woensdag 31 december 2014

Happy New Year Tag

Op de blog van Willemijn en Martine zag ik deze tag staan en ik besloot dat ik hem ook even moest invullen. Ik was eigenlijk bezig met het artikel over het jaar 2014, maar die ga ik vandaag maar niet plaatsen. Hij is zo lang geworden, dat ik er nog eens kritisch naar moet kijken... vooral of dingen er nog logisch in staan, of dat het een emotionele uitspatting is die niet te volgen valt. :P Naja, volgens mij valt het allemaal wel mee, maar jullie zien het vanzelf wel verschijnen. Blijkbaar had ik gisterenavond ook nog schrijf-inspiratie over voor deze tag. Dus hier komt ie dan!


Welke herinneringen heb je aan Oud & Nieuw vieren van toen je nog klein was?
Dat was natuurlijk nog uit mijn Rusland-tijd. Tja, Oud en Nieuw daar is zoiets belangrijks als Kerst hier. Omdat Rusland orthodox is, wordt Kerst daar op een ander moment gevierd, namelijk in januari. Dus daar kwam de "Kerstman" met Oud en Nieuw langs en liet ook cadeautjes achter... die je dan op 1 januari ging uitpakken (alhoewel dat meer bij 1 cadeautje bleef... heel anders dan een Europese/Amerikaanse X-mas). 31ste zelf was wel altijd gevuld met gezelligheid. Een tafel vol met heerlijk eten (wat al snel bij Russen is), vrienden/familie op bezoek en na 00:00 een prachtig vuurwerk. Volgens mij was Oud en Nieuw de eerste gelegenheid toen ik "officieel" de lippenstift op mocht als jong meisje. Tja, moet je kijken welke gevolgen dit gehad heeft... Hahaha! :P

Waar vier je dit jaar Oud & Nieuw?
Thuis! Voor de verandering! De afgelopen jaren zijn wij steeds weg geweest, maar dit jaar besloten wij om het gewoon thuis te vieren. Aan de ene kant omdat wij er geen geld voor over hadden (het huisje gaat voor!), maar aan de andere kant had ik gewoon zin om gezellig met manlief en alle dieren het nieuwe jaar te verwelkomen. Uiteindelijk is het zo gekomen dat al onze vrienden die ook niks wisten te verzinnen naar ons toe komen. Wij gaan er met z'n zevenen een gezellige avond van maken! De spelletjes liggen klaar, de meeste boodschappen zijn gedaan, champagne en sterretjes wachten al geduldig. 's Ochtends nog even de laatste dingen kopen voor de Russische salade (jaja, die hoort er gewoon bij met Oud en Nieuw!). Ik heb er ontzettend veel zin in!


Oliebollen of appelflappen?
Oliebollen natuurlijk! Ik kan ze volgens mij echt eindeloos eten.... maar dat doe ik uiteraard niet, dat is nergens goed voor. :P En toch, het blijft mijn zwak! En oh ja, met krenten, graag...

Champagne voor jou met Oud & Nieuw?
Wat dacht je dan? Tuurlijk! Dat moet! Ook volgens de Russische traditie, dus wij gaan ervoor! Wij hebben trouwens dit jaar champagne bij de Lidl gekocht, ik ben heel benieuwd!

Wie wens jij als eerst een gelukkig nieuwjaar?
Mijn man krijgt natuurlijk het eerste zoentje. ;) En dan ga ik alle aanwezige vriend(in)en feliciteren. Daarna zal vast mijn moeder al bellen!

Siervuurwerk of knalvuurwerk?
Sier... en het liefst een beetje verweg. Ik vind het vooral zielig voor alle dieren, en al helemaal als je van die keiharde knallen hoort. Wij steken zelf sowieso geen vuurwerk af, vind het zonde van het geld. Maar kijken mag altijd. En vooral als het zo'n mooie siervuurwerk is, wie vind dat nou niet mooi?


Wat doe jij op 1 januari?
Uitslapen, YouTube-filmpjes en/of series kijken. Lekker luieren! Waarschijnlijk de hele dag in mijn comfy pyjama. En heel misschien, als ik mij echt verveel, ga ik toch in de make-up om mijn jaar-favorieten video op te nemen. Maar aangezien ik voor de rest van de week ook vrij ben, is de kans groot dat ik op 1 januari het gewoon bij filmpjes kijken houd.

Goede voornemens, ja of nee?
Doe ik niet aan. Mijn artikel over het afgelopen jaar zal binnenkort online komen (hij is lang geworden, trouwens!) en daarin zullen jullie lezen waarom ik er niet aan mee doe.

Dit was het dan! Het laatste artikel van 2014! Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling. Have fun en wees vooral voorzichtig. En alvast een hele toffe 2015!!!
alle plaatjes van weheartit.com

1 opmerking:

  1. Wat een leuke Tag om te lezen! Ik denk dat ik op 1 januari ook erg lui ben, moet 2 januari namelijk gewoon werken haha

    BeantwoordenVerwijderen