woensdag 17 december 2014

Zoeva kwasten

Penselen/kwasten van het Duitse merk Zoeva stonden al een tijdje op mijn wishlist. Ze staan bekend om goede en betaalbare kwaliteit. Zoals ik al in mijn Düsseldorf shoplog verteld had, hielden alleen de verzendkosten mij tegen om op zoeva.de een bestelling te plaatsen. Toen ik bij de Duitse Douglas een selectie van Zoeva kwasten zag, kon ik het gewoon niet weerstaan. Je betaalt er eigenlijk bijna hetzelfde voor als via de webshop, maar dan zonder de verzendkosten. Ideaal! Laten wij hopen dat ook de Nederlandse Douglas hier snel mee zal komen. ;) Vandaag wil ik aan jullie laten weten of de kwasten van Zoeva inderdaad zo geweldig zijn en of ik ze de moeite waard vind. Benieuwd naar mijn review? Lees dan snel verder.Ik heb bewust gekozen voor twee blending kwasten van Zoeva. Ik zie ze wel eens bij YouTube guru's zoals Desi Perkins voorbij komen en elke keer werd ik er alleen maar nog meer nieuwsgierig naar. #231 petit crease is een (what's in the name) smaller kwastje voor de arcadeboog. Het lijkt bijna een pencil brush, maar het is toch net even anders. De haartjes hebben iets meer flexibiliteit ook al staan ze best dicht bij elkaar. Dit maakt het wel makkelijk om preciezer te blenden. De donkere look die ik gisteren aan jullie heb laten zien, heb ik gecreëerd met deze kwast. Hierdoor was het blenden van de donkere kleuren en lichtere arcadeboog-kleuren echt super makkelijk. Meestal houd ik echt van grovere fluffy blendingkwasten omdat ik dan makkelijker een grunge-achtige smokey look mee kan creëren. Maar voor wat lastigere blending-kleuren en preciezer werk is dit kwastje echt ideaal. #228 crease brush is een wat klassiekere penseel voor de arcadeboog. Hij is iets meer fluffy, maar doordat hij nog steeds niet super groot is, is hij makkelijk in gebruik. Je kunt er ook preciezer mee blenden, maar hij geeft een iets meer nonchalant resultaat dan #231. Ook weer een hele fijne kwast in gebruik die het blenden een stuk makkelijker en sneller maakt.Of ik tevreden ben over de Zoeva kwasten? Absoluut! De kwaliteit is precies wat ik ervan verwacht had. Ik hoop dat ze lang de vorm zullen houden, maar dat ga ik vanzelf merken. Ik heb hier in ieder geval nog niks negatiefs over gehoord/gelezen. Zoeva kwasten zijn goed betaalbaar (rond €8 per kwast) en dat is alleen maar fijn. Dus zeker een aanrader! Ik denk trouwens niet dat alle Duitse Douglas filialen Zoeva in het assortiment hebben, dus je moet net even mazzel hebben. Maar het is de moeite waard om daar eens naar op zoek te gaan. En anders heb je natuurlijk nog altijd de webshop. Misschien wel zonde van de verzendkosten, maar het scheelt wel als je bijvoorbeeld voor een hele set kwasten gaat en niet voor maar 2 penselen zoals ik. ;)

8 opmerkingen:

 1. Ik heb nummer 228 ook en vind hem erg fijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel goed, deze ga ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er veel over gehoord maar nog nooit eentje gebruikt, mss oooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er enkele van en toch best tevreden van, vooral van de bufferkwast die ik voor mijn foundation gebruik en de kleine bufferkwast voor mijn concealer. Ik heb ook nog twee oogschaduwkwasten, die zijn na verloop van tijd iets minder (haartjes die wijd gaan staan en dus hun vorm niet supergoed behouden). De verzendkosten hebben mij ook altijd tegengehouden om er meer van te kopen dus moest ik ze tegenkomen in een winkel, zou ik ze zeker naderbij bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er een aantal kwasten van waar ik heel tevreden over ben, alleen mijn blendingkwast vind ik iets te klein en niet fluffy genoeg, maar verder vind ik de kwaliteit prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Ik heb zelf van zoeva de 105 en de 109 kwast. Vind ze beiden heeel erg fijn, contouren was nog nooit zo makkelijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een paar gezichtskwasten van Zoeva, die zijn ook super! Ik ga ook eens naar de blendingkwasten kijken. :)

  BeantwoordenVerwijderen