maandag 9 maart 2015

MAC x Cinderella look (zónder Stroke of Midnight palette)

De nieuwste MAC collectie is geïnspireerd op Cinderella. Mooie baby-blauwe verpakkingen, zachte kleuren en subtiele glans. Vooral de palette met 6 oogschaduws trok meteen mijn aandacht. Iedereen lijkt er inmiddels lovend over te zijn, dus ik moest hem hebben! Maar ja, wat te doen als je midden in een no-buy zit en toch al een uitgebreide stash hebt? Ik besloot om soortgelijke kleuren in mijn verzameling te zoeken en eigenlijk was het niet eens zo moeilijk. Vandaag presenteer ik jullie de door mij gevonden alternatieven en uiteindelijk de look die ik met deze kleuren creëerde. Een Cinderella look! ;)De swatches van Cinderella Stroke of Midnight pallette kun je onder andere op de website van Temtalia vinden. Zoals jullie kunnen zien zijn het vooral bruine/paarse/taupe kleuren met een hele subtiele shimmer. De kleuren die ik voor dit artikel heb gekozen, wilde ik bewust geen "dupes" noemen, omdat ik nog steeds 2 MAC oogschaduws heb gebruikt. Natuurlijk kun je deze kleuren in verschillende prijscategorieën vinden, maar ik koos voor kleuren die vrij makkelijk verkrijgbaar zijn en zo in de thema van deze palette passen. En "verassend" genoeg kun je de meeste kleuren in de Urban Decay Naked palettes vinden.De enige MAC kleur die ik niet heb kunnen vervangen is Satin Taupe. Hij zit in de palette en ik heb er een refill van. Dit blijft een van de grootste hits van MAC, een van mijn favoriete oogschaduws ever. Deze kleur is niet te vergelijken met iets anders. Liar uit Naked 3 palette komt aardig in de richting, en toch is Satin Taupe een echte "one of the kind" kleur. Omega die in Cinderella palette zit, heb ik helaas niet. Deze heb ik vervangen door Wedge van MAC. Ze zitten een beetje in dezelfde klasse, Wedge is net zo'n zachte beige kleur, maar dan een druppeltje koeler. De twee highlighter kleuren uit de Cinderella palette heb ik vervangen met de lichtste oogschaduws uit mijn Naked 3 palette. Alhoewel ook de originele Naked palette soort gelijke highlighters bevat, alleen dan iets minder roze. De oud-roze Quarry lijkt veel op Nooner van Urban Decay Naked 3, alleen is Nooner een beetje donkerder. Het heeft dezelfde feel en zorgt voor een koel roze/taupe-achtig accent. De donkerste kleur uit de Cinderella palette - Stroke of Midnight - is eigenlijk een hele donkere paarse kleur. Maar ik besloot om die gewoon door Creep uit de Naked palette te vervangen. Er zit niks paarsigs in, maar de kleuren lijken op elkaar qua shimmer-gehaalte en intensiteit. Hieronder zie je de genoemde oogschaduws in dezelfde volgorde als in de originele Cinderella palette.Een mooie verzameling zo bij elkaar! Je komt er anders nooit op om precies deze kleuren te gaan combineren. Voor de look heb ik alleen 1 van de 2 highlighters gebruikt (Dust), omdat ik die andere vergeten was. ;) Maar het resultaat mag er wezen! Het ziet er iets warmer uit, maar volgens mij kwam het door het felle zonnetje dat door mijn raam scheen. Zulke taupe/bruine tinten passen helemaal in mijn straatje. Ze passen altijd en overal bij!Boven mijn arcadeboog heb ik Wedge aangebracht en luchtig uitgeblend. Over de bewegende ooglid kwam Nooner, met in de buitenste ooghoek Satin Taupe voor iets meer shimmer/dimensie. Langs de wimperrand heb ik zwarte oogpotlood aangebracht, die ik vervolgens met Creep heb vervaagd. Deze donkere kleur kwam ook langs de onderste wimperrand, met toevoeging van Satin Taupe. Rozige Dust in de binnenste ooghoek en klaar is de look!Wat vinden jullie van het resultaat? Gaan jullie ook wel eens op zoek naar limited edition kleuren in eigen stash? En voor de liefhebbers - Cinderella collectie van MAC ligt nu in de winkel!

3 opmerkingen: