woensdag 27 mei 2015

Zo blijft je oogschaduw (nog) langer zitten

Ik heb het al vaak gezegd, de huid van mijn oogleden is best vet te noemen. En dat betekent niet meteen dat ik geen oogschaduw kan dragen zonder dat ik het om de 2 uur moet bijwerken. Sterker nog, ik ga nooit mijn oogschaduw bijwerken en aan het eind van de dag ziet mijn oogmake-up er nog steeds zo uit als 's ochtends. Nou ja, zo goed als. En als je make-up meer dan 12 uur blijft zitten, dan kun je wel zeggen dat het langhoudend is. Vandaag wil ik een paar tips met jullie delen die ik zelf in de loop van tijd heb geleerd. En als deze tips bij mij werken, dan weet ik zeker dat ze bij iedereen effectief zullen zijn.De tips beginnen bij verzorging. De huid rondom je ogen is zo gevoelig dat het extra verzorging altijd kan gebruiken. Heb je niet al te veel lijntjes en donkere kringen, zoals ik, dan lijkt een oogcrème misschien niet nodig. Maar geloof mij, je huid zal er alleen maar blij mee zijn. Vooral na je 25ste (ik blijf nog positief denken met mijn bijna 30 :P) wordt het belangrijker om de huid rondom je ogen te verzorgen. Zodra de lijntjes gaan komen (en die gaan komen, trust me), ben je eigenlijk al iets te laat. Je kunt beter op tijd beginnen. Een goede oogcrème vinden is best lastig, vooral als je geen hele specifieke wensen hebt. Op dit moment gebruik ik Lancaster Skin Therapy crème en die past eigenlijk volledig bij mij. Hij hydrateert goed de huid rondom mijn ogen en dat betekent dat het niet extra vettig gaat worden bij gebrek aan verzorging. Mijn huid lijkt ook iets egaler en meer verzorgd, en dat zal ervoor zorgen dat je make-up er beter op gaat "liggen". Deze crème heeft een luchtige textuur die heel snel intrekt en waar je gelijk al make-up overheen kunt aanbrengen. Ideaal!De make-up moet natuurlijk wel een goede basis hebben, naast de oogcrème. De oogschaduwbasis! Verschillende merken hebben ze in het assortiment. Mijn favoriet blijft natuurlijk bareMinerals Prime Time (the original). Op dit moment ben ik eerst deze primers aan het opmaken. Die van Too Faced was jarenlang mijn favoriet, maar het grootste nadeel vind ik dat hij al heel snel gaat "shiften" (dat vloeistof gaat scheiden van siliconen, waardoor het een smurrie wordt die uit die tube komt). Maar goed, voorlopig vind ik het goed. Vooral de kleur Champagne vind ik extra mooi, omdat hij gelijk een mooi shimmertje geeft. Ook de primer van Lorac (die met mijn Pro palette kwam) vind ik prima werken. Al is de werking van al deze primers iets zwakker dan van mijn grote favoriet, ik heb toch nog een manier bedacht om ze wel te laten werken. Ik breng ze in dunne laagjes aan, totdat de oppervlakte van mijn oogleden iets droger/stroever wordt (maar dat laagje moet niet te dik zijn, anders smelt het na een tijdje van je oogleden). Zodra de basis "stevig" aanvoelt, kun je aan de slag met de oogschaduws. Wat je ook nog kunt doen is je primer fixeren met een matte kleur oogschaduw (bijvoorbeeld in huidskleur). Het werkt eigenlijk net als met poeder en foundation - poeder fixeert altijd de vloeibare producten eronder. Matte oogschaduws zijn daarnaast vaak wat droger/steviger van textuur, dus ideaal om als basis te gebruiken.Of je gebruikt een crème oogschaduw over je primer. Dit is sowieso een leuke manier om een snelle ooglook te creëren, maar het zorgt ook nog eens voor een extra langhoudend effect. Ik ben geen fan van potlood-oogschaduws, alleen die van Rimmel blijven bij mij goed zitten (maar altijd wel met een primer eronder). Ik ben meer fan van oogschaduw in potjes, zoals de bekende Color Tattoo's van Maybelline. Dit zijn wat mij betreft de beste crème oogschaduws voor vettere oogleden, die ook nog eens lekker betaalbaar zijn. Natuurlijk zijn de Paintpots van MAC ook even goed en minstens net zo bekend. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat en welke kleur je kiest. Als je deze oogschaduw goed uitblend, dan is je ooglook in principe klaar. Maar je kunt er ook andere oogschaduws overheen aanbrengen, waardoor een speels (en langhoudend!) effect gecreëerd wordt. Vergeet niet om ook deze oogschaduws in een dun laagje aan te brengen. Een dikke laag crème product gaat na een tijdje echt uitlopen op (vette) oogleden, hoe goed de basis eronder ook is.En tot slot een random foto van mijn ooglook nadat ik het een uur of 10-12 op had... en het was een drukke dag, kan ik jullie vertellen. Natuurlijk ziet het er niet meer zo super uit als 's ochtends, en toch valt dit enorm mee. Ik zou nog zeker een paar uur door kunnen gaan. Ik ben te lui (en te druk) om mijn make-up gedurende de dag bij te moeten werken, dus op deze manier gaat het eigenlijk heel goed. Ik hoop dat jullie al deze tips handig vonden. Laat hieronder ook weten wat jij doet om je oogmake-up langer te laten zitten!

7 opmerkingen:

 1. Handige tips! Ik heb eigenlijk jaren de Too Faced Shadow Insurance gehad, maar nooit last gehad dat het product shifte. Nu gebruik ik als primer eentje van The Body Shop. En die bevalt mij ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelijk heb je. Ik gebruik op een lange dag ook graag een oogschaduwbasis! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zweer bij de Too Faced Shadow Insurance primer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een goede basis is zo ontzettend belangrijk! Maar ik heb het inmiddels gevonden, het heeft er bij mij de dag en nacht opgezeten afgelopen zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf heb ik ook hele vette oogleden. Ik gebruik nu MAC Paint Pot , maar helemaal tevreden ben ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super informatief artikel is dit! En je hebt gelijk, het klopt allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen