maandag 2 maart 2015

Kat von D Shade + Light Contour Palette

Contouren is helemaal in. Eigenlijk al een tijdje, maar vooral de laatste paar maanden brengen meer merken speciale contour-sets uit. Anastasia Beverly Hills begon al met een eigen contour palette (die tegenwoordig ook in cream-vorm verkrijgbaar is) en al snel volgden meer merken. Waaronder ook Kat von D voor Sephora. Het hele idee achter Shade + Light is natuurlijk geniaal: Kat is een bekende tattoo-artist en zij kan prachtig schetsen waarbij je het spel van licht en schaduw gebruikt. Hetzelfde wil je ook met je gezicht creëren door contour-technieken toe te passen.Toen ik laatst een kleine bestelling op Sephora plaatste wist ik dat ik een contour-palette wilde meebestellen. De kleuren in Anastasia palette spreken mij eerlijk gezegd minder aan dan in die van Kat. Het klinkt misschien raar, een contour-palette is toch een contour-palette? Maar er zitten toch wel grote verschillen in. De palette van Kat von D bevatte precies de kleuren die ik graag wilde hebben, dus de keuze was al snel gemaakt. Deze palette is trouwens ietsje duurder dan die van Anastasia en voor de palette van Anastasia kun je via hun Amerikaanse webshop nog refills kopen... maar nee, ik koos toch voor Kat. En ik heb er totaal geen spijt van gehad.De palette is vrij groot en de grove verpakking vind ik heel stoer. Het past enorm bij Kat von D en het is prettig in gebruik, ook dankzij de grote spiegel. Leuk detail: aan de binnenkant van het doosje zatten sterretjes die Kat aan een kant van haar gezicht getatoeëerd heeft staan. Cute! Deze palette bevat 6 kleuren waardoor het voor verschillende huidskleuren geschikt kan zijn. Ook al heb je hele lichte huid, het betekend nog niet dat je de donkere kleur niet kunt gebruiken (althans, dat vind ik). Je kunt hier eindeloos mee experimenteren en het contouren hoeft zeker niet extreem te zijn (dat zullen jullie straks zien). Alle poeders zijn prima gepigmenteerd en zacht van textuur. Ze laten zich heel mooi en makkelijk uitblenden.Ik begin met de lichte kleuren, van links naar rechts. Lucid is een matte highlighter waar je het centrum van je gezicht mee kunt oplichten. Of je brengt hem alleen op de jukbeenderen aan, dat geeft ook een mooi en subtiel effect (subtiel, vooral als je net zo bleek bent als ik op dit moment :P). Lyric is mijn favoriet van de drie lichte kleuren. Het is de zogenaamde banana-kleur, ideaal om het gebied onder je ogen frisser en lichter te maken. Hiermee fixeer ik graag mijn concealer onder de ogen. Levitation is de enige kleur uit deze palette die ik nauwelijks gebruik. Zo'n kleur zal vooral ideaal zijn voor als ik van de zomer wat bruiner ben. Voor nu weet ik er geen raad mee. Maar dat komt wel goed, geef mij een paar maanden. Op naar de onderste rij! Sombre is een echte contour-kleur. Een beetje grijzig bruin, koel van ondertoon. Deze kleur breng ik in de holtes van mijn wangen aan om daar meer schaduw te creëren. Dit soort kleuren moet je vooral niet over je hele gezicht gaan aanbrengen, anders ziet het er al snel modderig uit. Voor dit soort klusjes heb je warmere kleuren zoals Shadowplay nodig. Een echte bronzer-kleur die je hele gezicht zal opwarmen. Hij brengt leven in mijn huidskleur en vormt altijd een soort finishing touch voor mijn make-up. Subconsious is een hele donkere kleur, waar ik ontzettend naar benieuwd was. Ik voeg hem een beetje toe aan Sombre om nog meer diepte te creëren. Met deze kleur moet je voorzichtig zijn, vooral als je hele lichte huidskleur hebt, maar het mooie effect van deze kleur vind ik geweldig. Misschien lijkt hij gedurfd, maar geloof mij, hij kan prima werken mits je er voorzichtig mee bent.Dit is mijn gezicht met een foundation op. Het is vrij plat, er zit geen kleur op en ja, zo leeft het niet echt. Tijd voor het contouren! Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar ik besloot om er een zachte look van te maken...Tadaaaa! Dat is veel beter, toch? Mijn wangen lijken iets smaller en gedefinieerder, ook mijn voorhoofd en neus hebben iets meer vorm gekregen. Het effect is zacht, het ziet er helemaal niet overdreven of streperig uit, en dat allemaal dankzij de set van Kat von D. Ik ben er echt heel blij mee! Wat vinden jullie ervan?Kat von D Shade + Light palette is verkrijgbaar bij de Amerikaanse Sephora en kost $46 (dat is ongeveer €40). Lijkt vrij veel geld, maar dit soort producten gaan ontzettend lang mee... en het is nog altijd goedkoper dan 6 lossen poeders kopen. ;) De kwaliteit van deze set is echt super en het is wat mij betreft een must voor elke beauty addict met een passie voor contouren.

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en handig palette, shapen kan zo'n verschil geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er super handig uit. gave palette ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig palet! En het effect is heel naturel, mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi palet! Daar ga je vast veel plezier van hebben! Ik gebruik zelf de contour kit van Smashbox.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk palette! Mag ik vragen hoeveel de verzendingskosten waren? Want ik weet dat er in België alvast geen Sephora is!

  xx naomi @ Naomi in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. €10 als de bestelling boven $75 uitkomt + belastingen

   Verwijderen
 6. Ohhh ik heb hier vaak aan gedacht (ook aan die van Anastasia trouwens) maar toch heb ik het telkens niet gekocht, ik contour graag met cream producten en waarschijnlijk komt het daardoor. Bij mezelf gebruik ik meestal de matte Terracotta's van Guerlain.

  BeantwoordenVerwijderen