woensdag 10 juni 2015

Urban Decay in NL: mijn stash, aanraders en wishlist

Het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn: sinds een paar weken is het merk Urban Decay weer terug naar Nederland! Wij moesten het er even zonder mee doen, toen Sephora uit Nederland verdween. Maar ICI Paris XL heeft dit merk eindelijk teruggebracht. In eerste instantie alleen te koop in de vestiging van ICI Paris op de Kalverstraat in Amsterdam, maar waarschijnlijk zullen er meer volgen. Maar je kunt natuurlijk altijd terecht in hun webshop, aangezien zij toch gratis leveren. Kortom, big news van Urban Decay. En om dit merk in Nederland te verwelkomen (en om jullie een beetje op weg te helpen) besloot ik om mijn stash te doorzoeken op Urban Decay producten. Ook zal ik mijn favorieten en producten op de wishlist delen.Allereerst natuurlijk de welbekende 24/7 Glide On-Pencils. Deze oogpotloodjes zijn hartstikke gehyped en lijken de meest perfecte en waterproof potloden op de hele wereld. Nou, dat vind ik dus niet. Je kunt er absoluut makkelijk verliefd op worden, de kleurkeuze is namelijk geweldig. Maar helaas blijven ze bij mij absoluut geen 24/7 zitten. Nee, zelfs een hele dag trekken zij niet, laat staan nog de avond erna. Al moet ik wel zeggen dat het ook een beetje per kleur verschilt. De kleur die bij mij het langst blijft zitten is ook meteen mijn favoriete kleur ever. Baked is serieus het mooiste oogpotlood ooit! Het is de perfecte bronzig/gouden kleur die je ogen laat stralen. Maar ook echt! Ik dacht dat het kwam doordat ik een koelere oogkleur heb, maar ik weet zeker dat deze tint bij alle kleuren ogen zal staan. Ik krijg altijd complimentjes als ik dit oogpotlood op mijn waterlijn draag en het fotografeert ook nog eens altijd mooi. Ik ga hem absoluut opnieuw kopen zodra hij opgaat! De andere twee favorieten (die ook wel aan de lengte te herkennen zijn) zijn de warme bruine Bourbon en heldere blauwe Electric. Bourbon is een prachtige kleur voor elke dag, maar omdat hij bij mij minder goed blijft zitten dan oogpotloden van andere merken, pak ik hem ook niet zo snel. En Electric draag ik vooral 's zomers wat vaker, voor die extra kleur op mijn waterlijn. Lust en Binge draag ik eigenlijk bijna nooit, vooral door de houdbaarheid. Het grappige is dat ze er op de swatches bijna hetzelfde uitzien, hoewel ze in de verpakking heel anders zijn. Het zijn gewoon mooie koele kleurtjes die niet al te fel zijn. Alle 24/7 potloden zijn trouwens mega romig van structuur en dat maakt het aanbrengen op de ogen natuurlijk extra prettig.Urban Decay is goed in kleurkeuzes. En dat geldt ook absoluut voor hun mono oogschaduws. Inmiddels is de verpakking iets veranderd, maar ik geloof dat ze nog steeds even prettig van structuur zijn. Ik moet eerlijk zeggen, ik vind ze niet altijd even sterk gepigmenteerd en qua structuur wijken ze iets af van de oogschaduw in palettes (die in palettes vind ik vaak wat romiger). Ik heb vroeger nog een aantal mono's van Urban Decay gehad, maar die heb ik uiteindelijk weggedaan. Dit zijn dus de enige 4 die ik nog graag gebruik (of wat vaker moet gaan gebruiken). Roach is de warme bruine kleur en dat is eigenlijk een van de twee grootste favorieten. De andere is Lounge en op de foto lijkt hij net zo bruin als Roach. Alleen Lounge is meer een blue-brown-kleur (dus bruin met hele fijne zilveren/blauwe shimmer). Beide kleuren vind ik ontzettend mooi en ze zijn ideaal voor de zogenaamde 1-shadow-looks. De wat rozigere tint Last Call heb ik bijna weggedaan, maar op het laatste moment besloot ik hem te houden in mijn stash. En terecht, het blijft een unieke kleur. Een beetje paarsig roze, ik weet ook niet zo goed hoe ik hem kan omschrijven. Een hele aparte kleur, misschien niet de makkelijkste tint om mee te werken, maar wel een mooie om mee te experimenteren. De blauwe kleur heet Goddess en die gebruik ik nog het minst. Ik heb nu eenmaal een zwak voor blauwe oogschaduws, dus ik kon hem niet wegdoen (al weet ik echt niet meer wanneer de laatste keer was dat ik een blauwe oogschaduw droeg). Deze tint bevat fijne glitters die niet zo opvallen op de foto. Het is een wat stroevere oogschaduw, maar alsnog kun je er vrij makkelijk een intense look mee maken.En de swatches van potloden en mono's. Baked is het potloodje helemaal links, hij glanst zo mooi! Roach en Lounge zijn de twee oogschaduws links. Lounge is duidelijker iets roder dan Roach, maar van dit soort warmere tinten hou ik echt enorm veel.De laatste items zijn natuurlijk mijn palettes, waar Urban Decay misschien nog het meest om bekend staat. De Naked palettes zitten, volgens mij, inmiddels in elke stash. Ik gebruik ze beide niet heel vaak, maar het zijn prima basis-palettes. Je kunt die kleuren altijd gebruiken en combineren met andere oogschaduws. Ik heb het al vaker gezegd, maar ik zou persoonlijk niet meer zo snel voor Naked 3 palette kiezen; aan de originele Naked heb je eigenlijk voldoende. Maar ik weet dat de meningen hierover behoorlijk verschillen. Ook brengt Urban Decay zo nu en dan een limited edition uit. Zo heb ik zelf de Anniversary palette van een paar jaar geleden bemachtigd. En ook The Black Palette is nog steeds een grote favoriet met alle donkere kleurtjes erin (deze kocht ik toen nog bij Sephora). De palettes van Urban Decay blijven echt geweldig. Prachtige kleurkeuze, heerlijk textuur en een plaatje om te zien.Uiteraard staat er nog wel een en ander op mijn Urban Decay wishlist! Wisten jullie dat er een nieuwe Naked palette uitkomt met allemaal smokey-kleuren? Ik hoop dat het ook naar Nederland komt en ik wil hem stiekem dan van dichtbij zien (de swatches waren al veelbelovend). Maar voor nu heb ik een aantal concrete basics op de wishlist staan waar iedereen het over heeft. Naked concealer schijn superdekkend en hydraterend te zijn, Naked Skin foundation zou een supermooi effect op je huid geven. All Nighter spray heb ik volgens mij al eerder gehad en toen vond ik hem niet heel bijzonder, maar tegenwoordig hecht ik meer waarde aan setting sprays. En tot slot de lipsticks die geweldige textuur en langhoudend effect beloven te hebben. Ik ben benieuwd!

7 opmerkingen:

 1. Wauw wat heb jij al veel mooie producten, super mooi ook die felle oogkleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw weg mooi de naked concealer staat nog op mijn lijstje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil erg graag een Urban Decay oogschaduwpalette toevoegen aan mijn stash ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De oogpotloden vind ik ook geweldig! En het Naked 3 palet is ook een favorietje. Net zoals de Sheer Revolution lipsticks.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie stash heb je van UD. Ik hou niet zo van de mono oogschaduws. Naar de paletten ben ik wel erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Naked Skin foundation is heel fijn, maar ik weet niet of die voor jouw huid voldoende gaat zijn, gaat nogal snel glimmen, althans ik ervaar dat zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie stash! Ik wil ook graag een keer een palette kopen van UD. Ze lijken me heel fijn werken!

  BeantwoordenVerwijderen