zondag 19 april 2015

YSL Couture Variation palette (#1 Nu)

Al vanaf het begin wist ik dat dit een hele interessante palette zou zijn. Na meerdere positieve reviews te hebben gelezen en na lovende woorden van menig YouTube guru te hebben gehoord, wist ik het zeker - deze nieuwe palette van YSL zou een mooie aanvulling op mijn collectie kunnen zijn. En ja hoor, het is eindelijk gebeurd! Mag ik even jullie aandacht voor deze eyecandy die meteen al een grote favoriet is geworden...Volgens mij gaat dit een trend worden: luxe merken die een grote palette gaan uitbrengen. Wat heb je tegenwoordig aan 3 of 5 oogschaduws? Nee, wij willen meer keuze zodat wij elke dag kunnen afwisselen. Lancôme heeft laatst ook al een wat grotere palette op de markt gebracht, maar het was de palette van YSL die mij meteen al aansprak. Deze palette is verkrijgbaar in twee varianten: #2 Tuxedo (smokey-kleuren) en #1 Nu (de nude tinten die ik niet kon weerstaan).Vroeger zou ik niet zo snel oogschaduws van een luxere merk hebben gekocht. Waarom zou je? En natuurlijk, ook goedkopere merken maken kwalitatief goede oogschaduws, maar het blijft ook een kwestie van voorkeur. Ik bedoel, kijk naar deze beauty. De verpakking alleen al... het is een plezier om dit doosje in handen vast te houden. Zo prachtig en strak en luxe.... ah, ik hou hier wel van!Op de achterkant vind je ook wat uitleg over de kleuren. Het komt erop neer dat deze palette uit 10 kleuren bestaat: 5 neutrale kleuren die iedereen elke dag zou kunnen dragen en 5 wat intensere kleuren waar je zelfs een smokey eye mee kunt maken. Een mooie verdeling en een prachtige selectie van kleuren.Deze palette is niet voor liefhebbers van matte kleuren. Er zitten wel een paar goede matte kleuren in, maar het is grotendeels met glans. En dat vind ik persoonlijk zo mooi! De finish van alle oogschaduws is prachtig. Niet overdreven/goedkoop glanzend, maar het is zo mooi, subtiel en sexy. Love it! De aller lichtste kleur links wordt de "basis" genoemd. Hier was ik natuurlijk meteen sceptisch over... maar ik vind hem geweldig! Ik durf dat soort producten nooit direct op mijn ooglid aan te brengen, omdat ik bang ben dat het helemaal niet gaat werken op mijn vette oogleden. Ik breng altijd een random primer eronder, dan deze YSL basis en dan de andere kleuren. En ik merk dat mijn oogschaduw op deze manier ontzettend lang blijft zitten. Veel langer dan normaal! Deze primer is zelfs zo goed dat ik hem tegenwoordig zo goed als dagelijks gebruik. Nooit verwacht... Het is niet zomaar een oogschaduw-kleur, het voelt extra zacht aan (net als de rest van de kleuren eigenlijk, maar toch is het anders). Ik weet niet hoe deze basis-kleur precies werkt, maar ik ben fan! Ook van de kleur ervan. Ook al zien jullie straks nauwelijks op de swatches, voor mijn oogleden is hij ideaal. Hij licht de huidskleur goed op en laat alle addertjes en dergelijke verkleuringen verdwijnen. Maar goed, genoeg over de basis... de rest van de kleuren vind ik minstens zo geweldig.Het enige waar ik over twijfelde waren kleuren 4 en 5 van links, deze leken vrij veel op elkaar. Maar ik moet zeggen, het valt nog behoorlijk mee. Dit soort kleuren lijken altijd op Patina van MAC: neutraal, maar ze hebben iets bijzonders. Kleur nummer 4 is een stuk subtieler dan 5, maar je kunt ze beide makkelijk all-over dragen. De linker helft van deze palette bevat verder allemaal heerlijke lichte shimmery kleurtjes. Ik hou van dit soort tinten voor wat neutralere looks, ze creëren iets bijzonders als het licht erop valt. De rechter kant is wat spannender en bevat een aantal hele mooie accent-kleuren. De oogschaduw met YSL logo is de enige kleur met wat grovere glitter/shimmer. Met deze kleur moet je een beetje oppassen in verband met fall-out. Maar voor de rest is dit ook een prachtige kleur die je zowel droog als nat kunt aanbrengen (dat zien jullie straks ook in een van de looks).De swatches! Foto boven - bij natuurlijk licht, foto onder - met flits. Zoals ik al zei, valt de basis-kleur zo goed als weg. Gek dat het op de oogleden dan weer heel anders is. De linker helft van de oogschaduws is minder intens, maar alsnog goed gepigmenteerd. De rechter kant is duidelijk iets heftiger en geeft ook net iets meer kleur af (een veeg met mijn vinger zorgde al voor dit resultaat, voor de linker helft waren het 2-3 vegen). Alle oogschaduws hebben een hele fijne structuur, ze blenden heel makkelijk en zijn een droom om mee te werken.De eerste look besloot ik heel natuurlijk te houden. Dit soort natuurlijke shimmery looks doe ik doordeweeks wel vaker als ik het even niet meer weet. Ik hou van zulke shimmery oogschaduws die opvallen door de glans die erin zit en niet zo zeer door de kleur. Voor deze look heb ik vooral de linker helft van deze palette gebruikt, met (natuurlijk) de matte rood/bruine kleur (3de van rechts) in de arcadeboog.Voor deze look heb ik vooral de rechter kant van de palette gebruikt. Voor deze look besloot ik de logo-kleur vochtig aan te brengen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik toen een beetje last had van glittertjes die opeens over mijn hele gezicht zaten, maar dat was eigenlijk ook zo op te lossen. Deze kleur geeft droog aangebracht ook een heel mooi effect, je hoeft hem niet per se vochtig te maken. Al vind ik dit ook wel iets extra's hebben. Een koele ooglid en warmere arcadeboog - ja, dit is helemaal mijn look! Natuurlijk zou je een nog donkerdere look met deze palette kunnen maken, maar dit soort natuurlijkere smokey eye looks vind ik stiekem een stuk interessanter.En om niet te vergeten: deze palette bevat een tweekoppig kwastje die helemaal geweldig is! De eerste look heb ik volledig met deze twee kanten gemaakt. Aan de ene zijde zit een platte oogschaduw-kwast die prima de kleur oppakt en aanbrengt. Aan de andere kant vind je een kleinere blending-kwast die het vervagen van de oogschaduw heel makkelijk maakt. Echt super gedaan door YSL, niet verwacht dat ik deze kwasten zo fijn zou vinden! Prachtige kleuren, handige grote spiegel, hele fijne kwast.... dit is de ideale palette om mee op reis te nemen! Al staat hij ook prachtig op mijn kaptafeltje... ;) Je moet er wat voor over hebben (rond €60), maar ik vind hem absoluut de moeite waard. Deze palettes schijnen in het vaste assortiment te komen, dus geen haast (al is de Nu-variant hier en daar al uitverkocht). Volgens de verkoopster van Douglas, waar ik deze palette kocht, zou dit een dupe van UD Naked palette zijn, maar nee. Dit is niet te vergelijken. Natuurlijk zitten hier misschien een paar Naked-achtige kleuren in. En toch is deze palette heel anders. Echt een heel mooie toevoeging aan mijn collectie! :)

5 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er goed uit zeg, wauw!! Heel mooie palette.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig palette met mooie, gepigmenteerde kleuren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Heb er ook naar staan kijken, maar heb mij toch kunnen in houden ;-)
  Deed mij zelf wel een klein beetje aan UD Naked denken, maar als liefhebber van neutrale oogschaduw apprecieer ik wel de nodige variëteit in mijn collectie :-)

  BeantwoordenVerwijderen