zondag 7 juni 2015

Prachtig: Bronzing Babe palette van Essence (YSL dupe?)

Vandaag is het artikel wat later dan normaal, maar ik heb weer eens een pareltje om te delen. Waarschijnlijk zagen jullie hem al voorbij komen in mijn DM shoplog, vandaag laat ik jullie dan eindelijk mijn nieuwe Essence palette zien. En nee, het is niet hoe wij het van Essence gewend zijn. Deze palette straalt luxe uit... en dat voor slechts €4. En ik laat zien of dit een dupe kan zijn voor de prachtige YSL Couture Variation palette, want op het eerste gezicht lijkt die van Essence daarop te zijn geïnspireerd.
Deze palette is verkrijgbaar ook in andere twee varianten: eentje met pasteltinten en eentje met smokey-kleuren. Alle drie zijn werkelijk prachtig. Maar hier komt de grootste "maar": ze zijn voorlopig alleen te vinden in Duitsland. Laten wij hopen dat Essence deze beauties ook snel naar Nederland zal brengen, ze zijn het namelijk ontzettend waard. Als je een keer naar Duitsland gaat, dan zou je deze palette echt eens bij DM moeten opzoeken. En zoeken moet je wel, ze zitten namelijk niet op de reguliere Essence display. De DM waar ik was had ze ergens onderaan een plankje vlakbij de kassa verstopt, waar allerlei afgeprijsde artikelen ook lagen. Maar goed, een beetje moeite voor zo'n beauty is helemaal niet erg. En Bronzing Babe palette is zeker een beauty...De swatches! Foto zonder en met flits. In de werkelijkheid zijn de oogschaduws nog veel mooier, maar ik hoop dat jullie zo de mooie glans alsnog kunnen zien. Dit is een perfecte palette voor een prachtige bronzy look, vooral als je niet van te donkere kleuren houdt. De enige donker bruine kleur in de palette is niet zo intens, dus als je echt veel contrast wilt dan zou je een andere kleur erbij moeten pakken. Maar voor dagelijkse looks of een bronzy shimmer effect in elke look is dit de ideale palette. De meeste kleuren bevatten zachte shimmer, de enige matte kleur is de lichtste kleur helemaal links. De tweede kleur van links bevat glitters en die kun je het beste vochtig aanbrengen voor het mooiste resultaat. Alle oogschaduws zijn heel goed gepigmenteerd, zijn fijn in gebruik, blenden heel makkelijk. Kortom, ik ben echt onder de indruk. Het applicatortje heb ik trouwens helemaal niet gebruikt, hij ziet er niet echt uitnodigend uit. Maar hey, dat is helemaal niet erg, het gaat om de kleuren zelf.Deze look is een beetje donker uitgepakt op de foto's, maar ik wilde het effect van de schimmer niet verpesten door de foto's lichter te maken. Hier heb ik verschillende tinten uit deze palette gebruikt en ik heb hier dus alleen maar deze palette voor gebruikt. Behoorlijk tevreden met het resultaat, je zou niet kunnen zeggen dat deze look gemaakt is met een Essence palette. De schimmer is prachtig, de textuur is mooi en de pigmentatie is geweldig.In deze look heb ik ook donker-bruine tinten van andere merken gebruikt (o.a. Catrice), omdat ik soms toch wat meer diepte in een ooglook wil. Voor deze look heb ik de glittery kleur uit Essence palette gebruikt, vochtig aangebracht vanaf de binnenste ooghoek naar het midden. Zien jullie hoe mooi het effect is? Het is niet mega glittery, maar toch genoeg om op te vallen.
En dan nu... is het een dupe voor YSL palette die meer de €60 duurder is? Nee, ik zou het zeker geen dupe willen noemen. YSL is qua textuur net iets anders, luxer. Je hebt ook meer kleurkeuze bij YSL en er zitten ook een paar diepere tinten in. Als je geen geld over hebt voor een pareltje van YSL, dan zou je zeker de palette van Essence kunnen proberen. Het geeft een soort gelijk gevoel en de kleuren zijn er ook absoluut op geïnspireerd. Maar dupes? Nee, niet echt. Wel vind ik beide een mooie aanvulling op mijn collectie. Ik gebruik ze heel graag en -eerlijk is eerlijk- alle respect voor Essence die zo'n prachtige palette op de markt heeft gebracht.

2 opmerkingen:

  1. Wauw, dit Essence palette kende ik nog niet, maar het ziet er wel goed uit zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het palette van Essence wel echt een mooi palette, wauw!

    BeantwoordenVerwijderen