woensdag 20 mei 2015

Klaar voor het festival-seizoen?

Ook al hebben wij nog weinig mazzel met het weer gehad, het festival-seizoen is al officieel geopend! En dat betekent: een boel gezelligheid, relaxen op het gras en genieten van het goede muziek. Ben je nog van plan om dit jaar naar een festival te gaan? Dan kun je vast een paar tips gebruiken. En ben je zelf een vaste festival-bezoeker? Deel ook jouw tips hieronder.


Waar ga ik heen?
Tja, wat wil je precies? Van welke muziek houd je? Maakt het je allemaal niet zo heel veel uit en wil je verschillende stijlen horen en misschien wel bekende artiesten zien? Dan moet je zeker eens een groot festival bezoeken zoals DanceValley (kan ik alleen maar aanraden, ik wil dit jaar weer!), Tomorrowland (I wish... als je hier kaartjes voor kunt krijgen, dan ben je een held) of Pinkpop. Google eens op festivals, er is zo veel keuze! En mocht je van het weekend er al een willen bezoeken, dan zijn dit soort websites wel handig, waar alle festivals op staan. De festivals die voorlopig op mijn planning staan zijn de food-festivals! Naast gezellige muziek kun je er ook allemaal lekkere dingen proeven. Zo was ik van het weekend bij "rollende keukens" en ik heb mijn buikje vol gegeten. Yum!

Met wie ga ik?
Is dat eigenlijk wel een vraag? Met gezellige mensen natuurlijk! Ga met mensen die een beetje dezelfde muzieksmaak hebben als jij. En anders ga je even bij het ene podium staan, dan weer bij het andere. Het is maar net wat je leuk vindt. Met een grote groep gaan is natuurlijk altijd het gezelligst, maar ook als je met z'n tweetjes gaat dan kun je je nog prima vermaken. Drankje erbij, zonnebril op en hoppen over het gras!

Wat trek ik aan?
Iets wat lekker zit, omdat je er waarschijnlijk de hele (mid)dag in moet rondlopen. En het ligt natuurlijk ook aan het weer. Hoe het weer ook wordt, ik zou altijd voor simpele regelaarzen gaan. Lekker warm, comfy en het maakt niet uit als ze vies worden. Ook stoer: je kunt ze combineren met een jurk, maar ook met een korte broek. En of je verder voor een los t-shirt gaat, een strak topje, een luchtig jurkje of een baggy broek - het is volledig aan jou. Zolang je je er zeker in voelt. Oh ja, en mocht het lekker zonnig zijn - neem een leuke hoed mee! Waarom ook niet?

Wat neem ik mee?
Een klein rugzakje is sowieso altijd handig. Je hebt er minder last van dan van een schoudertas en je kunt er bijvoorbeeld ook je jas in kwijt als het echt te warm wordt. De festival essentials zijn wat mij betreft vochtige doekjes en een deo. Een flesje water kan ook handig zijn, áls je deze mag meenemen. En vergeet natuurlijk je portemonnee (of los geld) en telefoon niet. En oh ja, mocht je je make-up willen bijwerken, dan is lipglosje misschien ook wel zo handig. Al moet ik zeggen dat het op een gegeven moment niet meer gaat uitmaken hoe je eruit ziet... of ben ik de enige? :P

Wat voor look zal ik maken?
Het is een feest, dus je mag los! Maar het moet natuurlijk ook langhoudend zijn. Voor make-up (en outfit) inspiratie check ook mijn "get ready with me" video's van vorig jaar. Zo zie je hoe ik mij voorbereidde op DanceValley en een iets andere look creëerde ik voor de 90's festival. (Waterproef) mascara en een frisse gloss zijn wat mij betreft essentieel. En anders compenseer je weinig make-up met een krans van (nep)bloemen. Een goed moment om een hippie in jezelf naar boven te halen. ;)

Hebben jullie al festival-plannen voor dit jaar?

3 opmerkingen:

  1. Lang geleden dat ik nog naar een festival ben geweest! Maar die hele festival vibe in fashion en beauty vind ik wel heel tof.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Buiten North Sea Jazz staat er nog niets op 't programma. En laat dat net een 'proper' festival zijn!

    BeantwoordenVerwijderen