woensdag 8 april 2015

Nudes by Essence

De nude-trend is nog steeds hartstikke populair en budget-vriendelijke merken als Essence spelen er eindelijk ook wat meer op in. Sinds kort is er een hele lijn van nude-kleuren aan hun assortiment toegevoegd en dat maakte mij natuurlijk nieuwsgierig. Na wat positieve reviews op andere blogs te hebben gelezen besloot ik ook een paar producten aan te schaffen. Vandaag deel ik mijn mening daarover en laat ik ook een look zien met al deze producten.


I love Nude oogschaduws in #03 Créme Brûlée en #04 Sweet Like Chocolate | lipstick in #05 Cool Nude

De nieuwe nude-kleurige oogschaduws van Essence hebben een heerlijke romige textuur. Best ongewoon voor zo'n fijn merk, al doet het mij wel enorm denken aan de matte oogschaduws van Catrice (die vorig jaar uitkwamen). Deze I love Nude kleuren zijn niet helemaal mat, sommige bevatten een heel fijn shimmertje. Heel erg mooi! De kleurkeuze is ook wel fijn: allemaal vrij neutrale kleuren, perfect voor elke dag. Ik heb gekozen voor Créme Brûlée omdat deze precies tussen beige/champagne en roze in zit, een prachtige neutrale kleur met een hele mooie finish. Sweet Like Chocolate is een van de donkerdere nudes van Essence. Dit is echt een typische kleur voor mij, een prachtige warmere bruine tint.De nieuwe lipsticks van Essence zullen de nude-liefhebbers ook zeker waarderen. Er zitten hele lichte nudes tussen (maar ook echt heeeeel licht... deze foute trend is toch allang voorbij?) en dit soort prachtige -daar gaan we weer- Kylie Jenner-achtige kleuren. Cool Nude is niet per se een hele koele kleur... een koele kleur zou in mijn ogen meer naar grijzig neigen. Nee, dit is cool als in "stoer". Een prachtige roze/beige tint die verschillende huidskleuren zal staan. My lips but better... much better. Deze kleur is echt een stuk donkerder dan mijn eigen lipkleur en toch ziet hij er heel natuurlijk uit. Deze longlasting lipsticks van Essence staan daarnaast bekend om hun kwaliteit. Ze zijn romig en blijven best goed zitten (al zou je het na een maaltijd moeten bijwerken).Deze ooglook maakte ik met de oogschaduws van Essence. Créme Brûlée heb ik all-over aangebracht en met Sweet Like Chocolate heb ik vooral in het buitenste ooghoek geaccentueerd. Simpel, maar wel geschikt voor elke gelegenheden. Breng er een felle lipkleur onder en je hebt een perfecte party look. Ik hoop dat jullie kunnen zien hoe mooi deze oogschaduw-kleuren zijn, al zijn ze vrij subtiel. Ze zijn goed gepigmenteerd, blenden heel mooi en gewoon heel fijn in gebruik. En dan zulke mooie neutrale kleuren, heerlijk!Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de lipkleur. Mooi neutraal, maar niet saai. Perfecte lipkleur voor elke gelegenheid en ook zeker voor elke dag.En dit is alles bij elkaar. Wat vinden jullie van deze neutrale look? Deze foto's heb ik trouwens nog in het oude huis gemaakt, het licht in het nieuwe huis is toch wel vele malen mooier (gaan jullie binnenkort uiteraard zien). Ik wilde in ieder geval zo snel mogelijk deze mooie budget-aanraders met jullie delen!

Heben jullie al iets uit de nude-collectie van Essence geprobeerd?

6 opmerkingen:

 1. Ziet er best goed uit, ik kon alleen de lipsticks van de Nudes vinden helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De lipkleur vind ik erg heel mooi op je lippen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze collectie zo mooi. De lipsticks zijn ook echt super!

  elisabethsmusthaves.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind vooral de lipstick erg mooi, staat je goed! En die namen... yummy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie producten, de look is heel mooi geworden! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De lipkleur vind ik echt geweldig! Die ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen