zondag 22 februari 2015

Catrice Smokey Eyes Set

Afgelopen vrijdag zou een artikel verschijnen, maar helaas... tja, hoe zal ik het zeggen... Time flies, when you're having fun.. :P Dat is de eerste keer dat het mis ging sinds mijn nieuwe update-schema. Maar vandaar wil ik weer eens een budget-topper met jullie delen. Laatst stond ik voor het schap met nieuwe Catrice producten en er waren eerlijk gezegd weinig dingen die indruk op mij hebben gemaakt. En toen zag ik dit paletje...Laten wij eerlijk zijn, de meeste Catrice paletjes staan niet bekend om super goede pigmentatie. Daarom verbaasde het mij eigenlijk ook dat ik over deze setjes weinig op andere blogs lees. Dit zijn wat mij betreft de best gepigmenteerde palettes van Catrice en ze zijn alle aandacht dubbel en dwars waard. Verkrijgbaar in twee varianten: een klassieke smokey quad genaamd "Smoking Area" en deze wat warmere versie "Meet Me At The Bonfire". Voor nog geen €5 heb je een pareltje te pakken.Er zit alles in wat je nodig hebt om een mooie smokey eye te maken: een mooie (zo goed als) matte highlighter met een neutrale ondertoon, een shimmery taupe-achtige kleur, een matte donkere grijzig/bruine tint en een zwarte gelliner. Ik ben eigenlijk geen fan van gelliner in hetzelfde doosje als de oogschaduws, omdat hij op deze manier sneller zal uitdrogen. Maar ach, het maakt niet uit, tot nu toe is hij lekker romig en gepigmenteerd, dus ik geniet ervan zolang het kan. Er zitten trouwens ook een paar tools in het doosje in de vorm van een dubbelzijdige applicator, maar ik gebruikt sowieso altijd liever mijn eigen grotere penselen. Het was wel even wennen dat het doosje aan de zijkant opent in plaats van aan de langere kant, maar goed, dat is een klein detail.Pigmentatie is dik in orde! Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Alle oogschaduws zijn niet te zacht, maar ook zeker niet te hard van structuur. Een beetje een middenweg, waardoor ze ook niet korrelig zijn en bieden totaal geen fall-out (ook niet de shimmery kleur). Ze zijn heel prettig in gebruik en blenden ook nog eens makkelijk. Eigenlijk ben ik blij met elke kleur. Ze zijn niet te warm of niet te koel en je kunt er zowel wat lichtere als zwaardere smokey look mee creëren. De kleuren blijven prima de hele dag door op hun plek zitten, al draag ik er wel altijd een primer onder. Geen enkel kritiek-puntje voor wat betreft de kwaliteit, echt heel goed gedaan door Catrice. De gelliner is trouwens niet super diep zwart, maar hij is toch nog heel donker zwart. Wat mij betreft is hij echt prima zo, een hele draagbare intense kleur.Ik heb de kleuren uit dit paletje al op verschillende manieren gedragen. Afgelopen vrijdag droeg ik deze, wat donkerdere look. De highlighter-kleur bracht ik in mijn binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw aan. Dit is trouwens de ideale highlighter die werkelijk met elke oogschaduw te combineren valt, love it! De donker-bruine kleur heb ik bijna over mijn hele bewegende ooglid aangebracht, wat ik vervolgens uitgevaagd heb met de shimmery kleur. Deze heb ik verder ingeblend in de donker-bruine kleur om er meer dimensie aan te geven. Met de eyeliner heb ik mijn wimperrand aangezet, en ook een beetje langs de onderste wimperrand. Het enige wat ik verder nog toegevoegd heb is de zwarte potlood op de waterlijn en wat mascara. That's it, met deze set heb je in principe geen andere oogschaduw-kleuren meer nodig! Het resultaat vind ik mooi en ik weet zeker dat ik deze oogschaduws nog vaak genoeg ga dragen. Dus zeker een aanrader als je weer eens voor een Catrice schap staat! Ook als je geen al te donkere kleuren durft te dragen, kom je makkelijk met deze kleuren weg. Ze zijn niet super intens en het had veel extremer en donkerder gekund. Dit is echt een prima set voor verschillende make-up liefhebbers.

8 opmerkingen:

 1. Je hebt er een mooie look mee gemaakt, handige kit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, nu wil ik dit paletje óók en ik heb al teveel make-up gekocht de laatste tijd ;P. Als ik jouw look zo zie, is dit paletje echt perfect voor een everyday smokey look!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha snap ik :P Dat is het inderdaad, een everyday smokey look!

   Verwijderen
 3. Ziet er goed uit! Ik heb dit paletje nog niet zien liggen helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat Catrice het weer eens goed heeft gedaan! Je hebt een mooie look gemaakt.
  Groetjes sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh en ik heb deze vandaag in mijn handen gehad en weer terug gelegd! Verdorie...

  BeantwoordenVerwijderen