maandag 15 juni 2015

Kat von D's Tattoo Liner - terechte hype?

Al jaren gebruik ik een eyeliner om mijn ooglooks mee af te maken. Een eyeliner kan zoveel meer expressie geven, dat je daar vaak niet eens oogschaduw-kleuren bij nodig hebt. Ik heb ze in verschillende vormen en maten geprobeerd en ik kan inmiddels zeggen dat ik met elke eyeliner overweg kan (hoe onhandig een applicator ook is... er zijn altijd wel trucjes te bedenken). De eyeliner die heel erg populair is onder de eyeliner-liefhebbers is toch wel die van Kat von D. Zij heeft meerdere soorten eyeliners, waaronder ook een echte liquid eyeliner (Autograph Eyeliner, die ik al eerder heb gehad en die ik helemaal geweldig vond). Tattoo Liner is toch wel de meest populaire. Toen ik laatst weer een bestelling op sephora.com plaatste (hier binnenkort meer over), besloot ik om deze eyeliner toch ook zelf een keer te proberen.Tattoo Liner heeft de makkelijkste vorm ooit. Vooral beginners en mensen die niet al te handig met eyeliner zijn, zullen zo'n stift-vorm wel waarderen. Er zijn wel meer merken die stift-eyeliners maken, maar ze zijn niet allemaal even fijn in gebruik. De ene kan wat harder zijn en daardoor moet je er een stevige hand voor hebben, anders is een foutje zo gemaakt. De andere heeft meer een soort kwastje in de applicator verwerkt, waardoor de eyeliner de vorm van je oog makkelijker volgt. Persoonlijk vind ik vooral de dikte van zo'n eyeliner belangrijk. Of hij stevig is of niet, ik kan er altijd een recht lijntje mee tekenen. Maar is het stiftje te dik, dan gaat het helemaal niks worden. Tattoo Liner heeft een zachte applicator, een soort dun kwastje. Niet te zacht, het is nog steeds een stift. Maar toch snap ik waarom mensen er zo dol op zijn: het brengt namelijk super makkelijk aan.Het stiftje is dun genoeg om er een dun lijntje mee te tekenen, maar met meer druk creëer je net zo makkelijk een dikkere streep. De eyeliner is heel gepigmenteerd, je hoeft hem niet te schudden om er kleur uit te krijgen. Eigenlijk dus een heel gemakkelijk product. En toch zou ik hem niet opnieuw kopen... Ik heb er al eerder wat kritiek over gehoord en ik ben het er behoorlijk mee eens. Ik snap aan de ene kant wel waarom mensen er zo gek op zijn, maar aan de andere kant - door die nadelen ben ik ervan overtuigd dat er betere eyeliners op de markt zijn. Maar hey, misschien ben ik gewoon iets te kieskeurig, dat kan natuurlijk ook. ;)De reden waarom het zo lang geduurd heeft tot ik deze eyeliner heb gekocht was kritiek op de intensiteit van de kleur. Hij zou niet pikzwart zijn en daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Hij is wel zwart, absoluut, maar er zijn kleuren die nog dieper zwart zijn. Weten jullie nog dat ik jaren geleden alleen maar de eyeliner van ArtDeco gebruikte? De reden waarom ik er gestopt mee ben lag aan de intensiteit van de kleur - er zijn diepere tinten zwart. Op deze foto heb ik niet een woord in elkaar proberen te zetten, het zijn allerlei verschillende oogpotloden/eyeliners naast elkaar. Van links naar rechts: stift eyeliner die ik via BornPrettyStore had gekregen, Double-Wear oogpotlood van Estee Lauder, Kat von D's Tattoo Liner in Trooper, MAC Graphblack Technakohl Liner, Clinique Cream Shaper in Black Diamond en tot slot - liquid eyeliner van Rimmel. De laatste is duidelijk de winnaar wat betreft de intensiteit en finish. Kijk, zo moet de eyeliner zijn: diep zwart en het liefst ook mat. Die van Kat von D is qua intensiteit te vergelijken met de goedkope BPS eyeliner. Ik ben trouwens ook niet gek op de finish van Trooper, hij is vrij glanzend. Al maakt het op zich niet mega veel uit, maar toch.Maar oké, de kleur kan vrij subjectief zijn. De houdbaarheid vind ik veel belangrijker. En daar ben ik behoorlijk in teleurgesteld. Ik had al gehoord dat bij sommigen deze eyeliner niet heel lang blijft zitten, terwijl anderen juist vinden dat deze Tattoo Liner niet voor niks deze naam heeft. Helaas kan deze eyeliner op mijn oogleden niet veel hebben. Zonder basis vervaagt het lijntje al vrij snel, al gaat het niet helemaal weg. Met oogschaduwbasis en oogschaduw eronder blijft het wat langer op zijn plek. Maar zodra het wat vochtiger / warmer wordt, dan zie ik de eyeliner langzaam maar zeker verdwijnen. Hoezo tattoo liner? Nee, helaas, ik ben er echt van overtuigd dat er betere eyeliners op de markt zijn. Die van Rimmel zou het bijvoorbeeld meteen kunnen winnen, alleen die applicator is veel te lomp en onhandig. Kortom, ik snap best dat mensen gek zijn op Kat von D's Trooper, maar helaas is deze eyeliner niet voor mij. Je betaalt er ongeveer €20 voor en dat geld besteed ik de volgende keer liever aan een ander product.

Hebben jullie ervaring met Kat von D's Tattoo Liner?

7 opmerkingen:

 1. Oh jammer ik had er ook veel goede dingen over gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig dat je ze allemaal naast elkaar vergeleken hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Ik had ook verwacht dat het een goede kleur product zou zijn. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jammer zeg ik wou hem bijna gaan kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps, jammer dat hij niet aan de verwachtingen voldoet... Zo zie je maar dat make-up iets heel subjectiefs is.

  BeantwoordenVerwijderen