donderdag 1 januari 2015

Doei, 2014!


Wat een jaar, jongens... Het is raar om terug te kijken op 2014. Ik roep altijd dat ik niet aan voornemens doe, maar toch verwacht je altijd wel iets en daarmee creëer je ze wel stiekem. Nou, ik kan jullie een ding zeggen: ik had me het jaar heel anders voorgesteld. Er is zoveel gebeurd, maar tegelijkertijd had ik verwacht/gehoopt dat er meer zou gebeuren. Of nee, dat dingen soms anders waren gelopen. Niet alle doelen zijn helaas behaald, er zijn veel teleurstellingen geweest... laat ik het gewoon zeggen, het is een zwaar jaar geweest... maar ik heb er zo enorm veel van geleerd! Het voelt alsof ik uit een enorme put ben geklommen, sterker dan ooit. Wat ik het afgelopen jaar geleerd heb? Vooral veel over mensen. Dat zijn vaak geen leuke dingen, maar mensen blijven mij intrigeren... Hoe ze dingen aanpakken, hoe ze dingen ervaren, met welke gedachten ze bepaalde beslissingen nemen... kortom, hoe mensen in elkaar zitten. Dit heeft niet alleen met mensen uit mijn omgeving te maken, maar ook met mezelf. Man man man, het lijkt alsof ik mezelf echt beter heb leren kennen... hoe raar dit misschien ook klinkt. In mijn slotverhaal van 2013 dacht ik dat ik al veel had geleerd, maar dit was er niks bij. Achteraf ben ik blij dat dit zo'n raar jaar werd. Ik ben daardoor sterker en harder geworden, maar vooral ook veel wijzer. Dank je wel, 2014, dat je zo was. Ook al had ik me jou heel anders voorgesteld. En zoals een vriend van mij zei: "Dan weet je in ieder geval dat volgend jaar alleen maar beter gaat worden." True that!

Oké, een beetje een geladen begin, maar dan is het er maar uit. Er zijn ook veel positieve dingen geweest. Het allerbelangrijkste is dat ik blij mag zijn dat alle dierbare in mijn omgeving gezond zijn (dat mag ook wel eens gezegd worden). En ik ben nog steeds hartstikke blij met mijn mannetje (of eigenlijk mannetjes als je Cosmo meetelt hé :P). Ik ben heel dankbaar voor zijn steun het afgelopen jaar. Hij moest zich ook aanpassen en ik geloof graag dat hij er ook veel van geleerd heeft. Ik denk dat onze band nog sterker is geworden, zelfs na 10 jaar samen (jep, eind januari hebben we een klein jubileumpje te vieren). Het afgelopen jaar hebben wij ook lekker veel gereisd! Soms met vrienden/familie erbij en soms gewoon gezellig met zijn tweetjes. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar wij zijn (bijna) elke maand ergens naar toe geweest.... Het jaar begonnen wij met Berlijn (waar we ook Oud en Nieuw hadden gevierd), in februari - een weekendje Gent en Brugge (verrassing van manlief, ik plaatste ook al de shoplog), in maart gingen wij voor een paar dagen naar Londen (lees hier het verslag), in april gingen wij met vrienden naar een van mijn favoriete steden - Keulen (ook daar heb ik natuurlijk geshopt), in mei was het eindelijk tijd voor de zomervakantie - wij gingen naar Kos (lees hier hier verslag), in juni weeeeer Londen (jep, zo erg... maar het was tijd voor IMATS, ik kon het gewoon niet missen! Check hier mijn geshopte spulletjes), in juli gingen wij een weekendje naar Duitsland (speciaal voor Cosmo, omdat onze kleine lieverd 5 werd, zie hier een paar foto's). Vanaf augustus werd het wat rustiger met alle reisjes, omdat wij even andere prioriteiten hadden (hier straks meer over), in september gingen wij nog wel op de langverwachte vakantie naar Rusland (lees hier het verslag) en het laatste reisje was in november - kerstmarkt in Düsseldorf (check hier de video-impressie). Zo! Dat is best veel! Maar wat was het leuk! En wat ben ik blij en dankbaar dat ik dit allemaal mocht meemaken! Ik heb er een boel mooie herinneringen aan overgehouden! En natuurlijk maken dit soort dingen zo'n jaar wat meer aangenaam.En als je dacht dat dit alles was.... Het afgelopen jaar heb ik voor het eerst (!!!) festivals en concerten bezocht. Beide waren enorm tegenstrijdig qua muzieksmaak, maar ik hou nou eenmaal van afwisseling. Als eerste ben ik naar Dance Valley geweest (echt super leuk, ik wil volgende keer weer!) en het tweede festival was een 90's festival waar ik ein-de-lijk good old Five heb horen zingen (te gek, gewoon, zo cool!). Voor beide festivals heb ik een get-ready-with-me video's opgenomen, met aan het eind een stukje "live" vanaf het festival (klik hier voor Dance Valley en hier voor 90's festival). Mijn concertervaring begon met de 90's, Backstreet Boys kwamen weer bij elkaar en gingen touren met o.a. een concert in Nederland (check de look die ik naar het concert droeg). Het tweede concert was van Linkin Park. Die zal ik ook nooit vergeten, wat was het gaaf! Ik ben al zo lang fan van deze band en dan om hun eindelijk live te zien... wat een kick geef dat, niet te beschrijven hoe gaaf (heb ik wel geprobeerd in dit artikel). Music is life! Of nee: music gives me life! Hoe zwaar het soms ook was, zodra ik muziek aanzette droomde ik weer even weg. Gedachten gingen (soms te) langzaam maar zeker op nul en ik kon even alleen van het geluid genieten.

Wij kregen er ook een nieuwe gezinslid bij... Begin van het jaar hebben wij een konijn gekocht! Ik hou zo enorm van dieren dat ik haar (ja zij, Carly) niet kon weerstaan in de dierenwinkel. Eigenlijk wilden wij al langer een konijn kopen en twee jaar geleden hebben wij al een leuke gevonden... maar toen wij terug gingen naar de dierenwinkel was die al verkocht. Het idee van een konijntje beviel ons eigenlijk wel. En toen zag ik dus Carly.... niet lang meer over nadenken, een paar minuten later hadden wij haar, het kooitje etc. mee in de auto. Het idee was misschien heel stom, maar ik wilde een gezellig diertje voor Cosmo hebben (nog een hond erbij is geen optie). Nou, Carly is meer een baas in plaats van een maatje. Cosmo is een beetje bang voor haar, maar ze groeien wel steeds meer naar elkaar toe. Het is super schattig om te zien! En als ze weer eens bij elkaar liggen, dan smelt ik helemaal... Check mijn Instagram voor foto's van die twee liefjes.Ik heb er ook nog eens nieuwe hobby's bij. Ik zit nog steeds te denken aan vrijwilligerswerk (dat wil ik al langer doen), maar ik moet nog kijken hoe ik het met de tijd ga redden. Misschien toch een voornemen voor volgend jaar? Maar goed, mijn nieuwe hobby's. Ik begin met hobby/nieuwe bezigheid. Ik zit eindelijk op dansles! Ik wilde dit al zo lang en dankzij een vriendin sta ik eindelijk ook ingeschreven. Wat voor dans... hiphop... zie je, ik ben van alle markten thuis wat muziek betreft. :P Het is super leuk, alhoewel ik mij soms een idioot voel omdat mijn hand-voet-coordinatie mij vaak in de steek laat. Maar dat komt wel goed... voor het grote optreden... hahahaha, wat doe ik mezelf aan? Ach ja, ik ga het zeggen... let op.... YOLO! :P Om hetzelfde principe (is "YOLO" wel een levensprincipe eigenlijk? Hahahaha, oké, ik houd al op!) heb ik twee hobby's opnieuw opgepakt.... ik probeer weer te tekenen. Ik had er weer zoveel zin in, dat creatieve heb ik door mijn aderen stromen. Ik tekende vroeger best veel en heb ik nu al jaren niet meer gedaan. Een nieuw tekenblok is aangeschaft (twee zelfs...), de eerste krabbels zijn al gezet, maar ik moet het echt meer gaan doen. Het idee is zelfs dat ik mijn volgende tattoo zelf ga ontwerpen, maar dat lukt voorlopig nog voor geen meter. En ja, zo bedenk ik weer eens wat leuks voor mezelf (standaard reactie van manlief als ik zeg dat ik weer wat bedacht heb: "Oh God..." Hahaha)... Zo bedacht ik op een dag dat ik weer piano wilde spelen. Ik heb het vroeger, als kind, geleerd, maar toen is mijn keyboard door iemand kwijtgeraakt. En laatst bedacht ik dat het cool zou zijn als ik popliedjes kon naspelen. Ik had alleen nog een nieuwe keyboard nodig... Last minute cadeau-idee voor mijn ouders.... en ja hoor, drie keer raden wat ik voor mijn verjaardag kreeg! Ik heb me zelfs ingeschreven voor een online cursus (van Cor Bakker! Ik hoorde het toevallig op de radio en dat leek mij best grappig) en dat gaat hartstikke goed! Ik ben blij dat ik weer noten kan lezen en voor je het weet speel ik weer lastige stukken. Dat is wel mijn doel! En oh ja, die popliedjes naspelen bleek toch onder de categorieën "lastige stukken" te vallen. :P

Dusssss... jullie begrijpen wel waarom ik de afgelopen tijd weinig tijd voor bloggen had. Ik heb gewoon te veel hobby's... tja, dat krijg je als je zoveel dingen leuk vindt en wilt doen! Waarom ook niet? :) Het leven bestaat (gelukkig) niet alleen maar uit werken-werken-werken. Je moet ook andere dingen kunnen doen. En waarom niet allemaal dingen doen die je altijd al wilde doen? Oh ja, series kijken hoorde er eigenlijk ook bij. ;) Het afgelopen jaar ben ik helemaal verslaafd geraakt aan Pretty Little Liars en The Walking Dead... ik kan niet wachten tot er nieuwe afleveringen uitgezonden worden in 2015!

Kortom, mijn gevoel over het afgelopen jaar is... gemengd! Emotioneel was het een zwaar jaar. Ik heb altijd enorm in zoiets als het lot geloofd. "Wat er ook gebeurt, het gebeurt met een reden." En dat geloof ik nog steeds. Van alle negativiteit heb ik zoveel geleerd, ik ben er wijzer en sterker door geworden. Maar het jaar is ook wat je er zelf van maakt... En ik heb er echt wat van gemaakt! Als ik zo terug kijk dan heb ik er eigenlijk alles aan gedaan om er een topjaar van te maken, wat "het lot" ook voor mij in petto had. Ik wil afsluiten met een gebeurtenis die onze "reis-prioriteiten" het afgelopen jaar heeft beïnvloed en waar wij in 2015 naar toe gaan leven. Wij hebben een huis gekocht! Ik was er eigenlijk altijd tegen, wij zitten toch prima in ons huurhuisje? Maar zo'n huurhuisje heeft ook zijn nadelen, dus wij besloten dat wij toch een eigen huisje wilden kopen. Na een paar maanden zoeken hebben wij ons droomhuisje gevonden. Ik kan niet wachten tot de verbouwing in maart kan gaan starten! Het wordt echt ons paleisje! Dus voorlopig gaan zoveel mogelijk centjes in de spaarpot! Alhoewel er altijd een paar shopping-euro's overblijven... you know me... :P

Dus 2015... bring it on! Ik maak er weer wat van! Als ik 2014 aankon, dan kan ik jou vast ook aan! Zolang ik maar mijn familie en vrienden bij mij heb. Bedankt, iedereen, voor jullie steun en support (wat dus hetzelfde is, maar vond het wel leuk om het te benadrukken :P). En ja, met "iedereen" bedoel ik ook jullie, mensen die mijn blog volgen en lezen! Mijn blog blijft mijn grootste hobby en beauty is nu eenmaal mijn passie. Ik blijf het gaaf vinden dat jullie mijn blog blijven bezoeken, mijn artikelen lezen, mijn filmpjes bekijken. En ook al laat lang niet iedereen een reactie achter, ik weet dat jullie er voor mij zijn en dat jullie blijkbaar mijn mening belangrijk vinden! ;) Dank jullie wel! En op naar het nieuwe jaar! 2015, please, be good...

3 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Een gelukkig en fijn 2015 :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Phew, wat een druk jaar zeg! Leuke terugblik. Happy New Year!

    BeantwoordenVerwijderen