dinsdag 24 maart 2015

Clarins Lotus Face Treatment Oil

Ik leef nog! Althans, volgens mij... Verbouwing neemt meer tijd in beslag dan ik had verwacht; het is een stressvolle periode, maar het resultaat zal ons vast trots maken. Eind deze week gaan wij eindelijk verhuizing, en dan is het nog niet helemaal klaar. Nou ja, zo goed als.. Maar hier een andere keer meer over. Ik hoop dat ik na de verhuizing weer terug ga naar mijn update-schema (ma-woe-vr-zo), maar dat is voor nu even afhankelijk van een (hopelijk succesvolle) internet-aansluiting. Ik heb voor de komende dagen in ieder geval wat vooruit geschreven, dus voorlopig hoeven jullie je niet te vervelen. Nu nog hopen dat alles snel weer in de normale ritme komt. Ik heb echt mega veel zin in de verhuizing! Maar goed, ik dwaal een beetje af (al leek het mij leuk om jullie even een update / teken van leven te geven).Vandaag wilde ik een favoriet van mij in het zonnetje zetten. Lotus Face Treatment Oil heb ik al eens tussen de favorieten geplaatst. Ook hebben jullie hem al waarschijnlijk in mijn avondroutine gespot. Maar ik vond dat dit product nog een eigen artikel verdiende waar ik ook wat meer op de werking en de ingrediënten ga inzoomen. Een ding zeker: dit product is een geniale uitvinding voor de vette/gecombineerde/onzuivere huid. Sommige mensen gebruiken dit product alleen als hun huid onrustig is. Bij mij is deze olie een vaste item tijdens mijn avond-verzorgingsritueel geworden. En ja, ik durf zelfs toe te geven dat ik verslaafd aan dit product ben geworden en dat ik hem zeker zal blijven kopen. Ik kreeg hem voor afgelopen Kerst en, zoals jullie kunnen zien, heb ik hem al intensief gebruikt. Na 3 maanden weet ik dan ook zeker wat dit product wel en niet kan en daarom vond ik dit hoog tijd voor een review.Deze olie van Clarins is géén mengsel van onnodige ingrediënten naast een paar druppeltjes olie. Nee, dit product bestaat uit een samenstelling van verschillende oliën zoals palissander, geranium, hazelnoot en (natuurlijk) lotus. Volgens de beschrijving zouden deze ingrediënten ervoor moeten zorgen dat de huid gereinigd zou worden, de poriën zichtbaar verkleind worden en de huidtextuur egaler wordt. Tegelijker tijd zou de huid ook zachter moeten worden en vocht langer zou moeten vasthouden. Er wordt geadviseerd om deze olie 's avonds te gebruiken zodat de huid -tijdens je slaap- alle tijd heeft om de olie te absorberen en er alle goede eigenschappen uit te halen. En ik weet het, combineren van een olie-product met vette/gecombineerde huid lijkt een eng idee, maar (geloof mij) dit is het beste idee ever. Waarom? Omdat ik met deze olie heb gemerkt hoe het mijn huid op orde brengt. Na de eerste nacht al.Ik pak 2-3 druppeltjes van deze olie, wrijf het een beetje uit tussen mijn handpalmen en breng het daarna (met een beetje deppende bewegingen) aan over mijn gezichtshuid. Er wordt geadviseerd om daarna met een tissue de restjes van de olie af te nemen, maar dat doe ik bewust niet. Bij mij laat deze olie absoluut geen vettig laagje achter. Ik gebruik het als een serum en breng na een paar minuten nog een aparte moisturizer op mijn huid aan. Dat vind ik persoonlijk fijner en ik denk dat mijn huid zo beter gehydrateert wordt. Al merk ik wel dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wat voor moisturizer ik daarna gebruik. Deze olie doet toch al het werk en laat altijd de beste resultaten de volgende ochtend zien. Wat ik vooral zo fijn vind is dat deze olie mijn huid rustiger maakt. Mijn huid is gevoelig voor onzuiverheden, en hoe meer stress ik heb hoe meer onzuiverheden ik krijg. Ik heb gemerkt dat mijn huid heel rustig is gebleven, ook tijdens deze stressvolle dagen; het aantal onzuiverheden is echt minimaal gebleven. Normaal was vooral mijn kin mijn probleem-zone, maar ook die bleef steeds vrij rustig de afgelopen maanden (ook tijdens bepaalde dagen van de maand). Als ik toch gedurende de dag wat onzuiverheden krijg, dan weet ik zeker dat ze kleiner/minder zichtbaar worden nadat ik deze olie gebruikt heb. Ik word wakker met een egale huidskleur, minder onzuiverheden en fijner aanvoelende huid. Tja, wat wil je nog meer? Ik zou dit product echt willen aanraden voor mensen met gecombineerde/vette huid, je leest er namelijk veel positieve reviews over. Ik weet niet hoe dit product op normale/droge huid werkt, maar hij kan sowieso geen kwaad (al heeft Clarins ook andere soorten oliën in het assortiment die misschien wat meer voedend zijn). Deze olie is niet goedkoop (€40,50 per flesje, te koop bij parfumerieën en online), maar je zou het bijna een heel jaar kunnen gebruiken (en nog langer als je het niet dagelijks gebruikt). Dit is dus zo'n product waar je direct het effect van ziet. Bij mij belandde deze olie op mijn wishlist nadat ik enthousiast werd van het proefje dat ik een keer ergens kreeg, dus dat was liefde op het eerste gezicht. ;)

Zijn jullie bekend met deze olie of andere verzorgingsproducten van Clarins?

4 opmerkingen: