zondag 25 januari 2015

Olie

Eigenlijk wilde ik vandaag weer een video plaatsen, maar die heb ik maar voor een andere dag gepland. Vandaag wil ik het hebben over olie. Of eigenlijk verschillende oliën. Tegenwoordig gebruiken wij ze overal voor (naast bakken en braden :P). Olie voor je haar, olie voor je gezicht, olie voor je lichaam... Ze zijn er in verschillende soorten en maten. En stiekem betrapte ik mezelf op de groeiende collectie oliën op de planken. Een ding zeker: je hoeft niet bang te zijn voor oliën, zeker niet als je bijvoorbeeld al vettere huid hebt (ik bedoel, kijk naar mij). Vandaag vertel ik meer over mijn liefde voor oliën en wat ze dan precies voor mij doen.Ik begin met lichaamsolie. Ik hoop dat je niet opeens van die vette huidjes voor je ziet, het is niet dezelfde olie als wat bodybuilders gebruiken om hun huid te laten shinen. ;) Sterker nog, de goede lichaamsolie heeft een eigenschap van snel intrekken. Je voelt de soepelheid van de olie, de zachte satijnen finish daarna, maar absoluut geen vettig laagje of plakkerig gedoe. Bepaalde lichaamsloliën kun je gebruiken onder de douche, zoals die van Rainpharma (After Oil) en andere oliën moet je juist na het douchen aanbrengen op de droge of nog ietsje vochtige huid (ik hou er zelf van om de olie op droge huid aan te brengen). Mocht je een keer naar Duitsland gaan, deze Balea Harmonie olie is echt heerlijk, al moet je wel een beetje van kokos-geur houden. Ook de olie van Roger & Gallet is heerlijk, vooral om zijn geur. Persoonlijk vind ik een lichaamsolie niet altijd even voedend. Een olie is lekker om te gebruiken wanneer je huid aan de droge kant is, maar bij hele droge plekjes helpt een dikke bodybutter bij mij toch wel het meest. Toch maakt een lichaamsolie je huid wat soepeler, het is heel makkelijk om te verdelen, trekt snel in en laat een subtiele geur achter. Geen olie-specifieke geur, maar de geur van heerlijke (in mijn geval: zoetige) ingrediënten. Arganolie kun je ook gebruiken voor je lichaam, maar het werkt ook net zo goed als haarolie. Als je punten wat extra voeding kunnen gebruiken, dan kun je er een paar druppeltjes arganolie in wrijven. Bij mij persoonlijk verricht het geen wonderen, maar ik ben dan ook niet zo'n type die dit soort producten regelmatig gaat aanbrengen. Lees hier en hier mijn eerder geschreven artikelen over arganolie. Mijn favoriete soort olie is toch wel gezichtsolie. Ik verwijder er mijn make-up mee en ik breng het in plaats van een serum aan. Voor het verwijderen van mijn make-up heb ik hier het laatste flesje van Shu Uemura laten zien. Een prima olie (alhoewel ik deze niet heel fijn vind ruiken), maar het liefst gebruik ik nog steeds de restjes van mijn Murad olie. Een video over dubbel cleansing reiniging komt er trouwens aan! Voor olie als serum gebruik ik soms de Maracuja olie van Tarte, al ben ik niet in die hype rondom deze olie getrapt. Mijn grootste favoriet is toch wel Lotus Face Treatment Oil van Clarins. Alles wat ik over deze olie gelezen heb is waar. Ik gebruik hem elke avond, voordat ik mijn nachtcrème aanbreng. Hij helpt heel goed om mijn huid wat rustiger en soepeler te houden, de onzuiverheden sneller te laten verdwijnen en om de kleur frisser te krijgen. Heerlijk, ik hoop dat mijn huid hier nog lang van kan genieten!

Gebruiken jullie wel eens olie voor het lichaam/haar/gezicht en gebruiken jullie het vaker in de koudere maanden?

6 opmerkingen:

 1. Olie is inderdaad een wonderproduct! Ik kan niet zonder olie in mijn haar en ook de After Oil van Rainpharma is hier een echte holy grail geworden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ben dol op olie's! Zeker in de wintermaanden! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Ik ben ook fan van olie! Ik gebruik 's avonds amandel gezichtsolie van Weleda (op zichzelf of gemengd met mijn nachtcrème) en soms meng ik ook een druppel met mijn foundation/CC cream. Verder geef ik mijn haar en hoofdhuid wekelijks een masker met kokosolie, gebruik ik tea tree oil tegen onzuiverheden en bij wondjes, douche ik met doucheolie van Kneipp, gebruik ik huidolie van Kneipp voor mijn lichaam en verwijder ik mijn make-up met camomile oil cleanser van The Body Shop. Ik overleef de winter op olie, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, inderdaad!! Haha heel leuk om te lezen :)

   Verwijderen
 4. Ik gebruik bijna altijd olie, mijn haar is anders erg droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk overzichtje! Naar die harmonie olie ben ik nu wel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen