zondag 4 januari 2015

Twee looks met Tarte Bon Voyage palette

Mijn kennismaking met oogschaduws van Tarte begon met prachtige Bon Voyage palette. En ook al zie ik deze palette (inclusief het bijbehorende setje) niet meer op sephora.com staan, het geeft een aardige indruk van de kwaliteit en de kleurkeuze van Tarte oogschaduws. Mijn 2014-favorieten video komt eraan, maar ik kan jullie nu al verklappen dat deze palette er zeker in voorkomt. Wat een geweldige pigmentatie en kleuren! Zulke romige oogschaduws en combinatie van mat/shimmer maken mij heel erg blij.Het afgelopen jaar ben ik echt helemaal into shimmery oogschaduws geweest. Zo nu en dan heb ik matte periodes, maar over het algemeen hou ik van glinster. Ik voel me echt bijna een ekster! Ach ja, iedereen zijn ding, toch? ;) Ik ben wel blij dat deze palette zowel shimmery als matte kleuren bevat. Een shimmery look is altijd op zijn mooist in combinatie met een aantal matte tinten. Voor dit artikel besloot ik een shimmery en een matte look te maken om de veelzijdigheid van Tarte oogschaduws te laten zien.Check de prachtige kleuren.... Echt wow! Deze palette bevat een aantal paarsige, bruine en smokey kleuren. Er zitten vooral veel koelere tinten in, maar ook een paar mooie warmere bronze kleuren. Zoals ik al eerder zei ben ik enorm tevreden over de kwaliteit en de romigheid van alle oogschaduws. Zelfs de extra shimmery zilveren kleur in de linker hoek (onderaan) heeft geen fall-out (mits deppend aangebracht). Het enige kritiekpuntje is dat er geen beige matte highlighter in zit (die ene lichte beige kleur bevat shimmer). Op zich is dat niet heel erg, maar voor de volledigheid had ik er wel een in gewild. Deze palette bevat geen spiegel, maar is daardoor extra dun en compact. Ik zal hem niet zo snel mee op reis nemen (voorzichtigheidshalve!), maar in principe heb je hier verder alle kleuren in zitten die je maar ooit nodig zult hebben! Ik ben vooral onder de indruk van de donkere kleuren, die zijn enorm intens. Maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk alle kleuren prachtig en bruikbaar vind. Waar ik een beetje huiverig voor was is die donker-grijze kleur met groene gloed (tweede rij van onder, helemaal rechts). Jullie weten inmiddels dat groen mijn minst favoriete kleur is... Ik besloot er een look mee te maken om te kijken hoe het staat...Wow, dit is echt zo'n unieke kleur! Wat is het nou: grijs of groen? Dat vroeg ik mij de hele dag af toen ik deze look droeg. Het ziet eruit als een donker-grijze kleur, maar je ziet gelijk al dat er iets bijzonders mee is. En bij bepaald licht zie je die prachtige groenige shimmer. Zo mooi! Niet dat ik nu spontaan allemaal groene oogschaduws wil gaan dragen, maar dit vind ik nog net kunnen. Zo mooi en bijzonder, love it! Ik heb deze kleur gecombineerd met een donker-bruine kleur in de buitenste ooghoek. Ook boven mijn arcadeboog en langs de onderste wimperrand heb ik een iets warmere/rodere kleur aangebracht. Een hele geslaagde look, wat mij betreft, die moet ik echt vaker gaan dragen! Ik ben sowieso gek op duochrome oogschaduws en deze vind ik wel heel erg uniek. Hier heb ik trouwens ook die shimmery beige highlighter onder mijn wenkbrauw gebruikt. Hij kan nog nét, vind ik! Excuses trouwens voor de wildgroei van mijn wenkbrauwen... :PVoor mijn tweede look heb ik vooral matte kleuren uit deze palette gebruikt. Vooral de paarsige tinten uit het bovenste rijtje. Ik vind dat deze palette vrij veel oud roze / paarsige tinten bevat, dus dit vind ik een typische look voor deze palette. Ik heb hem iets dieper gemaakt met de donker-bruine tint. Ik vind het trouwens super dat de donkerste kleuren uit deze palette vooral mat zijn. Dit is veel mooier als je diepte aan je look wilt geven, of het nou een shimmery of volledig matte look is. Ook deze look vind ik geslaagd, ik kan hem overal naar toe dragen. In de binnenste ooghoek heb ik een lichte roze kleur gebruikt, het heeft iets fris in zich.Ah, wat ben ik blij met deze Tarte palette! Ik heb eigenlijk nog nooit negatieve reviews over hun oogschaduws gelezen, dus dit was te verwachten. Zo'n goede kwaliteit en zulke prachtige kleuren, love it! Mocht je nadenken over een bestelling bij sephora.com, denk dan zeker aan Tarte. Ik vind overigens ook hun blushes en mascara's helemaal geweldig... nou ja, eigenlijk alle producten die ik tot nu toe van dit merk geprobeerd heb, hebben mij niet teleurgesteld.

3 opmerkingen:

 1. Dit palette is zo mooi! Ik zal het op Youtube al een paar keer voorbij komen. Lucky you dat je het hebt ;-), veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Kon er echt niet omheen, mijn handen begonnen te jeuken toen ik hem in de webshop zag :)

   Verwijderen
 2. Wauw, wat een mooie looks heb je gemaakt! Ik kan me voorstellen dat je heel blij bent met dit palette!

  BeantwoordenVerwijderen