zondag 28 december 2014

JustFab - hoe werkt het (+ mijn ervaringen)

Al maanden ben ik geabonneerd op JustFab. Misschien hebben jullie wel eens zo'n advertentie op Facebook of waar dan ook gezien. Ik begreep vanuit mijn omgeving dat men het interessant vindt om er meer over te weten, dus ik vond dat het tijd werd voor een artikel. Hierin wil ik vertellen hoe het werkt, waar je op moet letten en wat ik van het hele systeem vind. 100% onafhankelijke mening, JustFab heeft mij niet gevraagd om dit artikel te schrijven. It's just me.


Je zult je misschien afvragen, is JustFab niet gewoon een webshop? Ja en nee. Het is een combinatie van een webshop en een soort abonnement. Ja, met JustFab heb je een abonnement. Is dat erg? Nee, de voorwaarden zijn vrij simpel en overzichtelijk, je moet maar een paar dingen onthouden. Wat je er wel voor terug krijgt zijn betaalbare schoenen (de meeste kosten slechts €39,95). Dit is echt een redelijke prijs voor prima kwaliteit. En al helemaal met laarzen is dit vaak een koopje. Bij JustFab hebben ze ook kleding, waaronder hun broeken/jeggins mijn favoriet zijn (tip voor de curvy dames onder ons, die het lastig vinden om een perfect zittende broek in de "normale" winkels te vinden). Ook kleding heeft dezelfde prijzen van €39,95 (of soms meer). Ook voor sieraden (een beetje H&M prijzen) en handtassen (je raadt het al... €39,95) kun je terecht bij JustFab. Houd er alleen rekening mee - alle prijzen op de website zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Dat klinkt logisch, maar je moet het maar net weten zodat je niet verrast wordt als je gaat afrekenen.

Maar hoe werkt dat abonnement nou? Simpel. Je bent geabonneerd voor €39,95 per maand. Dit betekent niet dat je dit bedrag elke maand per se moet uitgeven. Dus ook als je even geen zin hebt in nieuwe schoenen of kleding, of als je al een dure maand gaat hebben, dan kun je een maand overslaan. Dit moet je doen door een knop "maand overslaan" op de website aan te klikken. Let op, dit moet je wel voor de 5de van de maand doen! Je krijgt er wel een herinnering in je mail over en je weet dat het tijd wordt om iets uit te kiezen als je een mail met "je showroom staat klaar" krijgt. Heb je het moment toch gemist en is de 5de al geweest, dan wordt die €39,95 van je rekening afgehaald. Maar het beland dan rechtstreeks in je digitale portemonnee, dus je kunt er later alsnog gebruik van maken. Ook hier krijg je een melding van, mocht je toch een maand hebben gemist. Geloof mij, er is niks engs aan. Ik heb dus ook een maand gemist, maar een paar maanden later kon ik toch nog iets bestellen van dat bedrag. En volgens mij kun je zo vaak als je wilt een maand overslaan, dus dat scheelt. Wil je je abonnement op een gegeven moment toch nog opzeggen? Dat kan, dan moet je een nummer bellen dat op de website staat vermeld. Wat dat betreft vind ik het allemaal best overzichtelijk en heb ik er alleen nog goede ervaringen mee. JustFab is een Duits bedrijf en Duitse kwaliteit is vaak echt heel goed, dus dan weet je ook wat je kunt verwachten.


Dit zijn mijn aankoopjes van afgelopen maanden. Het begon eigenlijk allemaal met die sandalen die ik voor de zomerse festivals zocht. Alle schoenen zitten heerlijk en worden altijd verzonden in een stevige doos die weer in een grotere doos zit. Die grotere doos wordt trouwens ook gebruikt voor andere items. Mijn laatste bestelling was mijn glitter-broek die ik in mijn Holiday look video droeg en alleen al die broek zat dus ook in zo'n mega doos... Naja, het is in ieder geval veilig aangekomen. :P Omdat het dus uit Duitsland moet komen duurt het wel iets langer tot je je bestelling hebt. Denk ongeveer aan een week. De verzendkosten zijn trouwens gratis als je voor ten minste €39,95 bestelt.

Hebben jullie al ervaring met JustFab?

6 opmerkingen:

 1. Ik kende dit helemaal niet maar het is wss ook niets voor mij, ik ben veel te vergeetachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm het is een interessant concept, maar ik denk toch niet dat het wat voor mij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al zoveel over deze site gehoord, maar het concept is niet echt iets voor mij.. Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oplichterij! Ik ben zeer ontevreden. Nergens stond dat je je abonneert. Probeer het nu op te zeggen en dat gaat heel moeizaam. Doei geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ai, wat zonde! :( ik las wel gelijk dat het om een abonnement ging, had ook even getwijfeld voordat ik aan zoiets vast zou zitten. maar ben tot nu toe wel tevreden, al heb ik al een halfjaar of zo niks meer besteld (ik sla steeds een maand over ivm andere prioriteiten)

   Verwijderen
 5. ik vind de knop maand overslaan niet op de website, hij is in het frans, waar staat dat precies aub ?

  BeantwoordenVerwijderen