crème op zichzelf al fijn genoeg. Door mijn huid te matteren zorgt het voor een perfecte make-up basis 's ochtends. Of nou ja, matteren, het voelt helemaal niet zwaar aan en ik heb zeker niet het gevoel dat mijn huid hierdoor minder ademt... ik zie gewoon weinig glans op mijn t-zone en dat is precies goed voor mijn huid. Net als de andere 2 producten bevat deze crème salicylzuur - een erg fijne bijkomstigheid dus. Kortom, ik ben tevreden. Heel erg aangenaam verrast en ik kan het alleen maar aanraden. Heb je geen onzuivere huid, maar bijvoorbeeld een droge huid? Dr. Van der Hoog heeft voor elke type huid de bijpassende lijn.

4 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik vind het ook altijd belangrijk dat er goede ingrediënten in een product zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt allemaal heel goed! Ik heb nog altijd last van een onzuivere huid, zucht, dus dit is wel wat voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik was al heel benieuwd naar de ingrediënten, dankjewel. Ik kan het helaas niet gebruiken, fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen