zaterdag 27 december 2014

Color Of The Year 2015: Marsala (+how to wear)

De kleur-guru's achter het bedrijf Pantone introduceren elk jaar een nieuwe trend-kleur. En je kon het al een beetje voorspellen, maar de kleur van 2015 moest wel een rood-achtige tint zijn. En ja, de kleur van 2015 is Marsala geworden. Marsala is een wijnsoort, dus denk aan dat soort diepe wijn-tinten. Het is een aardse tint, een combinatie van bruin/rood (love it!), past bij vele huidstinten en het is ook nog een intense en gedurfde kleur.


Ik ben helemaal blij! Ik hoop dat dit soort tinten ook steeds meer in de (kleding)winkels komen te liggen. Maar ook op het gebied van make-up zul je waarschijnlijk meer van dit soort kleuren zien. "Kylie Jenner lip" trend gaat alleen maar door? I guess so! Wij omarmen het met z'n allen en waarom ook niet, het is prachtig! Op mijn beauty-wishlist op nummer 1? De speciale Marsala collectie van Sephora (jep, die waren er snel bij) en dan met name de palette en de blush-trio. Mijn handen beginnen te jeuken, dus ik voel weer een bestelling eraan komen (iemand zin om mee te bestellen, trouwens? Ergens in januari?). Maar goed, met een beetje mazzel groei ik erover heen... laten wij het hopen... geloof er niks van, maar toch... :P Hahahaha! Oké, het punt van dit artikel is... ik wilde een paar tips met jullie delen hoe je deze kleur het beste kunt dragen/combineren. Wees er vooral niet bang voor, het is zo'n prachtige en koninklijke kleur! Enjoy!

Make-up

Kijk, dit heb ik heel graag. Zo'n prachtige kleur all-over op je ogen! Het staat volgens mij bij zoveel verschillende kleuren ogen en al helemaal bij wat koelere tinten. En ben je bang dat het te rood uitvalt? Omlijn je ogen met zwart en je hoeft je nergens zorgen om te maken. En anders begin je heel voorzichtig met een lijntje langs je wimperrand in een Marsala-kleur. Classy en toch net iets anders.
Niet te vergeten - de lippen! Deze kleur is er gewoon voor gemaakt!


En natuurlijk miss Jenner herself...

Hair

Voor als je blond wilt blijven, maar toch een beetje rood aan je haarkleur wilt toevoegen.


Of je kunt natuurlijk voor een all-over kleur gaan...
Jep, ook de kleur van YouTube guru Jacklyn Hill..

Nails
Kleding

Zo'n donker-rode kleur is sowieso al een tijdje favoriet in mijn kledingkast! Een wijnrode broek vind ik heerlijk om te dragen, daar heb ik zelfs twee van. Dat soort kleurrijke dingen combineer ik altijd met zwart, maar zoals je ziet kun je het met meerdere kleuren dragen (kwestie van durven natuurlijk).

Kortom, een geweldige kleur die je eindeloos kunt combineren! Ik ben fan, van alle soorten Marsala-tinten. :)


Natuurlijk hoef je niet alle trends te volgen. Maar ik vind het wel leuk dat wanneer zo'n kleur bekend gemaakt wordt, de kans groter is dat verschillende merken hierop in gaan spelen. En vooral bij dit soort kleuren ben ik er alleen maar blij mee!
Wat vinden jullie van de nieuwe kleur? Droegen jullie hem al of gaan jullie hem vaker dragen?

Bron foto's 1, Bron2, Bron3

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kleur! Ik had er al over gelezen op een paar blogs, maar had het verhaal erachter niet helemaal begrepen (ook niet in verdiept). Deze kleur spreekt mij ook aan!! Misschien dat ik hem niet snel als oogschaduw zal durven te dragen, maar als nagellak, lippenstift en in kleding lijkt hij mij geweldig! En wat bestellen betreft bij Sephora.. neem ff contact met me op zodra je dat van plan bent, ga ik ook ff kijken in de shop en kunnen wij wellicht samen bestellen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love it! Draag de kleur al volop in mijn kleding, maar voor de lippen ziet hij er ook errug mooi uit... Een nieuwe missie denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen! :) Ik vind het een hele mooie kleur voor lipstick, nagellak en kleding.

  p.s. Misschien wil ik wel iets mee bestellen bij Sephora! De dure verzendkosten houden me tegen, vooral omdat ik maar een paar items wil. Zal er eens over nadenken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als nagellak kleur vind ik het prachtig! En als haarkleur heeft het zeker ook wel wat :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zag het her en der al in de wintercollecties en ik vind het best mooi, maar qua kleding staat niet iedereen hiermee. Maar da's altijd zo met iedere trend kleur..alleen die van dit jaar, radiant orchid... waar? Niet veel gezien...of is dat niet echt tot bij ons geraakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die zag je wel veel in lipkleuren ;)

   Verwijderen