vrijdag 8 mei 2015

Zachtheid van bloemen: Pivoine Sublime Perfecting Cream

Ik heb een zwak voor de crèmes van L'Occitane. Vooral sinds mijn liefde voor de crème met Angelica-extracten ben ik helemaal om. De textuur, de werking en het feit dat mijn huid ervan geniet. Toen ik hoorde welke fijne eigenschappen de nieuwe lijn, Pivoine Sublime, had, werd ik meteen nieuwsgierig. Ik had meteen al het gevoel dat hij mij zou bevallen. Inmiddels staat dit prachtige potje een aantal weken in mijn badkamer. Niet alleen een juweeltje om naar te kijken, maar de werking... ja, vandaag wil ik er graag meer over vertellen.Waarom is Pivoine Sublime lijn zo bijzonder?
Allereerst dankzij pioenroos-extracten als een van de belangrijkste bestanddelen. Het helpt de onregelmatigheden van de huid te corrigeren en het daardoor te perfectioneren. Daarnaast bevatten deze producten hyaluronzuur en paardenkastanje-extracten die voor vochtinbrengend en glowy effect zorgen.

Deze lijn bevat een aantal producten, waaronder een serum, CC cream (goede dingen over gehoord, staat al op mijn wishlist), gezichtsspray, gekleurde lippenbalsems (ik heb er een, ook die is heel fijn, te zien in mijn volgende video) en een aantal lichaamsverzorgingsproducten (inclusief parfum). De geur van pioenen is trouwens echt heerlijk! Niet te bloemig, maar meer fris en toch nog vrij subtiel.

Perfecting Cream die ik in mijn bezit heb, belooft textuur van je huid te verbeteren, hydrateren en zou zich aanpassen aan de klimaatsomstandigheden en luchtvochtigheid. Dit zijn heel wat beloftes... Ik zou eerlijk gezegd niet eens weten op welke manier je ze allemaal echt kunt waarmaken, maar het enige wat ik weet is dat ik deze crème super fijn vind.Bevalt het?
En of! De textuur is fluweel-zacht! Het is geen super rijke crème, het neigt meer naar gel-crème. Normaal ben ik er juist geen fan van, omdat de textuur door gel een beetje plakkerig wordt. Daarom zou ik het eigenlijk niet eens een gel-crème willen noemen, het is meer een luchtige crème. Hij is namelijk totaal niet plakkerig, maar voelt wel heel fijn en zacht aan.

In de gebruiksaanwijzing stond dat deze crème ideaal is voor onder de make-up, juist dankzij zijn textuur. Vaak duidt dit op een aantal siliconen die erin zitten. Dit valt in deze crème behoorlijk mee. Hij is gewoon niet vettig, wordt snel door mijn huid opgenomen en de textuur van mijn huid lijkt inderdaad meteen iets egaler. Het is niet zo dat mijn poriën opeens twee keer smaller lijken, daar heb ik echt een siliconen-product voor nodig. Maar het wordt allemaal net wat mooier en frisser. Omdat ik vette huid heb, moet ik er nog wel een primer overheen gebruiken, voordat ik met foundation aan de slag ga. Maar in principe is de textuur van deze crème zo fijn dat je er meteen make-up overheen zou kunnen aanbrengen.

Deze crème voelt echt heerlijk aan. Hij hydrateert mijn huid, verzorgt en beschermt. De afgelopen weken hebben wij verschillende weersomstandigheden meegemaakt en elke keer bleef mijn huid goed aanvoelen. Ik had geen extra serum nodig om het meer te voeden. Ik vind deze crème zowel fijn voor overdag als voor 's nachts, maar ik weet dat sommige mensen hem te dik vinden voor overdag. Dat is bij mij niet het geval, ik vind de textuur echt heel luchtig (je moet het alleen niet met grote hoeveelheden smeren). Ja, L'Occitan heeft het weer gedaan. Een heerlijke crème waar mijn huid enorm blij van wordt! Te koop voor €34; een product uit deze lijn heb je al voor €4.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben erg benieuwd eigenlijk naar deze lijn. Toch eens bij de winkel langslopen denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heerlijk! Ben blij, want was hier heel benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier een schattige sample van, dus die ga ik snel maar is uittesten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben deze week nét aan deze begonnen. Ik vind de textuur erg fijn, zo'n gelcrème is perfect voor de warmere maanden. Ben zelf ook altijd content van L'Occitane dus verwacht bij deze eigenlijk niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen