woensdag 13 mei 2015

Musthaves voor in de auto

Ik hou van de vrijheid die de auto mij geeft. Ik hou van autorijden, al zijn er ook wel nadelen aan (constante files, idioten op de weg). Doordeweeks breng ik veel uurtjes in de auto door. Of ik naar kantoor ga of naar de klanten, ik kijk er niet van op als ik 2 uur onderweg ben. Daarom leek het mij leuk om mijn musthaves in mijn auto met jullie te delen. Dingen die het autorijden aangenamer maken, handige dingen.Allereerst natuurlijk mijn iPhone. Vroeger ging ik veel muziek downloaden, zodat ik er in de auto naar kon luisteren. Tegenwoordig gebruik ik niks anders meer dan Spotify. Man, wat een geniale uitvinding is het toch ook! Ik heb een Pro account, zodat ik ook nummers offline kan luisteren en dat is juist mega handig. Op mijn werk en thuis luister ik naar verschillende playlists en als ik een leuk nummer hoor dan sla ik hem op in mijn eigen playlist. Met als resultaat dat ik van alles en nog wat heb opgeslagen, heerlijk afwisselend allemaal, geschikt voor elke stemming.Om nog even bij techniek te blijven... mijn nieuwste aanwinst! Sinds mijn leaseauto ben ik helemaal gewend aan handsfree bellen. Nou ja, het is ook nog eens zo veilig. In mijn eigen auto was het niet ingebouwd, dus ik was op zoek naar een goede en handige carkit voor erbij. En ik heb hem gevonden! Dit is Parrot Minikit Neo en ik ben er echt ontzettend blij mee! Ik heb hem via de webshop GSMpunt.nl en ik had hem nog sneller in huis dan verwacht (binnen een dag!). Ook handig, ze verkopen ook andere accessoires voor je telefoon zoals Apple iPhone 5 batterijen en telefoonhoesjes (trouwens ook Samsung Galaxy S6 hoesjes). Van alles wat dus! Maar nu op naar de carkit zelf...Geweldig klein dingetje en wat kan hij veel! Het is een clipje die je eenvoudig vastklemt aan je spiegel. Geen losse dragen of gedoe met inbouwen dus. Je kunt er twee telefoons tegelijk aan koppelen (super handig als je -net als ik- een zakelijke en privé telefoon hebt), je kunt hem makkelijk van de ene auto naar de andere verplaatsen (als je bijvoorbeeld opeens in de auto van je vriend/moeder gaat rijden), hij synchroniseert je adresboek en je kunt hem met je stem bedienen. Vooral dat laatste vind ik heel fijn. Als je gebeld wordt dan moet je zeggen "Accepteren" (of "Weigeren" natuurlijk :P) als je het gesprek wilt aannemen, geen gedoe me het zoeken naar groene/rode buttons (al kun je die nu al moeilijk missen... maar handjes op het stuur!). Nog een voordeel: hij gaat vanzelf op stand-by als je de auto niet gebruikt en zodra je de auto in stapt wordt hij weer "wakker" door de trillingen (zodra de telefoons automatisch weer gekoppeld zijn hoor je een signaal). Daarnaast zit er een draadje bij waar je hem aan op kunt laden en dat kan ook in de auto zelf aangezien er zo'n kopje voor je aansteker bij zit. Kortom, ik ben fan! Heel makkelijk en fijn in gebruik. De prijs vind ik dan ook behoorlijk meevallen, zeker een aanrader!Ok, genoeg over techniek. De volgende musthave is een flesje water. Tja, hoe simpel kan het zijn! Juist omdat ik vaak zo lang in de auto zit, vind ik het belangrijk dat ik tenminste wat te drinken heb. Vroeger had ik ook altijd dropjes mee, maar tegenwoordig doe ik dat niet meer. Toch nog een beetje gezond hé. ;)Mijn beauty "on the go" favorieten bewaar ik niet in de auto, maar in mijn handtas (die altijd op de stoel naast mij staat). Een getinte lippenbalsem (zoals deze van Carmex) is altijd handig, voor even net iets meer levende kleur op de lippen. En ik hou ervan als ik omringd ben door de lekkere geuren. Deze van Kruidvat is lekker budget, maar ruikt echt ontzettend lekker! Soms spuit ik hem een paar keer in de lucht zodat de lekkere geur mijn hele auto vult. Heerlijk! Oh ja, en nog een favoriet (maar helaas niet op de foto) - een desinfecterende handgel. Nu heb ik er een van The Body Shop in de auto liggen, hij ruikt lekker naar mandarijnen. Altijd handig, vooral als je even tussendoor een snack ergens meepakt.En tot slot... een glimlach! Oh nee, manlief naast mij voor de gezelligheid! Hahahaha nee hoor, dit was bedoeld voor mijn zonnebril als musthave! :P Deze van Ralph (Lauren) heb ik al een paar jaar en ik vind hem nog steeds heel fijn. Ik zorg er dan ook voor dat hij binnen handbereik in de auto ligt, zodat ik voorbereid ben op de felle zonnestraaltjes.

Waar kun jij niet zonder als je onderweg in de auto bent?

4 opmerkingen:

 1. Spotify is idd een supergoede uitvinding

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig. Ik wou dat ik nog mijn telefoon kon gebruiken om muziek te luisteren, maar wij hebben niet zo een aansluiting , gatver!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Water? Check! Zonnebril? Check! Die twee dingen kan ik echt niet vergeten als ik rij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb altijd water bij me en lipbalm. Zonnebril heb ik standaard in de auto liggen én eentje in mijn tas. Ik heb een iPod aansluiting op mijn radio dus die gebruik ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen