woensdag 4 maart 2015

Droogshampoo: Aussie vs Herbal Essences

Ondanks mijn liefde voor Batiste droogshampoo's, wilde ik toch wat nieuws proberen toen alles bussen in mijn stash leeg waren. Ik hoorde goede dingen over de nieuwe drooshampoo's van Aussie en Herbal Essences, dus ik besloot om ze beide op de proef te stellen. Ik ben best veeleisend wat droogshampoo's betreft en misschien is mijn haar ook niet heel makkelijk... Vandaag horen jullie mijn mening over beide. En misschien zit er een nieuwe ultieme favoriet tussen... ;)De droogshampoo van Aussie is er in verschillende varianten, maar ik heb de speciale Aussome Volume gekocht... nadat de eerste bus van de "gewone" variant niet meer goed wilde verdelen. Ik weet niet wat het is, maar dat heb ik de laatste tijd met een paar verschillende spuitbussen gehad. Helaas moest hij dus al snel weg. Toch was ik onder de indruk van zijn werking, dus ik besloot om een nieuwe bus Aussie aan te schaffen. En ja, ik vind hem geweldig! Bij Aussome Volume had ik een beetje dat effect van Batiste XXL Volume verwacht. Maar deze is toch anders. Hij maakt mijn haar minder stug en dus kun je er ook minder volume in krijgen. Maar ik merk zeker meer volume en mijn haar blijft fris en zacht (ook een dag later). Dit effect vind ik helemaal niet verkeerd! En natuurlijk, zoals ook alle Aussie producten, ruikt deze droogshampoo lekker fris en een beetje zoet (al blijft deze geur niet lang hangen in je haar).

Over de droogshampoo van Herbal Essences ben ik wat minder enthousiast. Het is een limited edition en hij ruikt wel lekker zoet. Maar het effect is echt minimaal. Soms heb ik het idee dat hij beter werkt als ik hem na een uurtje opnieuw aanbreng, maar laten wij eerlijk zijn... dat is niet de bedoeling met goede droogshampoo's. Een droogshampoo moet meteen een fris effect aan je haar geven, en dat doet deze niet. In ieder geval niet voor mijn haar. Hij maakt het misschien iets frisser en ik zie heus wel een verschil. Maar al snel lijkt mijn haar weer wat vettiger. Nee, ik had er meer van verwacht. Geef mij maar liever de droogshampoo van Aussie, die hebben het namelijk helemaal begrepen!

10 opmerkingen:

 1. Ik hou zelf niet zo van droogshampoo's ik voel het altijd zo liggen aan de wortel en dat stoort me. Misschien heb ik gewoon de perfecte nog niet gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je nog zeker geen goede gevonden :P Bij deze twee heb ik dat gevoel absoluut niet.

   Verwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar die van Aussie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat die van HE niet zo geweldig is. Ik hou zelf wel van die van Batiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die van Aussie is bij mij ook een favoriet! Ik ben het trouwens heel erg eens met je vergelijking met de Batiste XXL Volume, die van Aussie vind ik veel fijner! Helaas heb ik ook het probleem dat de spuitkop verstopt zit, ik ga hem wel nog eens opnieuw kopen, hopelijk kan ik hem dan wel helemaal opgebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh dat is ook toevallig! Misschien meer kans op fabricagefouten bij Aussie ;)

   Verwijderen
  2. Ik denk het wel dat het een fabricagefout moet zijn. Ik heb het al bij meerdere spuitbussen gehad..

   Verwijderen
 5. Duidelijke winnaar voor jou! Ik heb laatst droogshampoo gekocht bij de aldi en die vind ik heel fijn. Deze heb ik nog niet geprobeerd.
  Groetjes sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een goede tip, die ga ik ook eens uitproberen! :)

   Verwijderen
 6. Wat jammer dat de droogshampoo van Herbal Essences niet werkt voor jou

  BeantwoordenVerwijderen