woensdag 7 januari 2015

Nivea Dry Comfort Plus deodorant

Altijd ben ik op zoek naar goede deo's. En, man, wat zijn ze moeilijk om te vinden! Eigenlijk ben ik meer van de deo's in spray-vorm en dan wordt het nog lastiger... een goed werkende spray-deo is zeldzaam (en tot nu toe heb ik die alleen in Duitsland kunnen vinden). Laatst zag ik weer de Nivea Dry Comfort Plus deo bij een winkel staan. "Hey, volgens mij heb ik die al eens gehad... en volgens mij vond ik hem toen fijn... nog maar eens proberen!" En ja, ik wist toen meteen waarom ik deze deodorant onthouden heb... Oké, misschien iets te veel TMI's (too much information) in dit artikel, maar ik vond het wel bij een deo-review passen. ;)Ik ben altijd een beetje jaloers op mensen die nauwelijks transpireren. Ja, er zijn zelfs mensen die dagenlang geen deo hoeven te gebruiken en je merkt er niks aan! I wish... Ik transpireer (wat een woord) best veel en al vrij snel. Van de warmte, van de stress, je noemt het maar. Nattigheid (nog zo'n woord...) onder je oksels vind ik al niet prettig en van geurtjes moet ik helemaal niks hebben. Ik hou ervan als ik omringd wordt door lekkere geuren en daar horen alleen maar aangename geuren bij. Een deodorant hoeft van mij dan ook geen geur te hebben. Als mijn oksels de hele dag geurloos zijn dan ben ik al blij. Dat compenseer ik wel met de hoeveelheid parfum... :P Nivea Dry Comfort Plus deo heeft dus ook geen geur. Misschien ruikt het een beetje fris, maar over het algemeen ruik ik nauwelijks iets. Oksels zonder geur voor de hele dag? Check. Dit is een van de weinige deo's waar ik helemaal op vertrouw. Als ik weet dat ik de hele dag (en misschien zelfs avond) weg ben, dan gebruik ik deze deo. Soms heb ik het idee dat ik vochtigheid voel, vooral na het sporten. Maar de geurtjes blijven in ieder geval wel weg, en dat vind ik toch veel belangrijker dan droge oksels.Deze deodorant bevat helaas wel aluminium-zout. Vooral een tijdje geleden gingen veel mensen daarop letten, omdat het je klieren kon gaan verstoppen. Aluminium die hierin zit is gebaseerd op siliconen en is dus niet schadelijk, dus wees gerust. Er zitten wel een aantal "verstopppende" ingrediënten tussen zoals minerale oliën, maar dat heb je al vrij snel met een anti-perspirant. Verder een fijne samenstelling, waar zelfs verzorgende ingrediënten tussen zitten. Voor maar €3-4 is dit zeker een aanrader, vooral als je op zoek bent naar een betrouwbare deo. De "Dry Comfort" lijn bevat ook andere soorten deo's, waaronder ook de gewone stick deo (let op, dit is dus een plus-variant, die je nog meer zou moeten beschermen... alhoewel, ik vraag me af of daar echt veel verschil tussen zit). Zelf heb ik al eerder een spray uit deze lijn gehad. Maar toch kan ik een stick beter aanraden. Over het algemeen zijn sticks sowieso effectiever. Laat maar weten als jullie nog tips voor goede deo's hebben!

4 opmerkingen:

 1. Hm als het de klieren kan gaan verstoppen dan is het al helemaal een no-go, sowieso vind ik sticks niet zo fijn. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik altijd een stick en dit is een van de goedkoopste dus eigenlijk altijd deze, vind hem prima zijn werk doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb 'm zelf nog niet geprobeerd en ik kan dus niet zeggen wat ik ervan vind. Ik zweer al jaren bij de cream deo van Louis Widmer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zweer bij mijn crème van Eau de Lancaster gewoon de beste die ik ooit gehad heb.

  BeantwoordenVerwijderen