woensdag 11 maart 2015

NYC Cityproof collectie + snelle foto-tutorial

Bij NYC wilden zij een collectie creëren die aansluit op het drukke stadsleven wat wij (bijna) allemaal hebben. Make-up die lang blijft zitten, waar je makkelijk een gedefinieerde look mee creëert en simpelweg een "no-brainer". En dat allemaal lekker betaalbaar, omdat NYC een budgetvriendelijk merk is dat je kunt vinden bij het Kruidvat (de prijzen van deze collectie variëren van €3,29 tot €3,99 per product). Deze collectie is vanaf deze maand te koop en bevat een viertal producten: een oogschaduwbasis, oogschaduw in potlood vorm, eyeliner en waterpoof mascara. In dit artikel wil ik meer over deze producten vertellen, mijn ervaring delen en tot slot vinden jullie een makkelijke tutorial die ik met producten uit deze collectie creëerde.Het meest benieuwd was ik naar de oogschaduwbasis. Kennen jullie nog de NYX Jumbo Pencil in de kleur Milk? Deze van NYC deed mij eraan denken, alleen dan de betere versie dankzij de neutrale kleur. Hoe geniaal is dit? Een dikke oogpotlood in een neutrale huidskleur die alle oneffenheden van je oogleden (got it!) bedekt én je oogschaduw langer op zijn plek blijft houden! De jumbo oogschaduw-potloden uit deze collectie zijn er in verschillende kleuren en beloven ook 24 uur op hun plek te blijven. NYC belooft zelfs dat deze formule beter is dan de bekende (ook duurdere) oogschaduw-potloden en dat is een hele gedurfde uitspraak! Dan hebben wij de HD eyeliner - een potloodje waarmee je kunt definiëren. Ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en er zit een ingebouwde puntenslijper in. De mascara is waterproof, maar maakt de wimpers niet stroef. Je wimpers zijn flexibel en houden de hele dag hun vorm.Handige verpakking, fijne textuur en mooie kleuren - deze collectie is zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken. Vooral als je al goede ervaring met oogschaduws in potloodvorm hebt en het vaak genoeg gebruikt, dan zul je deze collectie geweldig vinden. Mijn oogleden zijn heel vet en je moet van goede huizen komen wil je dat de kleur er op zijn minst een halve dag op blijft zitten. Helaas, helaas werkt de oogschaduwbasis bij mij niet op zichzelf. Ik moet er een andere oogschaduwbasis onder gebruiken. Daarna breng ik een dun laagje Cityproof 24H Eye Primer er overheen en de kleur van mijn oogleden wordt iets egaler. Ik heb allemaal vaatjes op mijn oogleden en een concealer gebruiken doe ik niet. Dus dit soort producten zijn altijd wel welkom. Het potloodje maakt de kleur oogschaduw ook iets intenser, dus zeker een leuk product.Met Cityproof 24H Waterproof Eye Shadow is het verhaal een beetje hetzelfde. Niet op zichzelf te gebruiken op mijn vette oogleden, maar met een (andere) oogschaduwbasis werkt het prima. Met deze oogschaduw-potloden creëer je zowel een feller/donker effect als een subtiele waas van kleur. Heel makkelijk te gebruiken, fijn om te blenden en het heeft een romige (maar niet te) textuur. HD Automatic Eye Liner blijft op mijn waterlijn helaas niet lang genoeg zitten. Maar langs de bovenste wimperrand houdt hij het zeker langer vol.Cityproof 24H Waterproof Mascara bleek een hele fijne te zijn! Normaal gebruik ik nooit waterproof mascara, omdat mijn wimpers het niet echt nodig hebben. Maar waterproof mascara's schijnen de krul wel langer te houden en dat wilde ik met deze testen. En ja hoor, dat doet hij zeker wel! Of hij inderdaad niet uitloopt als je in de regen rent of in de zee springt heb ik niet getest, maar daar vertrouw ik op. Mijn wimpers zijn inderdaad niet hard met deze mascara en dat is altijd goed. Het borsteltje vind ik trouwens ook echt fijn, ik houd van dit soort mascara borsteltjes die je wimpers als het ware helpen door te kammen!Een snelle look die ik met al deze producten creëerde is makkelijk maar effectief. Ik begin met een schone ooglid die ik even vetvrij heb gemaakt (gewoon met mijn vingers). Het verschil met de oogschaduwbasis is duidelijk te merken. Deze kleur dekt niet alle vaatjes, maar hij maakt de kleur van mijn oogleden een stuk rustiger. Het bruine potloodje heb ik heel zacht aangebracht met een blendingkwast (hij is namelijk echt heel gepigmenteerd). Ik ging voor een zachte smokey look voor overdag. Stap 4 - de paarse eyeliner/potlood die ik langs de bovenste en onderste wimperrand heb aangebracht en een beetje vervaagd voor een zachte smokey look. Tot slot nog de mascara en de look is compleet! Wat vinden jullie ervan en van deze hele collectie?

5 opmerkingen:

 1. Die potloden lijken mij heel handig voor onderweg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was hier al best benieuwd naar, had ze niet meegenomen, maar zien er best goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt prachtige ogen! de kleuren staan er perfect bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooh, mooie kleuren zeg, ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het oogpotlood vind ik verrassend mooi! Zeker voor die prijs.

  BeantwoordenVerwijderen